Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα

YΛΙΚΑ: 

120 γρ. κουβερτούρα

110 γρ. βούτυρο

4 αυγά

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

15 γρ. κακάο σε σκόνη

30 γρ. φουντουκόψιχα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα κακάο στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.  

 

Δειτε Επισης

Γιάννα Τερζή: «Προσωπικά, είχα καταρρακωθεί, οπότε δεν ήταν εύκολο»
Ελεάνα Βραχάλη: «Μίλησα για την σκλήρυνση κατά πλάκας μου, όταν έλαβα μήνυμα από μία κοπέλα 21 ετών»
Light: «Με άγγιξαν σχόλια από μαμάδες που έχουν παιδιά ΑμεΑ. Απάντησα προσωπικά και ζήτησα συγγνώμη»
Κώστας Βήχας: «O Ανδρέας Αργυρίδης έκανε νευροχειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο»
Τα Public γίνονται δημοφιλής προορισμός για επισκευές τεχνολογίας μετά τη συνεργασία με την iRepair
Βάνα Μπάρμπα: «Αυτό που πέρασα ήταν μια πρώτη μορφή καρκίνου, δεν ήμουν στο στάδιο 4»
Νίκος Μουρατίδης: «Η Γλυκερία ετών 72 ξέφτησε και έγινε συμπλήρωμα. H φωνή της έχει γίνει θαμπή»
Αφροδίτη Γραμμέλη: «Aντιμετωπίζω κατάθλιψη εδώ και αρκετό καιρό και έχω και δύο καταθλιπτικά σοκ, γερά»
Δύσκολες ώρες για την Ντάνη Γιαννακοπούλου: «Έφυγες και πήρες και την καρδιά μου μαζί σου»
Νάντια Κοντογεώργη: «Μετά το ατύχημα έπρεπε να μάθω να ξαναστέκομαι στα πόδια μου, έχασα το αυτονόητο»