Λώρια Χατζηγεωργίου

Δυναμική όσο πρέπει. Αυθόρμητη όσο χρειάζεται. Μονίμως χαμογελαστή και με έξυπνο χιούμορ. Άτομο με άποψη αλλά και στυλ. Η Λώρια Χατζηγεωργίου κουβαλά το «πακέτο» της σύγχρονης γυναίκας, που ξέρει πώς να ισορροπεί ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια. Δεν διστάζει να αυτοσαρκάζεται και με απόλυτα ειλικρίνεια αναφέρεται σε όλα όσα αγαπά, αυτά που την ενθουσιάζουν κι αυτά που την πληγώνουν. 

Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις. Πόσο δύσκολος είναι τελικά ο ρόλος της γυναίκας σήμερα; 
Ο ρόλος της γυναίκας ήταν και θα είναι πάντοτε καθοριστικός στην οργάνωση, ακόμη και της πιο μικρής λεπτομέρειας. Η γυναίκα του σήμερα συνδυάζει δουλειά, οικογένεια και πολλές υποχρεώσεις, πράγμα το οποίο από δική μου εμπειρία είναι αρκετά δύσκολο και πρέπει να εκτιμάται σε όλο της το μεγαλείο.

Είστε περισσότερο γυναίκα καριέρας ή της οικογένειας; Πάντως, καταφέρνετε να τα συνδυάσετε και τα δύο. Πώς το κάνετε;
Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα την καριέρα μου το 1997 με κύριο καθοδηγητή τον πατέρα μου. Αποκτώντας την οικογένειά μου το 2006, δεν αναγκάστηκα ποτέ να σκεφτώ να τα παρατήσω, γιατί νιώθω ότι εκτελώ μεγάλο καθήκον στην εργασία μου. Αποκτώντας τον γιο μου το 2008, ένιωθα την ανάγκη να επιστρέψω από τον πρώτο κιόλας μήνα. Τα δύο πρώτα χρόνια δυσκολεύτηκα να κρατήσω τις ισορροπίες, ήταν ένας συνεχής πόλεμος και αγώνας μέσα μου, και τελικά επιλέγω σταθερά αλλά δύσκολα και τα δύο. 

Πώς βιώνετε τη μητρότητα; Σας έχει αλλάξει; Θα θέλατε να κάνετε και δεύτερο παιδί;
Ο ερχομός του μονάκριβου γιου μου, Τζόρνταν, με βρήκε απροετοίμαστη. Ενώ στο μυαλό μου όλα φαίνονταν πολύ εύκολα, θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι με αναστάτωσε. Ένιωθα ότι δεν θα τα καταφέρω, ότι η ζωή μου πλέον δεν ήταν στα χέρια μου. Σιγά-σιγά όλα πήραν τον δρόμο τους. Η μητρότητα με έκανε σαφώς δυναμικότερη και με έμαθε να ασχολούμαι με σημαντικά πράγματα και ουσιώδη. Η ζωή μου άλλαξε πορεία, ζεις για ακόμη ένα μεγάλο λόγο, να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει και να εξελίσσεται. Αυτό σε κάνει χαρούμενο. Πλάνα για δεύτερο παιδί δεν υπάρχουν, θέλω να απλώνω το χέρι μου ώς εκεί που μπορώ, μέχρι εκεί που εγώ τα καταφέρνω και μπορώ να προσφέρω. 

Ποια είναι τα τρία κυριότερα χαρακτηριστικά του συντρόφου σας που σας προσέλκυσαν σε αυτόν; 
Ο σύζυγός μου έχει σαφώς αμέτρητα καλά χαρακτηριστικά και τον ευχαριστώ που με ανέχεται. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, υπομονετικός, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Με έκανε να αναθεωρήσω στο πέρασμα των χρόνων πολλές από τις φοβίες και τους προβληματισμούς μου. 

Θεωρείτε πως ένας γάμος χρειάζεται το δικό του μάνατζμεντ ή είναι όλα θέμα χημείας;
Μια πολύ καλή μου φίλη λέει, «ο γάμος δεν είναι αυτοσκοπός». Γελώ γιατί ήταν η ατάκα της παρέας. Τελικά παντρευτήκαμε και οι δύο. Ο γάμος λοιπόν θέλει σωστό μάνατζμεντ, θέλει φιλοσοφία, όπως επίσης και σεβασμό ως προς την ελευθερία και των δύο ατόμων που βρίσκονται σε αυτόν. Είναι από τις μεγαλύτερες δεσμεύσεις της ζωής, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Ή μένεις και κολυμπάς, ή φεύγεις και αποδεσμεύεσαι. 

