6 λόγοι να πας διακοπές στο βουνό πριν χιονίσει

 Μια λάτρης της θάλασσας, πήγε βουνό και μοιράζεται μαζί τους λόγους που πρέπει να πας και εσύ.τοια ώρα πριν μια εβδομάδα, έβλεπα το ομιχλώδες δάσος του Παρνασσού, πλάι στο τζάκι, μέσα σε ένα υπέροχο χώρο από ξύλο. Ήμουν στο Elatos Resort δηλαδή και έζησα την απόλυτη χαλάρωση, έκανα και το μπάνιο μου σε θερμαινόμενη πισίνα και γύρισα με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Μετά από αυτή μου την εμπειρία, δε μπορούσα να μη μοιραστώ μερικούς λόγους που θα το ξανάκανα και θα τολμούσα να το προτείνω και σε σένα. Ακόμα και αν είσαι λάτρης της θάλασσας (όπως εγώ) πίστεψε με, το βουνό αξίζει την επίσκεψη και ειδικά πριν την περίοδο που πέφτουν τα πολλά τα χιόνια. Και θα στα κάνω και πιο συγκεκριμένα.

1. Φοβερό τοπίο
Είναι πραγματικά πανέμορφα τα βουνά μας. Στον Παρνασσό όσες φορές είχα πάει, είχε χιόνι και δεν είχα την ευκαιρία να δω αυτό το καταπράσινο φανταστικό πεύκο να απλώνεται μπροστά μου. Βγαίνεις στο μπαλκόνι (με κουκούλα, γάντια και όλα τα συναφή φυσικά) και αναπνέεις ένα άλλο οξυγόνο. Βγάζεις φωτογραφίες, τις κοιτάς μετά και λες "Παναγία μου, φωτογράφος έπρεπε να γίνω". Όπως αυτή ας πούμε.
Όμως, καταβάθος ξέρεις, ότι ακόμα και τη χειρότερη φωτογραφική να έχεις, το τοπίο θα βγει υπέροχο. Γιατί είναι.

2. Ηρεμία
Το βουνό προϋποθέτει πολύ πράσινο, το πολύ πράσινο θα πει μακρυά από το πολύ τσιμέντο και το λίγο τσιμέντο σημαίνει ησυχία. Ηρεμία. Αν επιλέξεις σωστά τη διαμονή σου, θα συγκλονιστείς με το πόσο ήσυχα είναι όλα στο βουνό. Θα χαλαρώσεις απίστευτα.

3. Αποτοξίνωση
Μιλώντας για χαλάρωση, το δίκτυο μην περιμένεις να είναι το καλύτερο. Δε χρειάζεται βασικά να είναι το καλύτερο. Όταν δεν ασχολείσαι συνέχεια με το κινητό σου ή απλά η ταχύτητα σύνδεσης στο 3G ή το wifi δεν είναι όπως στην Αθήνα, οι ώρες της ημέρας μοιάζουν περισσότερες. Όταν, δε, είσαι και στο βουνό τότε μιλάμε για πραγματική απόλαυση.

4. Δραστηριότητες
Όταν το βουνό δεν είναι χιονισμένο, μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ταλαιπωρία. Εντάξει, ίσως στο δρόμο πας λίγο πιο σιγά γιατί συναντάς ομίχλη, αλλά μέχρι εκεί. Τα κρύα αλλά όχι χιονισμένα βουνά, είναι ιδανικά για περιπάτους και δραστηριότητες που θα σε κάνουν να νιώσεις άλλος άνθρωπος. Στο ταξίδι μου, το οποίο όπως είδες χθες το πήγα παρέα με τη Δέσποινα, διοργανώθηκε τοξοβολία στη φύση. Βέβαια, δεν πήγαμε, γιατί είχαμε μια αδυναμία στη θερμαινόμενη πισίνα του Elatos Resort που είχε θέα το βουνό, αλλά άλλο θέμα. Την ευκαιρία την είχαμε και εσύ σίγουρα θα την έχεις. Πχ μπορείς απλά να βγεις και να περπατήσεις.5. Καλύτερος ύπνος
Είμαι σίγουρη ότι κάπου θα υπάρχει κάποια έρευνα που να επιβεβαιώνει ότι το καθαρό οξυγόνο, η ηρεμία και η χαλάρωση, σου εξασφαλίζουν καλύτερο ύπνο. Δε θα τη ψάξω καν. Μπορώ να μιλήσω από προσωπική εμπειρία. Κοιμήθηκα πολύ καλύτερα, δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Έχε χάρη που ήξερα τι υπέροχα ήταν έξω και πόσο φουλ ήταν το πρωινό. Αλλιώς θα χτύπαγα 12ωρα.

6. Θα γνωρίσεις επίσης ήρεμους ανθρώπους
Μιας και θα βρίσκεσαι στο απόλυτα ήρεμο σημείο, χωρίς παρεμβολές, να ξέρεις ότι θα μπορέσεις να κοιτάξεις τον κόσμο γύρω σου. Και ο κόσμος γύρω σου θα έχει επιλέξει ακριβώς αυτό τον τρόπο χαλάρωσης. Το βουνό. Είναι τέλεια ευκαιρία για νέες γνωριμίες και για παρεΐστικα παιχνίδια. Εμείς περάσαμε περισσότερο από δύο ώρες απλά χρησιμοποιώντας τις λέξεις και τη φαντασία. Θα μπορούσαμε να χουμε γυρίσει και με βιβλίο - best seller με τίτλο "Οι λύγκας στον Παρνασσό". Δε μπορούμε να σου πούμε περισσότερα. Πήγαινε στο βουνό γρήγορα και θα δεις ότι μπορεί να γυρίσεις και εσύ με αντίστοιχα κατορθώματα.
 

Δειτε Επισης

Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη
Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές: με την Πλεύση Ελευθερίας - Μαζί του ο Κωστής Σαββιδάκης
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας