Movember Cyprus 2015

Με σύνθημα «Αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου» η Μπύρα ΚΕΟ και το Round Table 1 Λευκωσίας διοργανωτές του MOVEMBER CYPRUS 2015, παρουσίασαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο American Medical Center-American Heart Institute, τους σκοπούς καθώς και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν μέσα στα πλαίσια αυτής  της φιλανθρωπικής κίνησης.

Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα πρόληψης αλλά και καταπολέμησης του σιωπηλού δολοφόνου που ονομάζεται καρκίνος του προστάτη, αφού κάθε 15 λεπτά ένας άντρας στον κόσμο μαθαίνει ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια. Τα προγράμματα αυτά, αφορούν στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άντρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο του προστάτη και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς, ενώ υποστηρίζουν οικονομικά και επιστημονικές έρευνες και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. 

Κάθε Νοέμβριο το Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο.  Άντρες σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν μουστάκια και για ολόκληρο το μήνα μεταμορφώνονται σε «ζωντανές πινακίδες» ευαισθητοποίησης, στήριξης και συλλογής χρημάτων για την ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών τους δραστηριοτήτων, το Round Table 1 Λευκωσίας και η Μπύρα ΚΕΟ προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων για την προώθηση της παγκόσμιας κίνησης Movember με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για το Movember και το σύνδεσμο Europa Uomo Κύπρου.

Η έναρξη της εκστρατείας στην Κύπρο θα γίνει με 4 εορταστικά ραδιοφωνικά live-links στα τρία μεγάλα malls (Λεμεσού 31/10, Λευκωσίας 1/11 και Πάφου 7/11), καθώς και σε πολυσύχναστο εμπορικό σημείο της Λάρνακας 8/11.  Σκοπός, η ενημέρωση του κοινού για το Movember αλλά και την «στρατολόγηση» μουστακιών με επί τόπου ξύρισμα ανδρών για συλλογή χρημάτων και ενίσχυση της κίνησης. Στα σημεία αυτά θα υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά αναμνηστικά αντικείμενα της εκστρατείας.

Στις 20/11 στo pop-up-store της Is Not Gallery στο City Plaza στη Λευκωσία θα δημοπρατηθούν καλλιτεχνικές δημιουργίες που φιλοτέχνησαν σε 35 τρισδιάστατα μουστάκια, άτομα που λόγω επαγγέλματος είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Όλα τα έσοδα από την πώληση τους θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό. 

Στις 18/11 και 24/11 στο American Medical Center-American Heart Institute και στην Πολυκλινική Υγεία θα διοργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες από το  για τον θέμα του καρκίνου του προστάτη ενώ 
Οι παρευρισκόμενοι θα δικαιούνται Δωρεάν αιματολογική εξέταση (PSA test) και δωρεάν συμβουλή για οποιοδήποτε είδος καρκίνου από Ογκολόγο ή Ουρολόγο (μετά από συμπλήρωση αίτησης η οποία θα βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης).

Επιπρόσθετα, δεκάδες μπαρ ανά το παγκύπριο θα συμμετέχουν με δικές τους εκδηλώσεις με υποστηρικτή την Μπύρα  ΚΕΟ έτσι ώστε μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις μπύρας να διατεθούν για το Movember Cyprus 2015.

Κλείνοντας την εκστρατεία το τελευταίο Σαββατοκυρίακο του Νοεμβρίου και  θα διοργανωθεί ένα μεγάλο πάρτι, στο Lush Bar στην Λάρνακα για να εορταστεί ταυτόχρονα με όλες τις χώρες παγκοσμίως η μεγάλη αυτή προσπάθεια.
 
 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»