Mιχάλης Χρίστου: Από την κωμωδία στο δράμα και από την υποκριτική στη ζωή!

Ο Μιχάλης Χρίστου σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Celebrity!

Μιχάλη, που σε βρίσκουμε αυτή τη σεζόν;
Φέτος, είμαι στην επιτυχημένη σειρά του ΡΙΚ, το Πέτρινο Ποτάμι, που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Έχω τον ρόλο του Πατή, ο οποίος στην προηγούμενη σεζόν ήταν παιδί και τώρα μεγάλωσε. Η σειρά βασικά στο φετινό κύκλο πάει αρκετά χρόνια μπροστά και ο Πατής μεγαλώνει. Κι εγώ ενσαρκώνω το ρόλο αυτό. 

Πώς σου έγινε η πρόταση για τη σειρά;
Η πρόταση μου έγινε μέσω της σκηνοθέτιδας Κορίνας Αβρααμίδου και του Κλείτου Κλείτου. Με κάλεσαν κι εμένα όπως και άλλους ηθοποιούς που θεωρούσαν ότι ταίριαζαν με στο συγκεκριμένο ρόλο και με επέλεξαν. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτή την παραγωγή. 

Όντως είναι ίσως από τις λίγες σειρές του ΡΙΚ αυτή την περίοδο που πάει τόσο καλά. Πού οφείλεται αυτή η επιτυχία πιστεύεις;
Είναι το casting, οι σκηνοθέτες, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα που υπάρχουν στα παρασκήνια και το σημαντικότερο είναι ότι περνάμε καλά. Εκτός αυτών, είναι και μία σειρά εποχής, που διηγείται μία πραγματική ιστορία και γι’ αυτό την αγάπησε ο κόσμος γιατί μαθαίνει και για την ιστορία του τόπου του. 

Ήταν δύσκολη η μετάβαση για σένα από την κωμωδία στο δράμα;
Ναι, η αλήθεια ήταν αρκετά δύσκολη η μετάβαση. Γιατί πέρυσι ήμουν στο «Την τύχη μου μέσα» που ήταν κωμωδία και έκανα δύο βδομάδες κενό και αμέσως ξεκίνησα στο Πέτρινο Ποτάμι. 

Τι είναι πιο δύσκολο για σένα; Η κωμωδία ή το δράμα;
Οι πλείστοι λένε ότι η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο, όμως δεν σου κρύβω ότι από την κωμωδία να πάω στο δραματικό, μου φάνηκε λίγο περίεργο. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να συνηθίσω να μιλώ στην βαριά κυπριακή διάλεκτο όπως απαιτεί και η σειρά. Πολλές φορές υπάρχουν λέξεις που δεν την καταλαβαίνω και ρωτώ τη γιαγιά ή τον πατερά μου. 

Είσαι όμως και σε μία άλλη σειρά παράλληλα, σωστά;
Ναι, είμαι στην καθημερινή σειρά του MEGA (που προβάλλεται και στο StarΕλλάδος) επίσης κοινωνικο-δραματική , 9 Μήνες. Υποδύομαι τον νεαρό Νίκο Γαλανό, αλλιώς Πέτρο στη σειρά. Eλπίζω να εκπροσωπώ επάξια τον Νίκο Γαλανό γιατί είναι ένας μεγάλος, αξιόλογος ηθοποιός.

Η σειρά προβάλλεται και στο Star, αλλά μία δική σου εβδομάδα γυρισμάτων έχει από τη μια τα καθαρά ελληνικά και από την άλλη την βαριά κυπριακή διάλεκτος; Πώς τα καταφέρνεις αλήθεια;
Μία μέρα μπορεί να έχω 8 ώρες γυρίσματα στο Πέτρινο Ποτάμι και μετά να συνεχίζω τα γυρίσματα στους 9 μήνες κι εκεί που μιλώ βαριά κυπριακά, πάω σε ένα εντελώς διαφορετικό ύφος. Και αυτό είναι δύσκολο, μόνο αν δεν διαβάζεις από την προηγούμενη νύχτα. Αν δεν διαβάσεις, είναι κακό και για σένα και για όλο το συνεργείο. Και ο ηθοποιός που δεν διαβάζει φαίνεται την ώρα των γυρισμάτων. 