Περιγράψτε μας μέσα από τα δικά σας μάτια και όσο πιο αντικειμενικά μπορείτε τη Λώρια Χατζηγεωργίου. 
Η Λώρια αγαπά τη ζωή και θέλει να κρατά τους πάντες ικανοποιημένους, βάζοντας τον εαυτό της πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα. Είμαι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια, που λυπάται όταν έρθει η ώρα να πάει για ύπνο. Είμαι τελειομανής, γι’ αυτό και ό,τι κάνω το κάνω με πάθος, πείσμα και αγάπη. Αγαπώ πολύ έντονα και πληγώνομαι όταν δεν εισπράττω την ίδια αγάπη και αφοσίωση. Είμαι ειλικρινής και δεν αδικώ ποτέ κανέναν. Δίνω απλόχερα τη βοήθειά μου και στέκομαι πάντοτε στις δικές μου δυνατότητες. 

Περιγράψτε μας ένα συνηθισμένο εικοσιτετράωρό σας. 
Η μέρα μου ξεκινά στις έξι το πρωί, ετοιμάζομαι, προγευματίζω και φεύγω στις επτά από το σπίτι μου. Αφήνω τον γιο μου στο σχολείο και συνεχίζω τη διαδρομή μου στο γραφείο, όπου φτάνω στις οκτώ. Το μεσημέρι συνήθως τρώω στο γραφείο. Αναχωρώ από το γραφείο γύρω στις τρεις και μισή, εκτός κι αν έχω επείγον ραντεβού και πολλή δουλειά. Φτάνοντας στο σπίτι, βοηθώ και επιβλέπω το διάβασμα του μικρού και μετά συνεχίζω τη μέρα μου στον αγαπημένο μου χώρο, το γυμναστήριο. Παρά την κούραση της ημέρας, αφιερώνω καθημερινά δύο ολόκληρες ώρες για γυμναστική. Επιστρέφω στο σπίτι ανανεωμένη και ετοιμάζομαι για το δείπνο με την οικογένειά μου. Η μέρα μου συνεχίζει μέχρι τις 2:00 το πρωί παρέα με το tablet μου. Απλά δεν θέλω να κοιμάμαι όπως καταλαβαίνεις.

Έχετε αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας. Αυτό το project πότε ολοκληρώνεται; Θα λέγατε πως η διακόσμηση αποτελεί για σας ένα είδος χαλάρωσης;
Στο δικό μου σπίτι η διακόσμηση δεν τελειώνει ποτέ. Αγαπώ τα έπιπλα και γενικότερα το design. Το γούστο μου είναι αλλιώτικο, είναι δημιουργικό, είναι πρωτοποριακό. Η διακόσμηση για μένα είναι πάθος, θαυμάζω τα ωραία, ποτέ όμως δεν αντιγράφω, έχω τη δική μου ταυτότητα και θέλω ο χώρος μου να είναι εγώ. Σκέφτομαι, μελετώ, ονειρεύομαι και δημιουργώ, και εύχομαι κάποια στιγμή να μπορώ να δημιουργήσω αντικείμενα με τη δική μου υπογραφή και ταυτότητα. Σκέψεις πολλές, άλλα τόσα πλάνα, χρόνος δεν υπάρχει. 

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο «μόδα». Κάθε σας εμφάνιση χαρακτηρίζεται κομψή και στυλάτη. Τελικά το στυλ είναι έμφυτο ή το αποκτάς;
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Στην Κύπρο υπάρχουν πολλές στυλάτες και καλοντυμένες γυναίκες. Θα έλεγα ότι το στυλ δεν αγοράζεται. Το στυλ είναι έμφυτο, απλά το καλλιεργείς και το προσαρμόζεις στα δικά σου μέτρα. Πάντα όπως εσύ το ορίζεις και το υποστηρίζεις. 

Πώς θα χαρακτηρίζατε εσείς τη σχέση σας με τη μόδα;
Τη μόδα την αγαπώ, αλλά δεν σημαίνει ότι την ακολουθώ πιστά ή τυφλά. Αγοράζω πάντα αυτά που μου ταιριάζουν και με κάνουν να νιώθω άνετη και σίγουρη. 

Ποιο είναι το πιο ξεχωριστό κομμάτι στην γκαρνταρόμπα σας;
Όλα τα ρούχα μου και τα αξεσουάρ μου τα λατρεύω. Το καθένα έχει τη δική του ώρα και περίσταση, αλλά και τον χώρο του, τόσο στην γκαρνταρόμπα μου, όσο και στην καρδιά μου. 

