NULL
16:05 - 27 Οκτωβρίου 2015
Ο Chef του εστιατορίου Ζυγός, Νικόλας Κωνσταντίνου, μοιράζεται μαζί μας την δική του συνταγή, για να φτιάξουμε κοτόπουλο με Μέλι, σάλτσα από Μουστάρδα και ρύζι με άρωμα από φρέσκο κόλιαντρο
Για 2 Μερίδες
Υλικά για το κοτόπουλο και την σάλτσα
30γρ βούτυρο
380γρ Κοτόπουλο φιλέτο (2 φιλέτα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
Ι / 2 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι φρέσκα κρέμα
2 κουταλιές μέλι
Αλάτι πιπέρι
30γρ βούτυρο
380γρ Κοτόπουλο φιλέτο (2 φιλέτα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
Ι / 2 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι φρέσκα κρέμα
2 κουταλιές μέλι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστή και από τις δυο πλευρές.
Στην συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστή. Προσθέτουμε την μουστάρδα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν ελαττωθεί προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα.
Προσθέτουμε το μέλι και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι. Όταν ελαττωθεί και δέση η σάλτσα σβήνουμε και σερβίρουμε.
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστή και από τις δυο πλευρές.
Στην συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστή. Προσθέτουμε την μουστάρδα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν ελαττωθεί προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα.
Προσθέτουμε το μέλι και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι. Όταν ελαττωθεί και δέση η σάλτσα σβήνουμε και σερβίρουμε.
Υλικά για το ρύζι
50γρ ρύζι
30γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30γρ βούτυρο
1 δέσμη κόλιαντρο ψιλοκομμένο
100μλ ζωμό κοτόπουλο
50γρ ρύζι
30γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30γρ βούτυρο
1 δέσμη κόλιαντρο ψιλοκομμένο
100μλ ζωμό κοτόπουλο
Εκτέλεση:
Σε σιγανή φωτιά βάλτε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι
Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε το για λίγο
Βάλτε το ζωμό και ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να απορροφήση σχεδόν όλο το ζωμό
Κατεβάστε από την φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα με μεμβράνη
Αφήστε για 30 λεπτά να απορρόφηση όλους τους υδρατμούς και προσθέστε το ψιλοκομμένο κόλιαντρο
Διορθώστε την γεύση με αλάτι και πιπέρι
Σε σιγανή φωτιά βάλτε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι
Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε το για λίγο
Βάλτε το ζωμό και ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να απορροφήση σχεδόν όλο το ζωμό
Κατεβάστε από την φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα με μεμβράνη
Αφήστε για 30 λεπτά να απορρόφηση όλους τους υδρατμούς και προσθέστε το ψιλοκομμένο κόλιαντρο
Διορθώστε την γεύση με αλάτι και πιπέρι