Πες μας λίγο για τα χρόνια πριν γίνεις ηθοποιός. Γεννήθηκες στη Λεμεσό σωστά;
Ναι, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό. Μετά το στρατό, πήγα για σπουδές Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Παράλληλα έκανα μαθήματα νοηματικής γλώσσας, γιατί θεωρούσα ότι ήταν κάτι παραπλήσιο του θεάτρου.

Υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου η υποκριτική, άσχετα του ότι σπούδασες Δημοσιογράφος;
Ναι, υπήρχε από τότε που ήμουν Δημοτικό. Συμμετείχα πάντα σε θεατρικές παραστάσεις και πάντα επέλεγα το θέατρο ως μάθημα ενδιαφέροντος. Βασικά στα μόνα μαθήματα που ήμουν αρκετά καλός, ήταν στην Έκθεση και στο Θέατρο. 

Οι δικοί σου και ο κύκλος σου γενικά σε ενθάρρυναν να γίνεις ηθοποιός;
Ναι. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μου Ανδρέας Πιτσιλλίδης, θυμάμαι πάντα μου έλεγε «κάποτε θα σε δω παίζεις» και τελικά έγινε και εύχομαι να με βλέπει. Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός. Όταν πέρασα πήρα την αδερφή μου τηλέφωνο και της είπα, «πέρασα εδώ και δεν έρχομαι πίσω στην Κύπρο. Δεν το λέω σε κανέναν άλλον, κανόνιστα εσύ». Κι έτσι φοίτησα στην Α’ Πράξη του Τάσου Χαλκιά, ήμασταν οι πρώτοι απόφοιτοι της Σχολής. 

Μέσα σε αυτό το διάστημα που ήσουν Ελλάδα δούλεψες και κοντά στη Μιμή Ντενίση. Πώς ήταν η εμπειρία σου αυτή;
Ναι, δούλεψα για 1 χρόνο στο θέατρο της Μιμή Ντενίση, στο φουαγιέ όμως. Όχι ως ηθοποιός. Το ότι δούλευα στο φουαγίε και δεν συμμετείχα σε παραστάσεις, όμως εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Γνώρισα ένα μεγάλο κύκλο ηθοποιών, παρακολούθησα σημαντικές παραστάσεις και έμαθα γενικά πολλά πράγματα. 

Πότε επέστρεψες Κύπρο;
Αφού ολοκλήρωσα τρία χρόνια σπουδών, ήλθα πίσω στην Κύπρο για διακοπές και άκουσα για ένα casting. Tότε, το 2012 ήταν η τηλεοπτική σειρά του Ant1 «Νιώσε Με». Πήγα στο casting και μετά από λίγες μέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν, «Μιχάλη συγχαρητήρια, πήρες έναν από τους πιο βασικούς ρόλους της σειράς». Αν και δεν ήμουν σίγουρος αν θέλω να επιστρέψω Κύπρο, τελικά αποδέχτηκα τον ρόλο.

Πώς ήταν η πρώτη σου εμπειρία στην τηλεόραση;
Δυσκολεύτηκα αρκετά. Στη σχολή δεν μαθαίνεις καθόλου το πώς προσεγγίζεις μία κάμερα. Τι είναι το κοντινό, τι το μακρινό κλπ. Δεν ήξερα καθόλου πώς να παίξω στην τηλεόραση. Ο πρώτος μήνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος και μετά από κάθε γύρισμα έπαιρνα την αδελφή μου τηλέφωνο για να τις παραπονεθώ, όμως μετά συνήθισα. Με βοήθησαν και οι άλλοι ηθοποιοί. 

