NULL

Μπήκαμε σε νέο μήνα (εύχομαι τα καλύτερα), ευκαιρία για νέα αρχή γενικώς και για τα κιλά ασφαλώς, ως εκ τούτου αρχίζετε με τη ζυγαριά. Τολμάτε, ανεβαίνετε και σε δευτερόλεπτα περνάτε από τον φόβο στον θρίαμβο: «Απίστευτο, μισό κιλό μείον». Και πολύ καλά κάνετε που χαίρεστε, όμως καλό είναι να ξέρετε: Το μισό κιλό έφυγε γιατί καταφέρατε να κάψετε περιττό λίπος ή γιατί χάσατε υγρά ή μυικό ιστό;
Στόχος σας θα πρέπει να είναι το πρώτο και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως ακούγεται. Απλώς, το κάθε τι έχει τον τρόπο του. Βρείτε τον, λοιπόν, κι εσείς, ακολουθώντας έξι καθημερινά βήματα. 

1.    Μειώστε το λίπος από κρέας,  γαλακτοκομικά, τηγανητά και άλλες «ένοχες» πηγές. Προτιμείστε ελαιόλαδο, ψάρι, ξηρούς καρπούς και άλλες «καλές» πηγές πάντα με μέτρο και στο πλαίσιο της ισορροπίας, με τη βοήθεια ενός διαιτολόγου. 
2.    Μην αμελείτε την άσκηση, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα από 45, περίπου, λεπτά. Αν θέλετε κάντε αρχή με μισή ώρα και αυξάνετέ τη μέρα με τη μέρα.
3.    Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε αερόβια γυμναστική και άσκηση με βάρη. Σε ένα γυμναστήριο θα προσαρμόσουν πρόγραμμα στα μέτρα σας, που θα περιλαμβάνει γυμναστική στα όργανα αλλά και σε τάξεις ή ένα από τα δυο, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. 
4.    Αν θα γυμνάζεστε μόνοι, τότε επιλέξτε την αερόβια άσκηση που σας ταιριάζει ή καλύτερα ένα συνδυασμό αερόβιων δραστηριοτήτων σε μέτρια ένταση, όπως, κολύμπι, περπάτημα, ποδηλασία, ή ένα άθλημα.
5.    Μην υποτιμάτε την ωφελιμότητα των ασκήσεων με βάρη - βαράκια, τα οποία βοηθούν στο κάψιμο του λίπους, αυξάνουν τη δύναμη και τη μυική μάζα, ευεργετώντας τον μεταβολισμό. 
6.    Προσοχή, όμως, στο βάρος που θα επιλέξετε, στις ασκήσεις που θα κάνετε , στον τρόπο και στον χρόνο που θα τις εκτελείτε, εφόσον θα το κάνετε μόνοι σας, ώστε να περιορίσετε στο ελάχιστον τις πιθανότητες τραυματισμών, πρόκλησης ή επιδείνωσης προβλημάτων που ίσως αντιμετωπίζετε. Προτού αρχίσετε καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα προσοντούχο γυμναστή για όλα τα πιο πάνω, ώστε να είστε σίγουροι ότι είσαστε στον σωστό δρόμο.
Στόχος είναι να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χωρίς παρατράγουδα και να περνάτε πάντα καλά! 

Φανή Χατζηκώστα
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης,  
Group & Personal Trainer
 fanihadjicosta@hotmail.com
  

Δειτε Επισης

Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Τα αισχρά, ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, για την παράσταση που πρωταγωνιστεί
Απόστολος Γκλέτσος για την προσωπική του ζωή: «Υπάρχει μία γυναίκα αλλά στα δύσκολα θα δω και youporn»
Τροχαίο ατύχημα με μηχανή για τον Αλέξανδρο Κοψιάλη: «Bγήκαμε με κωλοτούμπες στο αντίθετο ρεύμα»
Η στιγμή που ο Χρήστος Μάστορας δέχεται on stage επίθεση - Viral παλιό βίντεο από συναυλία στην Λάρνακα
Μαρία Σολωμού: «Κάναμε one night stand με τον Μάριο Αθανασίου και μετά κάναμε παιδί»
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Ο Μάρκος Σεφερλής συνεχίζει τα δικά του: «Δέχομαι άδικη και οργανωμένη επίθεση» - Η παρέμβαση του ΣΚΑΪ