Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα

YΛΙΚΑ: 

120 γρ. κουβερτούρα

110 γρ. βούτυρο

4 αυγά

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

15 γρ. κακάο σε σκόνη

30 γρ. φουντουκόψιχα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα κακάο στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.  

 

Δειτε Επισης

Balza 2025 – Ένα νέο κεφάλαιο στη γεύση, την εμπειρία και την απόδραση
Νέο μενού PAUL: Art de Vivre
Έξυπνο πάρκινγκ στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου: Άνεση, οικονομία και σιγουριά
Το νέο κατάστημα Starbucks στη Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του!
Ο «μαέστρος της εξομολόγησης» Θέμης Γεωργαντάς στη νέα digital campaign της ΚΕΑΝ
Καλοκαιρινά Pop-Up Καταστήματα στο My Mall Λεμεσού – Η απόλυτη εμπειρία αγορών επιστρέφει!
μενού στα wagamama: Fresh Season. Fresh flavors!
Εντόπισες λεκέ; Ε και; Νέο Εύρηκα Bright για εφαρμογή απευθείας στον λεκέ.
Τα Public γίνονται δημοφιλής προορισμός για επισκευές τεχνολογίας μετά τη συνεργασία με την iRepair
Αυτό το καλοκαίρι, βουτήξτε στη διασκέδαση με τα METRO!