Μου αναφέρεις συχνά την αδελφή σου. Ποια η σχέση σου μαζί της;
Είναι πάρα πολύ καλή η σχέση μας. Είναι μεγαλύτερή μου και ό,τι θέλω να ρωτήσω, πρώτα ρωτώ την αδελφή μου. Με στηρίζει και πάντα ήταν δίπλα μου και πίστευε σε μένα. 

Πέρυσι ήλθε στο δρόμο σου και η Χριστιάνα Αρτεμίου. Πώς προέκυψε η συνεργασία;
Βασικά με πήρε τηλέφωνο η Χριστιανά Αρτεμίου για τη σειρά και μετά από δύο μέρες περίπου ξεκινήσαμε. Θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες κινήσεις που έκανα, η συνεργασία μου με την Αρτεμίου και με την παραγωγή αυτή γενικά. Ήταν μια παραγωγή που περνούσαμε πολύ καλά. Ήταν ένα σενάριο που έστεκε στα δεδομένα της Κύπρου και όταν σταμάτησε δεν σου κρύβω ότι μου κακοφάνηκε. 

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου όταν σε γνωρίζει στο δρόμο;
Πέρυσι όλα τα παιδιά περισσότερο είχαν ταυτιστεί με τον ρόλο του Παυλή και φέτος στο Πέτρινο Ποτάμι έχω ένα άλλο κοινό, που είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και σου λένε μπράβο γιε μου και σε ρωτάνε για την εξέλιξη του έργου και γιατί έκανες το ένα ή το άλλο. Οι Κύπριοι γενικά ταυτίζονται πολύ με τους ρόλους. 

Μήπως ο κόσμος έχει λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι ηθοποιός;
Ναι, αν και οι πλείστοι ηθοποιοί είναι χαμηλών τόνων και δουλεύουν σκληρά, ο κόσμος πιστεύει ότι καλά την έχουμε. Ότι είμαστε «φαντασμένοι». Και επειδή καθημερινά είμαστε στα σαλόνια του κόσμου είναι λογικό να μας σχολιάζει θετικά ή αρνητικά. Στην αρχή με ενοχλούσε όταν άκουγα κάτι άσχημο για μένα, κυρίως κουτσομπολιά. Όμως πλέον δεν με απασχολεί. 

Ποια είναι η σχέση σου για τα social media;
Έχω κι εγώ facebook, το χρησιμοποιώ και ως βιογραφικό, όμως πιστεύω ότι πρέπει να το αφήσουμε λίγο στην άκρη. Όταν ήμασταν μικροί δεν είχαν καν ίντερνετ και παίζαμε, κάναμε δημιουργικά πράγματα, απολαμβάναμε τη φύση και τον ήλιο. Τώρα βλέπω μικρά παιδιά να κλαίνε γιατί δεν τους δίνεις το κινητό σου. Χαθήκαμε λίγο ως άνθρωποι μέσω των social media.

Σου αρέσει όταν φλερτάρουν μέσω facebook;
Όχι, καθόλου. Οι σχέσεις πλέον γίνονται όλες από το facebook. Γιατί να μην πάω σε ένα κλαμπ και να δω με τα μάτια μου μια κοπέλα, να την φλερτάρω και να υπάρξει η χημεία που λέμε.

Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις ως ηθοποιός; Ας που μία εκπομπή θα σε ενδιέφερε;
Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που κουβαλάει πολλή θετική ενέργεια και είμαι τσιτωμένος με την θετική έννοια, ναι θα ήθελα να κάνω μία εκπομπή. Ίσως κάποιο παιχνίδι. Κάτι ευχάριστο. Επίσης θα ήθελα να κάνω ξανά κινηματογράφο, που τα τελευταία χρόνια άρχισε να εξελίσσεται στην Κύπρο. 