Πώς κρατιέστε σε άριστη φόρμα; Ποια τα μυστικά ομορφιάς σας; 
Το μυστικό μου είναι λίγες ώρες ύπνου, καθόλου make-up κατά τη διάρκεια της ημέρας, σωστή διατροφή και σαφώς συστηματική άσκηση. 

Ακολουθείτε πιστά πρόγραμμα σωστής διατροφής και γυμναστικής; 
Η άσκηση είναι για μένα πηγή ζωής και ενέργειας. Γυμνάζομαι ανελλιπώς τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά πιο σοβαρά και ορθά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η διατροφή μου είναι υγιεινή, δεν κάνω ποτέ καταχρήσεις, γιατί απλά λυπάμαι τον κόπο και την αφοσίωση που καταβάλλω. Σκανδαλιές όμως κάνω μια φορά τη βδομάδα, αφού και αυτό επιβάλλεται από τους ειδικούς. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χόμπι; 
Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω είναι τα ταξίδια. Δεν χάνω ποτέ ευκαιρία για μικρές αποδράσεις, πάντοτε βέβαια με φίλους που με ευχαριστούν και φυσικά με την οικογένειά μου. 

Με την αδελφή σας, Πόλυ Χατζηγεωργίου, ενώσατε τις δυνάμεις σας για χάρη της οικογενειακής σας επιχείρησης. Είναι εύκολο ή δύσκολο να εργάζεστε με την αδελφή σας; Σε τι μοιάζετε και σε τι διαφέρετε ως χαρακτήρες;
Η αδελφή μου είναι το άλλο μου μισό. Σχέση λατρείας και ποτέ μα ποτέ μίσους. Είμαστε ένα, το αχτύπητο δίδυμο στον χώρο εργασίας. Δεν διαφωνούμε σχεδόν ποτέ στη δουλειά, γιατί άλλωστε είμαστε και οι δύο Υδροχόοι, ριζοσπάστες, πρωτοποριακοί, και δεν ανεχόμαστε καθόλου την καταπίεση. Ως χαρακτήρες διαφέρουμε σε πολλά. Για παράδειγμα, εγώ είμαι πάντοτε μες στην τρελή χαρά, έτοιμη για δράση από το πρωί ξημέρωμα. Η Πόλυ το σιχαίνεται αυτό και κάπου εκεί μου το χαλά λίγο. 

Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με τους γονείς σας, δεδομένου και του ρόλου σας στην οικογενειακή επιχείρηση; Ποιο είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό μάθημα που έχετε εισπράξει από αυτή τη σχέση;
Όσον αφορά τη μητέρα μου, αν και δεν εμπλέκεται άμεσα στην οικογενειακή επιχείρηση, οι ιδέες της και η άποψή της μετρούν πάντοτε. Η τριβή στην εργασία με τον πατέρα μου είναι καθημερινή, κάποτε εύκολη αλλά και πολλές φορές δύσκολη. Τα μαθήματα και τα βιώματα που εισπράττω είναι πολλά και εύχομαι να συνεχίσουν, όσο τουλάχιστον αποφασίσει ο πατέρας μου να παραμείνει στην εταιρεία που αυτός ίδρυσε. Εννοείται πως σεβόμαστε πάντοτε τις απόψεις του και τον ευχαριστούμε που μας αφήνει να εκφράζουμε κι εμείς τις δικές μας. Η πορεία μας στο πλευρό του είναι μάθημα ζωής, καριέρας και επιτυχίας. 

Ποιες αρχές και συμβουλές που σας έδωσαν οι γονείς σας μεταφέρατε στο δικό σας παιδί; 
Εγώ θέλω το δικό μου παιδί να έχει τον δικό του χαρακτήρα και το ελεύθερο να αποφασίζει στη δεδομένη στιγμή τι τον κάνει ευτυχισμένο. Για μένα δεν μετρούν οι αποδόσεις στο σχολείο αλλά ο χαρακτήρας και το ήθος που θα τον καθοδηγούν ως άνθρωπο. Όλα τ’ άλλα είναι περιττά. 

Φίλοι πολλοί και αμέτρητοι. Αληθινοί και σωστοί πολύ λίγοι…
Στη ζωή δίνεις και παίρνεις και έτσι αποφασίζεις ποιος σου κάνει και ποιος όχι. Ζωή χωρίς φίλους δεν υπάρχει. Ένα είναι όμως το μυστικό, να μην περιμένεις ποτέ πολλά από κανέναν. Αγαπώ με όλη μου την καρδιά και προσπαθώ να το δείχνω όταν και εκεί που χρειάζεται. 

