Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: Για πρώτη φορά στην Κύπρο με την μπάντα του Sleeping Band.

Ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος έρχεται μετά από καιρό πίσω στην Κύπρο για να μας παρουσιάσει κάτι εντελώς καινούριο με την μπάντα του Sleeping Band. Ο δεξιοτέχνης περισσότερων από 20 οργάνων θα εμφανιστεί σε Λευκωσία στο DownTown Live και Λεμεσό στον Κύκλο Μουσική. 
 
Οι τελευταίες δύο δουλειές που έκανες αφορούσαν παιδιά. Μουσικά άλμπουμ με βιβλία. Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σου γι’ αυτό το είδος;
Μάλλον δεν σταμάτησε ποτέ. Από παιδί που άκουγα την Λιλιπούπολη και τα παιδικά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Μάλλον δεν σταμάτησα ποτέ να ακούω παλιές και νέες δουλειές με μουσική για παιδιά. Όταν ήρθε λοιπόν η πρόταση της Ράνιας Μπουμπουρή για την μελοποίηση της “Τρελής Αλφαβήτας” δέχτηκα με ενθουσιασμό. Ακολούθησαν το “Τρελό τρελό Αριθμητάρι” και φέτος το “Τρελό τρελό Αγρόκτημα” που κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Ψυχογιός με συμμετοχές εξαιρετικών καλλιτεχνών.

Προτιμάς να γράφεις για παιδιά; Δεν είναι πιο δύσκολο να απευθύνεσαι σε παιδιά και να τα κερδίσεις από ό,τι σε ενήλικες;
Μου αρέσει να γράφω για παιδιά γιατί αυτοί οι μικροσκοπικοί άνθρωποι είναι οι πιο αυστηροί κριτές. Ό,τι έχουν να σου πουν θα στο πουν με ειλικρίνεια. Αυτό όμως είναι και το πιο όμορφο στοιχείο της σχέσης μου με το παιδικό κοινό.

Μήπως εσύ ο ίδιος είσαι ένα μεγάλο παιδί τελικά;
Νομίζω ότι όλοι μας κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Και είναι πολύ σημαντικό να  παλεύουμε για να το κρατήσουμε ζωντανό.

Υπάρχει στα άμεσα σχέδιά σου η κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ;
Μετά το άλμπουμ “Ένας τρελός” που κυκλοφόρησε το 2013 από τη δισκογραφική εταιρεία “Arttings” είμαι ξανά στο στούντιο για την ηχογράφηση της τρίτης μου προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς. Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και ένα διπλό CD με DVD από τη συναυλία μου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με καλεσμένους πολλούς φίλους που με τίμησαν με την συμμετοχή τους. 

Γνωρίζεις περισσότερα από 20 μουσικά όργανα. Πώς κατάφερες να τα μάθεις όλα αυτά; Είναι κάποιο έμφυτο ταλέντο;
Σίγουρα χρειάζεται και κάποιο ταλέντο, όπως όμως συμβουλεύω και τους μαθητές μου χρειάζεται κυρίως “μελέτη κι απομόνωση”. Η μουσική δεν τελειώνει ποτέ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου όργανο;
Το κάθε όργανο είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Άλλα συναισθήματα σου προσφέρει μια άρια στο τρομπόνι ή μια παρτίτα του Μπαχ στο βιολί και αλλιώς νιώθεις γρατζουνώντας την κιθάρα στην παραλία κοιτώντας τ' αστέρια. Κάθε όργανο είναι διαφορετικά όμορφο γι' αυτό που είναι.

Ποιο θεωρείς το πιο δύσκολο όργανο;
Το βιολί. Αν και κάθε όργανο έχει τις δυσκολίες του, το βιολί θέλει αρκετές ώρες πτήσεις πριν βγάλεις ήχο που να ακούγεται υποτυπωδώς ως μουσική. Ο Μενουχίν, βιρτουόζος βιολονίστας, είχε πει ότι “Όταν πεις ότι σου αρέσει όπως παίζεις βιολί είσαι πλέον 90 χρονών και δεν μπορείς να παίξεις από την αρθρίτιδα”.

