NULL

Η ντουλάπα μιας γυναίκας πολλές φορές αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά της, τις συνήθειες και τη ζωή της γενικά. Κοιτώντας κάποιος τη ντουλάπα της μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα της.
Κάθε γυναίκα περνάει από διάφορα στάδια στη ζωή της, ξεκινώντας από τη εφηβεία, όμως κάποιες ατάκες παραμένουν πάντα οι ίδιες όποια φάση κι αν περνάει. Όπως: «χρειάζομαι περισσότερα ρούχα», «δεν έχω τίποτα να φορέσω», αυτό το παντελόνι με παχαίνει», «δεν μπορώ να βρω την αγαπημένη μου μπλούζα». Ναι, ναι ας το παραδεχτούμε. Όλες έχουμε επαναλάβει περισσότερο από μία φορά τις παραπάνω φράσεις και όλες θα τις επαναλάβουμε ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η ντουλάπα μας ή καλύτερα κάθε ρούχο που υπάρχει σε αυτήν, έχει μία ιστορία να διηγηθεί. Η μπλούζα που φορέσαμε στο πρώτο μας ραντεβού, το παντελόνι που του αρέσει περισσότερο, οι γόβες που φορέσαμε στα interview για δουλειά, η τσάντα που μας συνόδευσε στα ξενύχτια και μας έσωζε από δύσκολες καταστάσεις.
Κάθε ρούχο κουβαλάει ένα μικρό κομμάτι τους εαυτού μας ή μία μικρή ανάμνηση. Γι’ αυτό μας είναι τόσο δύσκολο πολλές φορές να πετάξουμε τα παλιά ρούχα ή λυπόμαστε όταν χαλάει ένα από αυτά και πρέπει να το αποχωριστούμε.

Ο τρόπος, επιπλέον, που ταξινομούμε ή τελοσπάντων δεν ταξινομούμε τα ρούχα μας, σκέφτηκα ότι μαςεντάσσει σε κάποιες «κατηγορίες», όπου στην καθεμιά ανήκουν γυναίκες με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι γυναίκες που έχουν πλήρως τακτοποιημένη και συγυρισμένη τη ντουλάπα τους, και λέγεται “firstclass” ντουλάπα. Όπως καταλάβατε οι γυναίκες αυτές είναι το ίδιο οργανωμένες και πολλές φορές υπερβολικά προγραμματισμένες και στη ζωή τους. Ονειρεύονται τον τέλειο γάμο, τον τέλειο σύντροφο και φυσικά το τέλειο νυφικό. Ντύνονται κομψά, φροντίζουν το σώμα τους και εννοείται ότι διατηρούν όλο το σπίτι τους καθαρό και συγυρισμένο. Για να νιώθουν καλά πρέπει τα πάντα να βρίσκονται σε μία τάξη, τη δική τους τάξη. Στο pinterest τους θα βρεις εικόνες με μπισκότα, νυφικά, εστιατόρια και ρομαντικά quotes.

Η επόμενη κατηγορία ανήκει στους ακριβώς αντίθετους χαρακτήρες και την ονόμασα «messy» ντουλάπα (καμία σχέση με τον γνωστό ποδοσφαιριστή). Όπως καταλάβατε οι γυναίκες σε αυτήν την κατηγορία δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για το πώς είναι η ντουλάπα τους και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνισή τους. Είναι δε τόσο ακατάστατη που για να βρουν τα ρούχα που θέλουν πρέπει να τα πετάξουν όλα έξω, να ρίξουν λίγο βρισίδι και πάλι παίζει αυτό που ψάχνουν να είναι στο πλυντήριο. Συνήθως προτιμούν το πιο casualντύσιμο και η ζωή τους είναι το ίδιο «ακατάστατη», όπως και τα συναισθήματά τους. Δύσκολο άμα ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία, να καταφέρεις να βγεις. Όσες φορές κι αν συγυρίσεις τα ρούχα σου, απλά πάντα βρίσκουν τρόπο να είναι ασυγύριστα...
 
Η «queen»ντουλάπα ανήκει στις «βασίλισσες» της μόδας ή αλλιώς σε αυτές που λατρεύουν τη μόδα και όλη τους η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτήν. Διαβάζουν περιοδικά μόδας, είναι πάντα ενημερωμένες για τα τελευταία νέα, φροντίζουν το budget τους έτσι ώστε να μπορούν να αγοράζουν τα αγαπημένα τους κομμάτια, βλέπουν φανατικά Sex and the City και Kardashians και είναι πάντα και παντού καλοντυμένες. Όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμη κι όταν είναι μόνες στο σπίτι και δεν τις βλέπει κανείς. Εξάλλου κοιτάζουν οι ίδιες πολλές φορές τον εαυτό τους στον καθρέφτη για να σιγουρευτούν ότι τα μαλλιά τους, το μακιγιάζ τους και φυσικά το ντύσιμό τους είναι στην εν τελεία. Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να τους κάνεις, θα ήταν μίαακριβή, brand τσάντα. Oνειρεύονται μια μέρα να δουν τον εαυτό τους σε κάποια περιοδικό, να γίνουν fashion designers ή ν’ ανοίξουν το δικό τους κατάστημα με ρούχα.

Η τρίτη κατηγορία ονομάζεται «total black» ντουλάπα γιατί ακριβώς σε αυτήν κυριαρχεί το μαύρο χρώμα. Ξέρετε τι λένε: «Once you go black you never go back». Aσυνείδητα οι γυναίκες αυτές ελκύονται από τα μαύρα ρούχα στα ράφια των καταστημάτων. Άντε να διαλέξει και μερικά σε πιο ανοιχτά χρώματα ανάμεσα σε αυτά. Όμως το μαύρο πάντα θα είναι ο βασιλιάς της ντουλάπας της και λάθος συνδέεται με την κατάθλιψη ή το «κακό». Το μαύρο είναι απλά το πιο εύκολο χρώμα να φορεθεί. Συνδυάζεται άψογα με όλα τα άλλα χρώματα, μπορεί να προσθέσει κομψότητα, να κρύψει κιλά και να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας.  Οι γυναίκες που το επιλέγουν είναι συνήθως οι «εύκολες» γυναίκες (και δεν εννοούμε στο κρεβάτι αλλά στο χαρακτήρα). Είναι πιο χαλαρές, πιο ξέγνοιαστες και προσαρμόζονται πιο εύκολα. Μπορεί να τις πετύχεις σε μέρες που όλα είναι τέλεια στο σπίτι τους, αλλά και σε μέρες που όλα είναι ακατάστατα, ανάλογα με τη διάθεσή τους. 
 
 

Δειτε Επισης

Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Τα αισχρά, ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, για την παράσταση που πρωταγωνιστεί
Απόστολος Γκλέτσος για την προσωπική του ζωή: «Υπάρχει μία γυναίκα αλλά στα δύσκολα θα δω και youporn»
Τροχαίο ατύχημα με μηχανή για τον Αλέξανδρο Κοψιάλη: «Bγήκαμε με κωλοτούμπες στο αντίθετο ρεύμα»
Η στιγμή που ο Χρήστος Μάστορας δέχεται on stage επίθεση - Viral παλιό βίντεο από συναυλία στην Λάρνακα
Μαρία Σολωμού: «Κάναμε one night stand με τον Μάριο Αθανασίου και μετά κάναμε παιδί»
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Ο Μάρκος Σεφερλής συνεχίζει τα δικά του: «Δέχομαι άδικη και οργανωμένη επίθεση» - Η παρέμβαση του ΣΚΑΪ