8 κοκτέιλ αλά …κυπριακά!

Η ζιβανία σερβίρεται παγωμένη σε μικρά ποτηράκια. Ή μήπως όχι; Έτσι μας έχουν μάθει οι παππούδες μας και είναι μια πραγματική απόλαυση, ωστόσο το παραδοσιακό μας ποτό που είναι συνυφασμένο με την κουλτούρα εξελίσσεται! Γίνεται κοκτέιλ, με χρώματα, γεύσεις και αρώματα! Η LOEL που παράγει ζιβανία από το 1943, λανσάρει μια πρωτοποριακή ιδέα, και σε συνεργασία με τον Κώστα Νικολαΐδη, ιδιοκτήτη του Alchemy Bartending School, προτείνουν 8 ευφάνταστα κοκτέιλ με ζιβανία. Επίσης, πρόσφατα η εταιρεία LOEL, κυκλοφόρησε στην αγορά, ακόμα δύο νέες προτάσεις. Πρόκειται για τη Ζιβανία Gold και τη Ζιβανία Red. H Zιβανία Gold, αποστάζεται από τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιού του τόπου μας, παλαιώνεται σε δρύινο βαρέλι και αρωματίζεται με σταγόνες από βουνίσιο μέλι. Έχει απαλό χρυσοκίτρινο χρώμα και ελαφριά γεύση. Η Ζιβανία Red (λόγω του κόκκινου χρώματος) έχει εμπλουτισθεί με την προσθήκη κανέλας και οι καταναλωτές μπορούν να την απολαύσουν παγωμένη ή σε κοκτέιλ. Και οι δύο διατίθενται σε μπουκάλι των 0,5 λίτρων από επιλεγμένες κάβες και μπαρ.  
 
Ό,τι πρέπει για να το γιορτάσεις!
Free Spirit
Υλικά:
4cl ζιβανία LOEL, 2cl χυμό λεμονιού, 2cl σιρόπι καρπουζιού. Top up perrier
Μέθοδος: Build up
Για γαρνιτούρα: Φύλλα μέντας και φέτες λεμονιού

 
Για ξέφρενες βραδιές!
Zivarinhia
Υλικά:
4cl ζιβανία LOEL, 2cl χυμό από λάιμ, 4cl passion fruit puree
Μέθοδος: Βuild up
Για γαρνιτούρα: Φέτες από Passion fruit


Ό,τι πρέπει για κοριτσίστικη παρέα
4 Play
Υλικά:
4cl ζιβανία LOEL, 1 φρέσκια μπανάνα, 3cl σιρόπι καραμέλας, dash blossom water
Μέθοδος: shake
Για γαρνιτούρα: Φέτες από μπανάνα και κανέλα


 Πιες για να… ξεχάσεις!
Fire on ice
Υλικά
: 3cl ζιβανία LOEL, 2cl κουμανταρία Alasia,  4cl χυμό πορτοκαλιού, 4cl χυμό ανανά, 2cl puree φράουλας, tip of fresh chilli
Μέθοδος: shake
Για γαρνιτούρα: Chilli και φράουλες

 

Κοκτέιλ για… γερά ποτήρια

Z & T
Υλικά:
4cl ζιβανία Red, 1 dash of chocolate bitters, 1 dash of creole bitters, 6cl  tonic water
Μέθοδος: Βuild up
Για γαρνιτούρα: Φλούδα από γκρέιπφρουτ


 
Για ξέφρενες βραδιές
Ζιβανία Tiki
Υλικά:
4cl ζιβανία Red, 1cl Falerhnum, 8cl χυμό ανανά, 2cl σιρόπι καρύδας
Μέθοδος: shake
Για γαρνιτούρα: Φέτες από ανανά, φύλλα ανανά και κανέλα

 

Για πιο… ξέφρενες βραδιές!
Red is hot
Υλικά
: 4cl ζιβανία Red, 2cl creme de cacao, 2cl από σιρόπι φράουλας. Top up με ginger beer
Μέθοδος: shake ( χωρίς την ginger beer)
Για γαρνιτούρα: Κανέλα και μούρα


 
 Για χαλαρή βραδιά
Red Apple
Υλικά:
4cl ζιβανία red, ¼ φρέσκο μήλο, 2cl puree πράσινου μήλου, 4cl χυμό από κόκκινο γκρέιπφρουτ
Μέθοδος: shake
Για γαρνιτούρα: apple flag

 

 

 

της Δώρας Πάμπουλου

Φωτογραφίες: Emma Charalambous 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Δειτε Επισης

Ηλίας Βαλάσης: «Ήμουν πολλά χρόνια στρατιωτικός, υπάρχουν σιχάματα στις Ένοπλες Δυνάμεις σαν τον Βλάσση»
Μαρίνα Ψάλτη: «Ούτε κατάλαβα πως μπήκα στο χειρουργείο. Έμεινα σχεδόν έναν μήνα. Έχω τρία αυτοάνοασα»
Ετεοκλής Παύλου: «Ο πατέρας μου πέθανε στα χέρια μου όταν ήμουν επτά χρονών»
Στο νοσοκομείο η Δέσποινα Μοιραράκη - Ο λόγος που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο
Αντώνης Λουδάρος: «Στα 12 ένιωθα γέρος 90 χρονών, στην απώλεια της μητέρας μου, ξαφνικά ήμουν μόνος»
Γούρι «Δέντρο της Ζωής» του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Τα Burger King παρουσιάζουν το καλύτερο από ποτέ Whopper®, μια ανεπανάληπτη εμπειρία γεύσης.
Λόλα Νταϊφά: «Είδα τα κλεμμένα μου σκουλαρίκια αξίας 600.000 ευρώ να πωλούνται σε τηλεοπτική εκπομπή»
Κώστας Χατζής: «Όλοι είχαν περάσει από το Ηρώδειο, εκτός από τον γύφτο»
Ηλιάνα Παπαγεωργίου Vs. Έλενα Χριστοπούλου: «Eίναι ξεκάθαρο, oικονομικοί λόγοι έφεραν το τέλος»