Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα
13:20 - 02 Νοεμβρίου 2015
YΛΙΚΑ:
120 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. κακάο σε σκόνη
30 γρ. φουντουκόψιχα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα κακάο στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.