Lash Dolls: Οι πιο διάσημες κούκλες της πρωτεύουσας

Σε ηλικία μόλις 25 ετών κατάφερε να κάνει το όνομά του ν’ ακούγεται σ’ όλη σχεδόν την Κύπρο και ειδικά ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αδυναμία στις κούκλες. Ο Γιώργος Lash εξωτερίκευσε τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, με τις κούκλες του, που έγιναν διάσημες!
Από την παιδική του ηλικία είχε πάντα μια ιδιαίτερη συμπάθεια στις κούκλες. Οι σπουδές του στον κλάδο του Fashion Design τού έδωσαν γερές βάσεις για να μπορεί να υλοποιεί τις ιδέες του, γιατί πέραν από τη φαντασία είναι εξίσου σημαντικό και το πρακτικό κομμάτι, όπως μάς είπε. Το έναυσμα για να ξεκινήσει το Doll making προήλθε από ένα σχετικό video κάποιου καλλιτέχνη που είχε δει στο διαδίκτυο. Και αυτό ήταν! Ήταν σίγουρος ότι ήθελε να φτιάξει τις δικές του κούκλες.
 

Η λέξη Lash, όπως ονομάζει το brand του, προέρχεται από το Saint Lash (αγία βλεφαρίδα), που είναι η επωνυμία των ρούχων του που σχεδιάζει.
 
Tα χαρακτηριστικά που κάνουν τις κούκλες του να ξεχωρίζουν είναι τα μεγάλα εκφραστικά μάτια και οι έντονες βλεφαρίδες. Τα υλικά που χρησιμοποιεί συνήθως για την κατασκευή τους είναι βαμβακερά και συνθετικά υφάσματα, μαλλιά, felt, χάντρες, κουμπιά, plexiglas και χρωματιστά, μελάνια. Ο χρόνος που απαιτείται για την κάθε κούκλα εξαρτάται από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει στην κατασκευή της, δηλαδή να βρει τα υλικά και να κάνει τη σχετική έρευνα. Αλλά, όπως μάς είπε, συνήθως χρειάζεται από δύο μέρες μέχρι μια βδομάδα αναλόγως.
 

Η αξία των κούκλων του κυμαίνεται από 50 έως 200 ευρώ. «Φυσικά εξαρτάται από την ιδιαιτερότητα της κούκλας γιατί η κάθε Lash Doll είναι ξεχωριστή», αναφέρει ο καλλιτέχνης.
 
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι Lash Dolls χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και απευθύνονται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Είναι oι συλλεκτικές κούκλες, οι διακοσμητικές κούκλες και τα παιδικά παιχνίδια που αποτελούνται από κούκλες
και λούτρινα παιχνίδια (soft toys).
 

 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η δουλειά του Γιώργου έχει τεράστια ανταπόκριση στον κόσμο και υπάρχει έντονος ενθουσιασμός ιδιαίτερα όταν οι κούκλες απεικονίζουν διάσημες προσωπικότητες. Το πιο ενθαρρυντικό σχόλιο που άκουσε ο ίδιος ήταν από μία άγνωστη κυρία η οποία όταν είδε τις κούκλες του, τού είπε ότι μελλοντικά θ’ αποκτήσουν μουσειακή αξία.
 
Ο Γιώργος έχει συμμετάσχει σε διάφορα πρότζεκτ τα τελευταία χρόνια, όπως το Plinth work, talk, sell, Xarkis festival και Xarkis pop-up με εργαστήρια κατασκευής κούκλας.
 
Αυτή την περίοδο είναι σε μια πολύ δημιουργική φάση. Πρόσφατα, οι Lash Dolls απόκτησαν το σπίτι τους, σ’ ένα καινούργιο κατάστημα στη λεωφόρο Διγενή Ακρίτα 78Γ. Εκεί, μπορεί κάποιος να γνωρίσει από κοντά τις όμορφες και ξεχωριστές κούκλες αλλά και δουλειές ξεχωριστών Κύπριων καλλιτεχνών.
 


Δείτε τις δημιουργίες Lash στο Facebook page Lash.Dolls  

Πράξια Αρέστη

 

Δειτε Επισης

Oι καταγγελίες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για την Πάολα: «Ήταν προκλητική»
Κόλαφος ο Γιώργος Λιάγκας για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Δεν σας φοβάμαι»
H Βίκυ Καγιά γύρισε την πλάτη επιδεικτικά στη Ζενεβιέβ Μαζαρί και Δημήτρη Σκουλό σε event
Η μάνα του Στέφανου Τσιτσιπά ξαναχτυπά με νέα τηλεοπτική παρέμβαση για την σχέση του γιου της με την Πάουλα
Ζέτα Θεοδωροπούλου για Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Αν βρέθηκε πιο εντυπωσιακή από μένα μπράβο του»
Ο Αλέξης Κούγιας στόλισε Μπιμπίλα & Λαζόπουλο - Η αφαίρεση της άδειας από τον δικηγορικό σύλλογο
Σε νέα σχέση η Αθηνά Οικονομάκου μετά το διαζύγιο – Ζευγάρι με 37χρονο Ιταλοαργεντινό μπασκετμπολίστα
Οι φωτο του Γιώργου Λιάγκα και Μαρίας Αντωνά - Κολυμπούσαν σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι στην Βουλιαγμένη
Η Kylie Minogue σε ταβέρνα της Μυκόνου – Οι νέες εικόνες από τις διακοπές της
Το άγνωστο βίντεο του 2008 με τα πρώτα συμπτώματα της Celine Dion από το Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου