Εfi-Eri: Double… fashion!

 Οι αδελφές Έφη και Εριέττα Μελανίδου δραστηριοποιούνται στον κόσμο της μόδας εδώ και τρία χρόνια και έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν για το μοναδικό τους στυλ. Δηλώνουν πολύ δεμένες τόσο στη ζωή, όσο και στον επαγγελματικό τομέα, ενώ οι δημιουργίες τους ξεχωρίζουν για τα φουτουριστικά και σκοτεινά τους στοιχεία. 

Από πολύ νεαρή ηλικία είχαν την τάση να σχεδιάζουν ρούχα, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Κάπου, στην ηλικία των 12-13 χρονών ένιωσαν ότι το fashion design θα ήταν ο τελικός προορισμός, το μελλοντικό τους επάγγελμα. 

Ως αδελφές, η μία συμπληρώνει την άλλη και η συμβίωσή τους στο χώρο εργασίας είναι απόλυτα ομαλή. Έχουν τους ίδιους επαγγελματικούς στόχους και τα ίδια όνειρα και η χημεία τους αυτή βγαίνει και στις δημιουργίες τους. 

Τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ήταν κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Μετά από τρία χρόνια στο χώρο, όμως, συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν όπως και από το πρώτο λεπτό, τις δυσκολίες που φέρνει η ζωή, ως πρόκληση. Εξάλλου, όπως λένε και οι ίδιες, «Για έναν σχεδιαστή που τον ενδιαφέρει η άψογη ποιότητα του προϊόντος του, είναι τεράστια πρόκληση να καταφέρει να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει και ταυτόχρονα αυτό να είναι προσιτό στο κοινό του».

Το στυλ γι’ αυτές αποτελεί εξωτερίκευση του εσωτερικού κόσμου και της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που αντανακλάται στην επιλογή της ενδυμασίας του. Όσον αφορά τις Κύπριες και το στυλ τους, πιστεύουν ότι η εικόνα τους έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν παύει να υπάρχει ένας συντηρητισμός και μια ανασφάλεια ως προς το διαφορετικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ομοιομορφία και την έλλειψη πρωτοτυπίας. Επίσης, παρατηρούν στο ντύσιμο πολλών Κύπριων την άγνοια του τι ακριβώς φοράνε και κατά πόσο αυτό αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους.

Από το εξωτερικό παρακολουθούν και εμπνέονται από τη δουλειά διάφορων εναλλακτικών σχεδιαστών όπως οι Rick Owens, Gareth Pugh, Yohji Yamamoto, Rei Kawakubo, Damir Doma και Ann Demeulemeester.

Δεν αντισταθήκαμε φυσικά και στην ερώτηση για τις τάσεις της μόδας για φετινή σεζόν. Οι ίδιες πάντα δυσκολεύονται ν’ απαντήσουν αυτή την ερώτηση γιατί δεν πιστεύουν στις εναλλασσόμενες τάσεις της μόδας. Τα ακριβή τους λόγια ήταν, «τα trends ανακυκλώνονται συνεχώς και ο καθένας δέχεται αυτό που τον αντιπροσωπεύει και το προσαρμόζει στο προσωπικό του στυλ».

Όσον αφορά στο μέλλον ευελπιστούν και εύχονται ότι η οικονομία της χώρας γρήγορα θα ανακάμψει, για να ακολουθήσουν η ανάπτυξη των βιομηχανιών, του εμπορίου και γενικότερα της παραγωγής ενδυμάτων. Ως σχεδιάστριες μόδας ελπίζουν ότι σύντομα θα δουν μια απελευθέρωση στα διάφορα στιλιστικά ταμπού του Κύπριου. 

Τα μελλοντικά τους σχέδια και στόχοι είναι η εξάπλωση του brand τους στο εξωτερικό και φυσικά η συνεχής ανέλιξή τους στο χώρο της μόδας. 
Εμείς αναμένουμε με ανυπομονησία την παρουσίαση της νέα τους χειμερινής συλλογής, η οποία θα είναι διαθέσιμη για το κοινό σε ένα pop up store, όπως επίσης και μέσω του διαδικτυακού τους καταστήματος www.efieri.com.
Όσοι επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σελίδα τους facebook, Efi-Eri.
 
Πράξια Αρέστη 
 

Δειτε Επισης

Η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου στο πώς είναι η σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη
H μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά ξαναχτυπά: «Η Πάουλα Μπαντόζα τον αποσυντόνιζει αλλά τον κάνει ευτυχισμένο»
1.250.000 ευρώ η κληρονομιά που έλαβε o Μιχάλης Δαρδανελιώτης από τον αδερφό του Nίκου Σεργιανόπουλου
Ναρκωτικά, όπλα και πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού βρέθηκαν στο σπίτι των #freakoff party του Diddy
H Αθηνά Οικονομάκου μιλά on camera για τον Βruno Cerella & δεν της καίγεται καρφί για τα αρνητικά σχόλια
Δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο, η Χριστίνα Παππά: «Με έσωσε η αστυνομία μέσα από τα χέρια του, ενώ με έπνιγε»
Ανέλαβαν οι δικηγόροι το χωρισμό Δανάης Παππά και Λάμπρου Λάζαρη: «Είναι μονόδρομος τα δικαστήρια»
Τροχαίο για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Με έσωσε η ζώνη και το ότι άνοιξαν οι αερόσακοι»
Χειρουργείται στο κάτω άκρο ο Άκης Σακελλαρίου μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του
Στο νοσοκομείο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος- Νοσηλεύεται με παγκρεατίτιδα