Στέφανη Αταλιώτη: Το fitness και η διάσωση ζώων είναι όλη μου η ζωή

Η Στέφανη είναι πρωταθλήτρια bikini fitness και έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Στο Celebrity μιλάει, μεταξύ άλλων, για τις ώρες που περνάει στο γυμναστήριο και μας εκμυστηρεύεται μερικά μυστικά της διατροφής της. 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το fitness;
Μετά το γυμνάσιο είχα αποκτήσει βάρος και δεν ασχολούμουν καθόλου με τη γυμναστική. Αποφάσισα να ξεκινήσω γυμναστήριο για να κάνω κάρδιο, επειδή όλοι μου έλεγαν ότι θα με βοηθούσε να χάσω βάρος. Όταν κατάλαβα ότι άρχισα να χάνω βάρος, όμως έμενα χαλαρή, αποφάσισα να αρχίσω τα βάρη. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο μεγαλύτερος μου εθισμός…

Πόσες ώρες την ημέρα περνάς στο γυμναστήριο;
Νομίζω η απάντησή μου θα σε εκπλήξει. Προπονούμαι μόνο 1 ώρα την ημέρα. Οι μέθοδοι εξάσκησής μου είναι πολύ αποτελεσματικές, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να περνώ πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Όταν βρίσκομαι σε περιόδους προετοιμασίας για διαγωνισμό, προπονούμαι δύο φορές την ημέρα. Συνήθως 1,5 ώρα το πρωί και 1,5 ώρα το απόγευμα. Συν, ότι κάνω 1 ώρα πόζες και τεντώματα. 

Έχεις συμμετάσχει σε διαγωνισμούς bikini fitness. Ποια ήταν η καλύτερή σου διάκριση;
Πήρα την πρώτη θέση, στην κατηγορία μου και γενικά σε όλο το διαγωνισμό, του Cyprus Grand Prix. Ήμουν η πρώτη Κύπρια Bikini Girl στην ιστορία που διαγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Πάντα θα νιώθω περήφανη γι’ αυτό. 

Πώς σε προσεγγίζουν οι άνδρες, αν λάβουμε υπόψη το καλογυμνασμένο σου σώμα;
Όπως φαντάζεσαι είμαι στο γυμναστήριο καθημερινά γι’ αυτό και τα παιδιά εκεί με γνωρίζουν. Στο γυμναστήριο είμαι προσηλωμένη συνεχώς στη δουλειά μου, γι’ αυτό νομίζω φοβούνται λίγο να με πλησιάσουν τις συγκεκριμένες ώρες. Αλλά σε γενικές γραμμές οι πλείστοι άνδρες είναι πολύ ευγενικοί. Βέβαια πάντα υπάρχει αυτός ο ένας «περίεργος» για όλες τις γυναίκες. 

Είσαι ιδιοκτήτρια και προπονήτρια στο Steph – Costas Fitness Motivation. Αναλαμβάνετε μόνο περιπτώσεις ατόμων που θέλουν να χάσουν βάρος ή που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες αθλητές fitness;
Καιταδύο. Το πρόγραμμά μου είναι συνήθως κτισμένο για «κανονικούς» πελάτες. Γυναίκες και άνδρες που έχουν αποστολή να χάσουν κιλά ή να τονώσουν και να μεταμορφώσουν το σώμα τους. Όσον αφορά το προπονητικό κομμάτι προσπαθώ να μην έχω πολλούς αθλητές ταυτόχρονα, γιατί είναι πολλή δουλειά. Αφοσιώνομαι 100% στο αθλητές μου κατά την προετοιμασία τους και είναι σημαντικό να τους δίνω όλη την προσοχή μου γιατί η διαδικασία είναι δύσκολη σωματικά και πνευματικά. 

Ποια είναι η πρώτη συμβουλή που δίνεις στους πελάτες σου;
Να μην ξεκινήσουν το personal training μέχρι να είναι εντελώς έτοιμοι. Όταν συναντώ για πρώτη φορά έναν πελάτη μου αναλύω την ψυχολογία του. Τους κάνω ερωτήσεις για να δω αν είναι έτοιμοι να αφιερώσουν τον εαυτό τους στους στόχους που μου περιγράφουν. Αν δεν πιστέψω ότι είναι 100% έτοιμοι, προσπαθώ να βρω κίνητρα γι’ αυτούς, να τα βγάλω προς τα έξω και να τους πιέσω ανάλογα με το τι βλέπω ότι τους οδηγεί. Το personal training μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου και λεφτών για κάποιον που δεν είναι έτοιμος να μείνει προσηλωμένος στους στόχους του. Πρώτη συμβουλή είναι πάντα να βεβαιώνονται ότι είναι πραγματικά έτοιμοι. 

