Σωτήρης Σαββίδης – (In)Theory, Η ζωή είναι ένα κοκτέιλ συναισθημάτων!
09:32 - 25 Οκτωβρίου 2015
Ο Σωτήρης Σαββίδης, ιδιοκτήτης του (In)Theory Bar, που βρίσκεται στην δημοφιλή πλατεία της Λεμεσού, την Σαριπόλου, μιλάει, μεταξύ άλλων, στο Celebrity για την τέχνη του bartening στην Κύπρο, για τα επόμενα σχέδιά του και για το αγαπημένο του κοκτέιλ.
Σωτήρη, πες μας λίγο για το concept του (Ιn)Theory και πώς ξεκίνησε η ιδέα αυτή;
Η ιδέα πίσω από το (Ιn)Theory είναι απλή. «Βack to basics» θα έλεγα, όπου τα πάντα είναι φτιαγμένα από απλά και φυσικά προϊόντα/υλικά, τα οποία μπορούν να προσφέρουν ποικίλες εμπειρίες όταν συνδυαστούν σωστά. Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη μου να ξεφύγω από τα πολύ τυποποιημένα και συνηθισμένα μπαρ που βλέπουμε. Ήθελα να φτιάξω ένα χώρο όπου ο πελάτης νιώθει άνεση, ζεστασιά και να του μεταδίδεται ο ενθουσιασμός μας με κάθε γουλιά.
Τι σημαίνει για σένα να βρίσκεσαι πίσω από το μπαρ;
Στο (Ιn)theory θα ακούσεις συχνά να λέμε «We Love What We Do». Έχει γίνει το σλόγκαν μας και έτσι ακριβώς νιώθω πίσω από το μπαρ. Νιώθω περηφάνια, ενθουσιασμό και αγάπη για το επάγγελμα μου. Ξέρω ότι λίγοι μπορούν να το πουν αυτό, έτσι νιώθω και πολύ τυχερός.
Η ιδέα πίσω από το (Ιn)Theory είναι απλή. «Βack to basics» θα έλεγα, όπου τα πάντα είναι φτιαγμένα από απλά και φυσικά προϊόντα/υλικά, τα οποία μπορούν να προσφέρουν ποικίλες εμπειρίες όταν συνδυαστούν σωστά. Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη μου να ξεφύγω από τα πολύ τυποποιημένα και συνηθισμένα μπαρ που βλέπουμε. Ήθελα να φτιάξω ένα χώρο όπου ο πελάτης νιώθει άνεση, ζεστασιά και να του μεταδίδεται ο ενθουσιασμός μας με κάθε γουλιά.
Τι σημαίνει για σένα να βρίσκεσαι πίσω από το μπαρ;
Στο (Ιn)theory θα ακούσεις συχνά να λέμε «We Love What We Do». Έχει γίνει το σλόγκαν μας και έτσι ακριβώς νιώθω πίσω από το μπαρ. Νιώθω περηφάνια, ενθουσιασμό και αγάπη για το επάγγελμα μου. Ξέρω ότι λίγοι μπορούν να το πουν αυτό, έτσι νιώθω και πολύ τυχερός.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου κοκτέιλ, δικής σου δημιουργίας και γιατί; Τι συστατικά έχει;
Το Bittersweet M είναι το αγαπημένο μου γιατί αποτελεί ορόσημο για την έναρξη της πιο σημαντικής σχέσης της ζωής μου πριν την γέννηση του γιού μου, όταν γνώρισα την γυναίκα μου.
Gin, Campari, Cointreau, Fresh Rosemary, Lemon Juice.
Ποια ποτά ζητάει ο κόσμος του (In)Theory περισσότερο;
Συνήθως ζητούν να δοκιμάσουν την πιο πρόσφατή μου δημιουργία όπως είναι το Valeria, #Itsaboy και το Minoas αλλά έχουν ξεχωρίσει στο πέρασμα του χρόνου το Wild Mastiha, French Kiss και Aloe Passion. Όλα τα πιο πάνω είναι signature cocktails του (Ιn)Τheory και προσφέρονται μόνο εκεί.
Έχεις διακριθεί αρκετές φορές ως bartender. Ποια ήταν η καλύτερη διάκρισή σου μέχρι στιγμής;
Όλες οι διακρίσεις είναι εξίσου σημαντικές για μένα την δεδομένη στιγμή της ζωής μου γιατί είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Η πιο συναρπαστική εμπειρία όμως θα έλεγα ότι είναι η διάκρισή μου στο World Cocktail Competition που διεξάχθηκε στη Ν. Αφρική και πήρα την 3η θέση.
Θεωρείς ότι το bartending είναι τέχνη; Στην Κύπρο βλέπουμε συχνά μη επαγγελματίες πίσω από το μπαρ. Πώς πιστεύεις ότι θα αλλάξει αυτό;
Το bartending σίγουρα είναι τέχνη και απαιτεί δημιουργικότητα, πάθος και πειθαρχία. Σε όλα τα επαγγέλματα βλέπουμε επαγγελματίες και μη επαγγελματίες. Αυτό δεν θ’ αλλάξει ποτέ.
Πώς βλέπεις να εξελίσσεται η Σαριπόλου, ένας αγαπημένος χώρος των Λεμεσιανών, όλα αυτά τα χρόνια που είσαι εκεί;
Όχι όπως θα ήθελα δυστυχώς αλλά ελπίζω για μελλοντική βελτίωση. Είναι αυτό που ανέφερα πριν για επαγγελματίες και μη επαγγελματίες αλλά δεν θα ήθελα να το αναλύσω.
Πολύ πρόσφατα έγινες πατέρας. Πώς άλλαξε τη ζωή σου το γεγονός αυτό;
Ριζικά θα έλεγα. Έχουν ανατραπεί τα πάντα και ακόμα έχουμε δρόμο να διανύσουμε. Η πατρότητα είναι μια διάκριση άνευ προηγουμένου.
Ποια είναι τα επόμενά σου σχέδια τόσο για το (In)Theory αλλά και προσωπικά;
Με την γέννηση του γιού μου έχω σταματήσει να κάνω σχέδια, γιατί πλέον το πρόγραμμά μου δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Θα συνεχίσω να δημιουργώ μέσα από τα βιώματά μου και τα ερεθίσματα που έχω γύρω μου. Ευελπιστώ να συμμετάσχω σύντομα και στον διαγωνισμό του Bacardi Legacy Cyprus.
Ευχή του Celebrity… να τα καταφέρεις!
Άλλες Διακρίσεις:
10η θέση – Cocktail Competition Μαστίχας Σκίνος, Αθήνα
9η θέση – World Cocktail Competition Bartending Πράγας
4η θέση – World Cocktail Competition Δουβλίνου
Πράξια Αρέστη