Εμφανίζεσαι κάπου σταθερά τώρα στην Αθήνα; Υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις;
Μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων στον Σταυρό του Νότου με την Βασιλική Καρακώστα με ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερους μουσικούς προσανατολισμούς αποφασίσαμε να κάνουμε και κάποιες συναυλίες εκτός Αθηνών. Παράλληλα περιοδεύουμε και με την μπάντα μου, τους Sleeping Band, αλλά και με την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση “Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο Ορχήστρα” σε Κρήτη, Βόλο, Μακεδονία και όπου αλλού μας βγάλει. Μόνιμό μας στέκι στην Αθήνα θα είναι το θέατρο Ιλίσια Βολανάκη όπου η Τρελή μας Αλφαβήτα ανοίγει τις πόρτες στα παιδιά όλων των ηλικιών από τις 6 Δεκέμβρη και κάθε Κυριακή, 11:00 και 15:00 έως την Κυριακή των Βαΐων αλλά και τις καθημερινές για σχολεία.

Έχεις προγραμματισμένες δύο εμφανίσεις στην Κύπρο. Πού και πότε είναι αυτές;
Παίζουμε στις 27 Νοεμβρίου στο Downtown Live στην Λευκωσία και στις 29 Νοεμβρίου στο Κύκλος Μουσική στη Λεμεσό και η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε αυτά τα live με ενθουσιασμό.

Έρχεσαι συχνά Κύπρο; Τι είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο εδώ;
Έρχομαι με κάθε ευκαιρία γιατί είναι ένα πανέμορφο νησί με ζεστούς ανθρώπους. Δεν μπορώ να αποφασίσω όμως αν απολαμβάνω περισσότερο την φιλοξενία γενικότερα ή το καλό φαγητό ειδικότερα..

Εκτός από τις ζωντανές εμφανίσεις με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την περίοδο;
Δουλεύω στο στούντιο αρκετές ώρες αλλά αγαπάω πολύ και την διδασκαλία στην οποία αφιερώνω επίσης πολλές ώρες. Κατά τα άλλα μου αρέσει να περνάω πολύ χρόνο στη φύση και να κάνω χειμερινά μπάνια.

Τι άλλο υπάρχει στα άμεσά σχέδιά σου;
Έχω, όπως πάντα, πολλά σχέδια στο μυαλό μου. Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να δημιουργούμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Πληροφορίες:
DownTown Live
27 Νοεμβρίου, Ώρα: 22:00
Τιμή €10
Τηλ. 99 81 00 11
 
Κύκλος Μουσική
29 Νοεμβρίου, Ώρα: 21:30
Προπώληση €10 / Στην είσοδο €15
Πληροφορίες και κρατήσεις 25 107230
 
 
Πράξια Αρέστη  
 

Δειτε Επισης

Η νέα φωτό της νεογέννητης κόρης της Ιλάειρα Ζήση: «Μέσα από εσένα, αγάπησα ξανά και εμένα»
Δώρα Χρυσικού: «Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα & παλεύω, όσα ονειρεύτηκα & γίνονται πραγματικότητα»
Χριστίνα Σάλτη: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω μια ρομαντική σχέση στην εποχή μας, δεν εμπιστεύομαι»
Θάνος Μπίρκος: «Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω»
Aποθέωση της iconic Celine Dion έξω από το ξενοδοχείο της στο Παρίσι
Η ερώτηση που την εξόργισε την Ιωάννα Τούνη: «Ως εδώ και μη παρέκει! Πόσο να αντέξω»
Η Βάνα Μπάρμπα ξεσπά ξανά για την καταγγελία εις βάρος της: «Είναι ντροπή! Είναι ρουφιανισμός»
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Θα χαιρετηθούμε, εκτός αν γυρίσει & φύγει»
Ο Πύρρος Δήμας φωτογραφίζεται με τον Snoop Dogg λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών
Το κείμενο που έγραψε η Τζένη Καρέζη πριν πεθάνει: «Θα αγωνιστώ για τη ζωή μου»