Τα παρατάνε εύκολα οι πιο πολλοί;
Δεν μου αρέσει ο όρος «τα παρατάω». Θα προτιμούσα να πω «χάνουν τα κίνητρά τους» κι εδώ ξεκινά η δουλειά μου. Οι περισσότεροι πελάτες που αναλαμβάνω είναι άτομα που χάνουν το ενδιαφέρουν τους για το γυμναστήριο εύκολα. Έτσι, συχνά περνάμε από μία περίοδο δικαιολογιών και που τα κίνητρα δεν υπάρχουν. Εδώ ξεκινά το ψυχολογικό παιχνίδι και πρέπει να σιγουρευτώ ότι οι πελάτες μου περνάνε καλά στο γυμναστήριο. Η επικοινωνία μεταξύ του προπονητή και του αθλούμενου είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να ξέρω τι συμβαίνει στο κεφάλι τους και στη ζωή τους για να μπορώ να τους εμψυχώνω.

Τι χρειάζεται ένα άτομο για να γίνει επαγγελματίας personal trainer;
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δρόμοι για να γίνει κάποιος personal trainer. Υπάρχουν πολλά αναγνωρισμένα μαθήματα και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει. Προτείνω, αν κάποιος θέλει να γίνει personal trainer να το ψάξει στο διαδίκτυο και να δει όλες τις καλύτερες επιλογές γι’ αυτόν.


Είναι υψηλό το κόστος για κάποιον που ενδιαφέρεται για personal trainer;
Δεν πρέπει να είναι. Τοpersonal trainingπρέπειναείναι διαχειρίσιμο για τον πελάτη για να μπορεί να βάλει μακροπρόθεσμους στόχους. Συνήθως, η τιμολόγηση εξαρτάται από το πελατολόγιο και από τον χώρο όπως σε κάθε άλλη επιχείρηση. Όμως ένας προπονητής δεν πρέπει να σπάζει τον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη του, αλλά να τον κρατά ευτυχισμένο και να το εντάξει  την προπόνηση στον τρόπο ζωής του. 

Υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον εδώ στην Κύπρο για το personal training;
Βέβαια. Με πλησιάζουν καθημερινά άτομα που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το fitness ή που ενδιαφέρονται για το personal training. Τα τελευταία 3 χρόνια που είμαι στην Κύπρο, έχω δει μεγάλη αύξηση στο ενδιαφέρον των γυναικών για το γυμναστήριο. 

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποιες διατροφικές σου συνήθειες;
Eίμαι σε διατροφή υψηλής πρωτεΐνης όλο τον χρόνο, τρώω πολύ υγιεινά (αποφεύγω τα τηγανιτά, τα κακά λιπαρά, τα λάδια και το αλκοόλ), αλλά τρώω επίσης λίγη σοκολάτα κάθε μέρα. Μου αρέσει πολύ η σοκολάτα και δεν θα στερήσω ποτέ στον εαυτό μου αυτή την απόλαυση.

Άλλη μία μεγάλη σου αγάπη είναι ζώα. Πώς δραστηριοποιείσαι για το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στην Κύπρο με τα αδέσποτα;
Η ζωή είναι το fitness και η διάσωση ζώων. Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να κάνουν κάτι, μικρό ή μεγάλο για να βοηθήσουν στην κρίση με τα ζώα, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια. Η συμβουλή μου είναι αυτή: Μην αγοράζετε από τα pet shops. Σώστε ένα ζώο και ποτέ μην αγοράζετε από εκτροφείς. Ξεκινήστε να στηρίζετε το τοπικό καταφύγιο ζώων συμμετέχοντας στις βόλτες των σκύλων ή με δωρεές ή με τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις τους. Ακόμη και μέσω facebook μπορείτε να βοηθήσετε σκυλιά να βρουν σπίτι. Όλοιμπορούμεναβοηθήσουμε!

Πώς μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται για personaltrainingή γενικά για γυμναστική να επικοινωνήσει μαζί σου;
Μπορείτε να με βρείτε στο Facebook Page:  “Steph Costas Fitness Motivation” (www.facebook.com/stephcostasfitness)

 

Πράξια Αρέστη

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Θάνος Κιούσης: «Έπεσα από τα σύννεφα. Tον κλαίμε μέσα τον μακαρίτη. Eίμαι αναστατωμένος»
Συγκλόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη έξω από την Ευελπίδων: «Είμαι εδώ μόνο για τα παιδιά μου»
Έξαλλη η Ελένη Τσολάκη: «Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Ο οδηγός λεωφορείου με τι εξουσία;»
Φωτεινή Πετρογιάννη: «Σύντομα το σύμφωνο συμβίωσης. Πρέπει να παντρευτώ πριν γεννήσω»
«Ο Δημήτρης Κόκοτας συγκινείται και κλαίει όταν του βάζουν μαγνητοφωνημένη την φωνή της κόρης του»
Θοδωρής Μαραντίνης: «Την προσωπική μου ζωή την διατηρώ για μένα, όσον αφορά τα παιδιά μου»
Ματίνα Παγώνη: «Ασθενείς, όπως η Μαρινέλλα, είναι ευσυγκίνητοι. Καλό είναι να μη δέχονται επισκέψεις»
H Έλενα Χριστοπούλου απαντά για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Άνθρωπος είμαι, και θυμώνω και κακιώνω»
Νίνο: «Θα ήθελα να μην ξανασυζητήσουμε για τη Josephine! Έχει λήξει οριστικά»
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο τα ξημερώματα η Αγγελική Ηλιάδη - Η γιαγιά της εξιτήριο και η εγγονή εισαγωγή