ΠΑΠΙΓΙΟΝ BAND: Το κυπριακό συγκρότημα αποκαλύπτεται

Οι Παπιγιόν band δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012 από τον τραγουδιστή Άγγελο Αυγουστή και από τότε χαράσσουν τη δική τους πορεία στα μουσικά δρώμενα της Κύπρου. Με αφορμή την πρόσφατη εμφάνισή τους στα Mad Awards αλλά και με τις δουλειές που ετοιμάζουν, τους βρήκαμε για να μάθουμε περισσότερα.

Ποια είναι τα μέλη της μπάντας και πώς προέκυψε η συνεργασία μεταξύ σας;
Η συνεργασία προέκυψε από την ανάγκη του βασικού τραγουδιστή και εμπνευστή των Παπιγιόν band Άγγελου Αυγουστή, να δημιουργήσει μια μπάντα που θα τον συνοδεύει στις ζωντανές εμφανίσεις του. Η ιδέα άρχισε να γίνεται πραγματικότητα με την επιστροφή των μετέπειτα συνιδρυτών και βασικών συντελεστών Χρίστου Χόπλαρου (ηλεκτρική κιθάρα) και Στέλιου Γερασίμου (keyboards) από το εξωτερικό όπου απουσίαζαν για σπουδές. Τη σύνθεση των Παπιγιόν band για την τρέχουσα περίοδο συμπληρώνουν οι Ερμογένης Σκιτίνης και Έλενα Παναγή στο τραγούδι, ο Λευτέρης Λευκάτης στα drums και ο Τόμυς Τρίττης στο ηλεκτρικό μπάσο.

Γιατί “Παπιγιόν”; Τι δηλώνει;
Το παπιγιόν ως αξεσουάρ δηλώνει έναν εναλλακτικό τρόπο επίσημου ενδύματος, αυτό ακριβώς που θέλαμε να δείξουμε με το μουσικό ύφος της μπάντας.

Τι θα ακούσει κάποιος από τους Παπιγιόν Band;
Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει τραγούδια για όλα τα γούστα. Η βάση του προγράμματός μας αποτελείται κυρίως από δημοφιλή τραγούδια που ακούγονται στο ραδιόφωνο, χωρίς όμως να διστάζουμε να προσθέσουμε ελληνικά ροκ ή λαϊκά τραγούδια, πάντοτε όμως με τον δέοντα σεβασμό προς κάθε είδος.

Τι τραγούδια σας ζητούν κυρίως οι ακροατές σας;
Ας αναφέρουμε απλά ότι σε κάποια πρόσφατη εμφάνισή μάς ζητήθηκε, εκτός από τραγούδι του Κωστή Μαραβέγια που συμβαίνει συχνά, τραγούδι του Στράτου Διονυσίου.

Γράφετε δικά σας κομμάτια; Σκέφτεστε την κυκλοφορία κάποιου άλμπουμ;
Παρόλο που οι Παπιγιόν band μετρούν τρία χρόνια από τη δημιουργία τους, φέτος ήταν που νιώσαμε ότι έφτασε η στιγμή να δημιουργήσουμε και να παρουσιάσουμε στο κοινό κάποια δικά μας τραγούδια. Ωστόσο, αυτό καθυστερεί κυρίως λόγω της απαίτησης από τους εαυτούς μας να παρουσιάσουμε στο κοινό τραγούδια που να αντιπροσωπεύουν απόλυτα τον χαρακτήρα της μπάντας, τόσο μουσικά-ενορχηστρωτικά όσο και στιχουργικά.
 

Πώς ήταν η εμπειρία των MAD Awards για σας; Tι κερδίσατε από την υποψηφιότητά σας;
Στη σκηνή των MAD Awards νιώσαμε όλοι πρωτόγνωρα συναισθήματα. Η συνολική εμπειρία ήταν φανταστική και εφόσον μας δίνεται η ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε άλλη μια φορά όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί επιτυχώς το συγκεκριμένο εγχείρημα για πρώτη φορά στο νησί μας, καθώς και το κοινό που στήριξε όλες τις υποψηφιότητες. Εξάλλου αυτό που πραγματικά κερδίσαμε με την υποψηφιότητα μας είναι η αγάπη του κοινού.

Πιστεύετε ότι τέτοιοι θεσμοί παίρνουν τη μουσική στην Κύπρο μπροστά;
Κάθε τέτοιος θεσμός μόνο ως βήμα προόδου μπορεί να θεωρηθεί.

Ποια ήταν η πιο ξεχωριστή συνεργασία για σας μέχρι στιγμής από τον μουσικό χώρο;
Δύσκολα θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια από τις συνεργασίες μας, εφόσον ο κάθε καλλιτέχνης που έχουμε συνεργαστεί μας μετέφερε τη δική του ενέργεια και σε συνδυασμό με την ενέργεια της μπάντας καταλήγαμε σε ένα πολύ μεγάλο πάρτι.

Εμφανίζεστε σταθερά στο Down Town Live. Τι σημαίνει για σας η συνεργασία αυτή αν λάβουμε υπόψη ότι είναι από τις πιο γνωστές μουσικές σκηνές της Κύπρου.
Η συνεργασία με το Down Town Live ξεκίνησε από τη δημιουργία των Παπιγιόν band. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η διοίκηση και ο κόσμος, μας πεισμώνουν για περαιτέρω βελτίωση.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο αυτή την περίοδο;
Ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη συναυλία παρέα με τους Σταβέντο στις 11 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Τάσος Πάπαδόπουλος-Ελευθερία στη Λευκωσία.
 
Πράξια Αρέστη
 
 

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»