Ποιο μειονέκτημά σας καταπολεμάτε τελευταία;
Μειονεκτήματα έχω πολλά μπορώ να πω, αλλά αυτό που προσπαθώ να καταπολεμώ είναι το άγχος. Δυστυχώς το άγχος δεν σε οδηγεί πουθενά, απλά σου χαλά τη διάθεση και δεν σε αφήνει να χαρείς τα απλά αλλά και σημαντικά της ζωής.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη ζωή σας αλλιώς;
Η ζωή είναι μία και όλα είναι γραμμένα. Θα μπορούσα όμως να την φανταστώ πιο δημιουργική, πιο ταπεινή, αλλά συνάμα και πιο έντονη. Όνειρα, πλάνα και σκέψεις πάντοτε θα υπάρχουν στο μυαλό μου, με μοναδική ελπίδα να τα υλοποιήσω. 

Έχετε απωθημένα ή θεωρείτε πως έχετε καταφέρει αυτά που πάντα θέλατε;
Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εγώ έχω αρκετά απωθημένα. Μιλάμε για έναν συνεχή αγώνα σκέψεων και κόπων. Αρκεί το ταξίδι που κάνεις να σε ικανοποιεί και να σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις. 

Τι σημαίνει για εσάς ευτυχία; 
Η ευτυχία είναι μια μεγάλη υπόθεση. Προσωπικά για μένα είναι να ξυπνάς το πρωί και να είσαι ευγνώμων που έχεις την υγεία σου, παρέα με ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι. Δεν επιτρέπω σε κανένα να μου την στερήσει. Επιτρέπω όμως να την μοιραστούν μέσα από το ταξίδι που εγώ επιλέγω καθημερινά.

All about Λώρια
Τι ώρα ξυπνάτε; Στις 6:20.
Τι τρώτε το πρωί; Δημητριακά χωρίς ζάχαρη.
Προτιμάτε καφέ ή τσάι; Καφέ.
Πώς πίνετε τον καφέ σας; Σκέτο με πολύ λίγο γάλα.
Αγαπημένη εποχή; Καλοκαίρι.
Αγαπημένη σειρά; Sex and the city.
Αγαπημένη ταινία; Casablanca.
Αγαπημένο μιούζικαλ; Mamma Mia.
Αγαπημένος ηθοποιός; Julia Roberts.
Μεγαλύτερη φοβία σας; Ο θάνατος.
Το αγαπημένο σας μουσείο; Moma στη Νέα Υόρκη.
O αγαπημένος σας ζωγράφος; Πολλοί…
Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία της μητρότητας; Οι ατέλειωτες υποχρεώσεις. 
Τι σας έχουν μάθει τα παιδιά σας; Να είμαι υπομονετική.
Τι δεν έχετε μάθει ποτέ στα παιδιά σας; Να λένε ψέματα. 
Ο αγαπημένος σας προορισμός; Παρίσι. 
Αν είχατε 2 εβδομάδες και €20.000 budget, πού θα πηγαίνατε διακοπές; Στη Νέα Υόρκη. 
Ποιο έπιπλο αποτελεί για σας αντικείμενο πόθου αυτή τη στιγμή; Η πολυθρόνα Series Up της Β&B. 
Αγαπημένο πιάτο; Πολλά…
Τι δεν τρώτε ποτέ; Τηγανητά.
Πόσα emails γράφετε σε μια μέρα; Αμέτρητα.
Τι ταλέντο θα θέλατε να είχατε; Τραγούδι. 
Ποιος/ποια είναι το fashion icon σας; Chiara Ferragni. 
Ποια είναι η αμέσως επόμενη αγορά που θα κάνετε; Έπιπλα. 
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα; Μαύρο.
Ποιο χρώμα δεν σας αρέσει καθόλου; Κίτρινο. 
Τι δεν θα φορούσατε ποτέ; Κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει. 
Ποια είναι η ακριβότερη αγορά που κάνατε μέχρι σήμερα; Απίστευτα πολλές. 
Το καλύτερο πράγμα που σας συνέβη μέχρι σήμερα; Ο γιος μου. 
Το καλύτερο πράγμα που σας συνέβη φέτος; Η υγεία μου.

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»
Από το καλό στο καλύτερο, η υγεία του Δημήτρη Σταρόβα - Όσα δήλωσε η σύντροφός του