NULL
14:35 - 16 Οκτωβρίου 2015
Ο Chef του εστιατορίου Ζυγός, Νικόλας Κωνσταντίνου, μοιράζεται μαζί μας την δική του συνταγή, για να φτιάξουμε σοκολατένια κέικ με σάλτσα από μούρα του δάσους.
Υλικά για το κέικ σοκολάτας
• 40γρ ζάχαρη
• 30γρ κακάο
• 30γρ αλεύρι φαρίνα
• 1γρ BP
• 1γρ σόδα
• 1γρ αλάτι
• 12γρ λαδί
• 25γρ γάλα
• 30ml ζεστό καφέ
• 12γρ αυγό
• 40γρ ζάχαρη
• 30γρ κακάο
• 30γρ αλεύρι φαρίνα
• 1γρ BP
• 1γρ σόδα
• 1γρ αλάτι
• 12γρ λαδί
• 25γρ γάλα
• 30ml ζεστό καφέ
• 12γρ αυγό
(Συνταγή για 2 μερίδες)
Εκτέλεση:
• Στην λεκάνη του μίξερ βάλτε όλα τα στερεά υλικά και ανακατέψετε καλά
• Προσθέστε όλα τα υγρά υλικά εκτός το αυγό που θα το προσθέσετε τελευταίο και ανακατέψτε να ενωθούν καλά
• Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι το κέντρο να είναι στεγνό
Εκτέλεση:
• Στην λεκάνη του μίξερ βάλτε όλα τα στερεά υλικά και ανακατέψετε καλά
• Προσθέστε όλα τα υγρά υλικά εκτός το αυγό που θα το προσθέσετε τελευταίο και ανακατέψτε να ενωθούν καλά
• Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι το κέντρο να είναι στεγνό
Υλικά για τη σάλτσα από μούρα
• 30γρ μούρα
• 10γρ ζάχαρη άχνη
• 5ml γλυκόζη
Εκτέλεση:
• Για την σάλτσα, προσθέστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και κτυπήστε τα καλά να γίνουν ομοιογενές μείγμα