Τριφτή μηλόπιτα με έξτρα επικάλυψη βρώμης

To μυστικό της συνταγής αυτής είναι η έξτρα τραγανή επικάλυψη βρώμης και οι ξηροί καρποί που κάνουν την crunchy διαφορά!

Ο Λευτέρης Σαββίδης δημοσιογράφος στο news247.gr και κρυφό ταλέντο στη μαγειρική μας αποκαλύπτει τη μυστική του συνταγή.

Υλικά για μια μηλόπιτα 30 εκατοστών 
 
Για τη ζύμη: 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. μαργαρίνη

1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή

Το ξύσμα από 1 λεμόνι

1 βανίλια


Για τη γέμιση: 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

4 μεγάλα ξινόμηλα

1 σφηνάκι κονιάκ

50 γρ. σταφίδες

4 κ.σ. καρύδια σπασμένα

1 κ.γ. κανέλα

Για την extra crunchy επιφάνεια: 1/2 φλιτζάνι δημητριακά βρώμης με ξηρούς καρπούς

50 γρ. βούτυρο

Aλεύρι για όλες τις χρήσεις

Προετοιμασία

-Για τη ζύμη βάλε το βούτυρο, το αλεύρι, το ξύσμα και τη βανίλια σε ένα μπολ. Δούλεψε με τα χέρια σου ώσπου να πάρεις ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα. -Πίεσε τα υλικά να φορμάρεις δύο μπαλάκια από τη ζύμη σου. Προσπάθησε το ένα να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, για να γίνει η βάση της μηλόπιτας. Τύλιξε κάθε μπάλα σε μεμβράνη και βάλε στην κατάψυξη για 20′ λεπτά.

-Στο μεταξύ, μούλιασε τις σταφίδες στο κονιάκ να φουσκώσουν. Βάλε σε ένα μπολ την κανέλα, την μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια και τις σταφίδες (αφού τις στραγγίξεις). Τρίψε το μήλο στο χοντρό του τρίφτη και ανακάτεψέ το με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

-Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC

-Βγάλε τη ζύμη από την κατάψυξη και τρίψε στο χοντρό του τρίφτη (παίζει πολύ τρίψιμο σε αυτή τη συνταγή) μέσα σε μια ταρτιέρα ή φόρμα 30 εκατοστών. Άπλωσε τα τρίμματα καλά, χωρίς όμως να πιέσεις ιδιαίτερα τη ζύμη για να μείνει αφράτη.

-Πάνω από τη βάση στρώσε τη γέμιση να πάει παντού.

-Τρίψε τώρα το δεύτερο κομμάτι της ζύμης να σκεπάσεις τα μήλα στο ταψί σου. Εδώ θα μπορούσες να τη βάλεις στο φούρνο για ψήσιμο… μισό λεπτό

-Ανακάτεψε σε ένα μπολ το βούτυρο, τα δημητριακά και το αλεύρι να γίνουν κι αυτά σαν ψίχουλα. Πασπάλισε πάνω από τη μηλόπιτα και τώρα είσαι έτοιμος για ψήσιμο. -Ψήσε για 45′ λεπτά περίπου να πάρει ελαφρύ χρώμα, αλλά όχι να ροδίσει ιδιαίτερα. Βγάλε από το φούρνο και σέρβιρε. Tip no 1: Τρώγεται και σκέτη, αλλά εγώ σκέφτηκα να την πασπαλίσω με λίγη καραμέλα και ζάχαρη άχνη. Μετά βέβαια, υπάρχει και το παγωτό ή μια ζεστή κρέμα που θα απογειώσει το γλυκό.
Tip no 1: Τρώγεται και σκέτη, αλλά εγώ σκέφτηκα να την πασπαλίσω με λίγη καραμέλα και ζάχαρη άχνη. Μετά βέβαια, υπάρχει και το παγωτό ή μια ζεστή κρέμα που θα απογειώσει το γλυκό.

Tip no. 2: Μην ξεγελαστείς και την αφήσεις πολύ στο φούρνο. Το χρώμα της δεν παίρνει πολύ και θα σου καεί από κάτω.  
 
Πηγή: Ladylike.gr

Δειτε Επισης

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Γιάννης Πετρίδης κατά του Κωνσταντίνου Αργυρού
Γιώργος Σουξές: «Έβλεπα την πλώρη που ερχόταν καταπάνω μου, θα μου έπαιρνε η προπέλα τα πόδια»
Αντώνης Λουδάρος: «Ο μπαμπάς μου στα 12 μου είπε: Δες τι θα κάνεις γιατί δεν μπορώ να σε κρατήσω!»
Η κατάθεση του Γιώργου Καρκά: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης μου είχε πει ότι δεν είχε καν στύση»
Το ξέσπασμα του Άρη Μουγκοπέτρου κατά του ανθρώπου που του έδωσε την κροτίδα: «και κερατάς και δαρμένος»
Η Jessie J διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού δύο χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού της - H ανακοίνωση της
H Snobaria κινείται νομικά κατά του πρώην της, Νίκου Πελετιέ: «Υπάρχουν κάποια βίντεο στην κατοχή του»
Ο Θοδωρής Μαραντίνης μπλοκάρει με εξώδικο την Σίσσυ Χρηστίδου - Η ανακοίνωση στα ΜΜΕ
Θύμα χάκερ φαίνεται πως έπεσε η Βάνα Μπάρμπα - Παραβίασαν τον λογαριασμό της αναρτώντας ύποπτα βίντεο
Θύμα διάρρηξης η Βίλμα Τσακίρη – Άγνωστοι έκαναν άνω κάτω το σπίτι της