The Winery: Ένα wine bar με παραγωγή κρασιού πίσω από το μπαρ!
10:09 - 16 Οκτωβρίου 2015
Το The Winery Wine Bar & Cellar αποτελεί ένα χώρο εμπνευσμένο από την αγάπη του Οινολόγου Γιώργου Κτίστη για το κρασί και την επιθυμία του να μοιραστεί τα μυστικά της Οινολογίας με τους φίλους του. Στην προσπάθειά του ν’ ανακαλύψει την ιδέα που θα έδινε ώθηση στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, αποφάσισε να συνδυάσει το σκεπτικό ενός οινοποιείου με ένα wine bar, κάτι που τον διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα μπαρ της κατηγορίας του.
Η διακόσμηση αποτελείται από στοιχεία που ο ίδιος ο Γιώργος επέλεξε μαζί με τη σύζυγό του, Άντρη, η οποία σε συνδυασμό με το ήδη ψηλοτάβανο διατηρητέο κτήριο, προσδίδει μια ξεχωριστή δυναμική στο χώρο, σε ύφος industrial – rustic.
Φιλοσοφία των δύο τους είναι να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας στη Λευκωσία και να καλύψουν τις ανάγκες της γευστικής παλέτας του κάθε επισκέπτη τους. Για το σκοπό αυτό έχουν συνάψει συνεργασίες με κορυφαίους οινολόγους, sommelier, bartender και chef για να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια λίστα προϊόντων, η οποία θα καταφέρει να αναδείξει αρμονικά το συνδυασμό των γεύσεων και του κρασιού που προσφέρει ο χώρος.
Η λίστα των κρασιών του αριθμεί γύρω στις 200 ετικέτες από 15 διαφορετικές χώρες και είναι δομημένη βάσει το γευστικού προφίλ του κάθε κρασιού. Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζονται ευκολότερα οι γευστικές ανάγκες του κάθε επισκέπτη, δίνοντάς του ταυτόχρονα μία πλειάδα επιλογών σε κάθε κατηγορία.
Εκτός από τα κρασιά δικής τους παραγωγής, στον κατάλογο του wine bar υπάρχουν και κάποιες σπάνιες ετικέτες κρασιών από μικρά κυπριακά οινοποιεία, που σκοπό έχουν να αναδείξουν το χαρακτήρα του Oινολόγου, μέσα από μια οινοποίηση περιορισμένου αριθμού φιαλών. Μερικές από αυτές τις ετικέτες που μπορεί κανείς να βρει αποκλειστικά εδώ είναι το ροζέ Δέσποινα, το Βλασίδης Special Reserve, η σχεδόν 10 ετών κουμανδαρία Άης Αμπέλης (σερβίρεται κατευθείαν από το βαρέλι στην κάβα) και το Άναμα 2008.
Όλα τα κοκτέιλ έχουν ως βάση το κρασί, ξεκινώντας από το Leo Albus (Latin: whitelion) που έχει ως βάση το Prosecco και με αποκορύφωμα το Bacchus (Romanna me of the god Dionysus) που έχει ως βάση την κουμανδαρία Άης Αμπέλης.
Από τα πιάτα (βρίσκονται σε μορφή tapas) σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τις λεμονάτες γαρίδες (με σαλάτα αβοκάντο και μάνγκο) συνδυασμένες με ένα ποτήρι ροζέ ή λευκό κρασί, καθώς και τα αρνίσια παїδάκια στη σχάρα (με γλασαρισμένες πατάτες) συνδυασμένα με ένα ποτήρι γεμάτου σώματος κόκκινο κρασί.
Καλή όρεξη και καλά κρασιά!
Πληροφορίες
The Winery Wine Bar & Cellar
Οδός Λυκούργου 7, 1011 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλ. 22511925
Email: info@thewinery.com.cy
Ιστοσελίδα: www.thewinery.com.cy
facebookcom/TheWineryWineBar