Πώς να βγάζεις φωτογραφίες στο Instagram σαν επαγγελματίας

Αν έχεις προφίλ στο Instagram (που μάλλον έχεις για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές), θα ξέρεις πόσο εθιστικό και ταυτόχρονα αγχολυτικό και χαλαρωτικό είναι να χαζεύεις στο feed τις φωτογραφίες των άλλων χρηστών ή τον δικό σου τοίχο, προσπαθώντας να βρεις ποιο θα είναι το επόμενό σου post, τι χρώματα θα έχει, αν θα είναι selfie ή φωτογραφία του κατοικίδιου σου.
Επειδή λοιπόν κι εσύ έχεις σίγουρα ζηλέψει τις επαγγελματικές φωτογραφίες με τα τρομερά χρώματα, τις τέλειες πόζες και το φοβερό στήσιμο των αντικειμένων σε συγκλονιστικά κολάζ, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να πλησιάσεις λίγο περισσότερο τις εικόνες των αγαπημένων σου blogger.

Δες το προφίλ σου
Δες τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει και σιγουρέψου ότι η επόμενη θα ταιριάζει αισθητικά. Αν για παράδειγμα έχεις ανεβάσει εικόνες με φθινοπωρινά φύλλα, θα μπορούσες να φροντίσεις οι επόμενες να είναι πάνω κάτω στην ίδια χρωματική παλέτα.

Κράτα την κάμερα στην ευθεία
Άσχετα με το αν τραβάς την φωτογραφία από ψηλά, από κάτω ή στην ευθεία, πρέπει πάντα να έχεις το κινητό ή την κάμερά σου όσο πιο ίσια γίνεται, να μην κάνει δηλαδή κάποια γωνία. Ειδικά όταν πρόκειται για φαγητό, αυτό είναι το σημαντικότερο.

Κόψε τα φίλτρα
Ξέρω ότι είναι δύσκολο, ειδικά στην αρχή, κάπως σαν τα άφιλτρα τσιγάρα, αλλά οι φωτογραφίες με όσο το δυνατόν λιγότερα φίλτρα είναι καλύτερες. Όταν το παρακάνεις στο edit, το αποτέλεσμα δείχνει ότι έχεις υπερπροσπαθήσει. Και δεν το θέλουμε αυτό.

Κάνε τα λευκά λευκότερα
Ένα έξυπνο κόλπο για να κάνεις ακόμα πιο λευκό το άσπρο φόντο στη φωτογραφία σου, είναι ένα application που λέγεται Facetune. Αντί να κάνεις λοιπόν λεύκανση στα δόντια σου, άσπρισε το τραπεζομάντηλο που βρίσκεται κάτω από τη σοκολατόπιτα που θέλεις να ποστάρεις.

Πανοραμική λιχουδιά
Οι #foodporn φωτογραφίες είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για να σε κάνει κάποιος unfollow. Γι' αυτό λοιπόν φρόντισε να βρεις κάτι ΠΟΛΥ νόστιμο (για το μάτι) και να το φωτογραφίσεις από πάνω και σε εντελώς κάθετη γωνία. Πρέπει να θέλουν να το φάνε όλοι.

Κάνε κολλάζ αντικειμένων
Αν θες να δείξεις τα νέα σου πινέλα μακιγιάζ, φρόντισε να τα στήσεις με τρόπο τέτοιο ώστε να δείχνει τη δημιουργικότητά σου. Βάλε λουλούδια, ένα περιοδικό ή κοσμήματα, ώστε να δώσεις στην εικόνα βάθος και περισσότερο αισθητικό ενδιαφέρον.

Μη λες πολλά
Η λεζάντα πρέπει να ναι απλή, λιτή κι απέριττη. Κανείς δεν της δίνει τόση σημασία, αφού το όλο θέμα είναι η ίδια η φωτογραφία. Και φυσικά εννοείται πως δεν πρέπει να το παρακάνεις με τα hashtags.
 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»