Θα επέστρεφες Αθήνα;
Θα ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω στην Αθήνα. Ήμουν 8 χρόνια στην Αθήνα και μου λείπει πάρα πολύ και θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω πίσω θεατρικά. Εκεί είναι μία μεγάλη χώρα που έχει μεγάλο ρεπερτόριο και πολλά πράγματα να κάνεις. Φυσικά αν πάω πίσω θα είναι σαν να ξεκινώ την καριέρα μου από το 0 και έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα είναι δύσκολο. Οπότε για την ώρα συνεχίζουμε Κύπρο…

Άλλα Ηighlights
•    Συμμετείχε ως ο κορυφαίος του χορού στον Φιλοκτήτη του Ευριπίδη 
•    Συμμετείχε σε 40 επεισόδια της επιτυχημένης σειράς Μπρούσκο
•    Έπαιξε σε πρόσφατη, μεγάλη διαφήμιση του SnackaJacks
•    Συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής, του ΠανίκουΧρυσάνθου. 
•    Συμμετείχε στο DanSing

Ελεύθερος Χρόνος
•    Περνάει χρόνο στο γυμναστήριο
•    Δεν του αρέσει η καφετέρια, προτιμάει τις εξορμήσεις στη φύση
•    H θάλασσα τον ηρεμεί και τον καθαρίζει
•    Συνήθως τώρα περνάει τον χρόνοτου στο σπίτι διαβάζοντας ή με φίλους.

Προσωπική ζωή
•    Δεν είναι ερωτευμένος, είναι όμως ευτυχισμένος
•    Διαμένει μόνος του στη Λευκωσία
•    Τα Σαββατοκύριακα κατεβαίνει στη γενέτειρά του, Λεμεσό
•    Αγαπάει πολύ το σκυλάκι του, την Ginger
•    Διατηρεί μέχρι σήμερα τους παιδικούς του φίλους, ενώ έκανε και φιλίες από τον χώρο της τηλεόρασης.
•    Η οικογένειά του και οι φίλοι του είναι χαλαροί με το θέμα της τηλεόρασης. Μάλιστα, κάποιες φορές δεν τον παρακολουθούν λόγω επαγγελματικών κυρίως υποχρεώσεων. 
•    Στο facebook λαμβάνει πολλά μηνύματα από θαυμάστριες και κάποια από αυτά είναι χυδαία. Αποφεύγει όμως να απαντήσει. 

Πράξια Αρέστη
  

Δειτε Επισης

Θάνος Κιούσης: «Έπεσα από τα σύννεφα. Tον κλαίμε μέσα τον μακαρίτη. Eίμαι αναστατωμένος»
Συγκλόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη έξω από την Ευελπίδων: «Είμαι εδώ μόνο για τα παιδιά μου»
Έξαλλη η Ελένη Τσολάκη: «Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Ο οδηγός λεωφορείου με τι εξουσία;»
Φωτεινή Πετρογιάννη: «Σύντομα το σύμφωνο συμβίωσης. Πρέπει να παντρευτώ πριν γεννήσω»
«Ο Δημήτρης Κόκοτας συγκινείται και κλαίει όταν του βάζουν μαγνητοφωνημένη την φωνή της κόρης του»
Θοδωρής Μαραντίνης: «Την προσωπική μου ζωή την διατηρώ για μένα, όσον αφορά τα παιδιά μου»
Ματίνα Παγώνη: «Ασθενείς, όπως η Μαρινέλλα, είναι ευσυγκίνητοι. Καλό είναι να μη δέχονται επισκέψεις»
H Έλενα Χριστοπούλου απαντά για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Άνθρωπος είμαι, και θυμώνω και κακιώνω»
Νίνο: «Θα ήθελα να μην ξανασυζητήσουμε για τη Josephine! Έχει λήξει οριστικά»
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο τα ξημερώματα η Αγγελική Ηλιάδη - Η γιαγιά της εξιτήριο και η εγγονή εισαγωγή