Σίσσυ Χρηστίδου: «Δυστυχώς, αν ζητήσει συνεπιμέλεια ο πατέρας, τα παιδιά οδηγούνται στα δικαστήρια»

«Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, πρέπει να είναι με τη μαμά τους! Η επιμέλεια με την επικοινωνία δεν έχει σχέση. Ένας μπαμπάς μπορεί να έχει τις μισές μέρες τα παιδιά, αλλά να μην έχει την επιμέλεια των παιδιών»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Με αφορμή τις δηλώσεις της Εύης Βατίδου, σχετικά με τη συνεπιμέλεια των παιδιών σε ένα διαζύγιο, η Σίσσυ Χρηστίδου θέλησε να εκφράσει τη δική της άποψη στον αέρα του «Χαμογέλα και πάλι».

«Η σωστή οπτική της συνεπιμέλειας είναι αυτή! Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αυτή είναι η αλήθεια. Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, πρέπει να είναι με τη μαμά τους! Αλλά σαφώς χρειάζονται και τους δύο γονείς!

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί αυτός ο νόμος, είναι νόμος, από εκεί ξεκινάει η βάση. Πηγαίνοντας στα δικαστήρια, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και το δικαστήριο καθορίζει αν πρέπει να ακολουθηθεί ο νόμος ή αν πρέπει να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος. Όταν το δικαστήριο αποφασίσει έναν άλλο δρόμο, όχι τη συνεπιμέλεια, πάντα αυτό αιτιολογείται στην απόφαση. Αυτό! Δεν είναι η συνεπιμέλεια να λέμε ναι ή όχι, είναι πάρα πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, δεν είναι η κάθε περίπτωση ίδια», τόνισε η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Η επιμέλεια με την επικοινωνία δεν έχει σχέση. Ένας μπαμπάς μπορεί να έχει τις μισές μέρες τα παιδιά, αλλά να μην έχει την επιμέλεια των παιδιών. Δυστυχώς, αν το ζητήσει ένας από τους δύο γονείς, τα παιδιά οδηγούνται στα δικαστήρια, δεν χρειάζεται αν το ζητήσουν και οι δύο» συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Όλες αυτές οι δηλώσεις. έρχονται εντελώς.... τυχαία, λίγες μέρες αφότου ο Θοδωρής Μαραντίνης μίλησε στην διαδικτυακή εκπομπή για το θέμα της συνεπιμέλειας, που διεκδικεί εδώ και χρόνια, μετά το χωρισμό του με την Σίσσυ Χρηστίδου, σε διαδικτυακή εκπομπή στο Youtube.

«Αυτό που είδα και βίωσα από την εμπειρία μου είναι ότι η συνεπιμέλεια πρέπει να είναι το σημείο αφετηρίας σε ένα χωρισμό. Γιατί στο γάμο έχεις συνεπιμέλεια και ξαφνικά με το που χωρίζεις να πρέπει να περάσεις ένα τεστ; Είναι άδικο. Είμαστε εμείς ζευγάρι και χωρίζουμε, ποιο είναι το σημείο μηδέν που ξεκινάμε και κάνουμε την κουβέντα; Ότι θα έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά μας. Μετά αρχίζουν και μπαίνουν το κόμμα, το αλλά και το εφόσον. Ένα παιδί πρέπει να έχει το δικαίωμα να βλέπει και τους δύο γονείς», είπε αρχικά ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης πρόσθεσε: «Αυτό που είδα κι εγώ από τη δική μου περίπτωση και γνωρίζοντας και άλλες περιπτώσεις, δημιουργούνται περισσότερες εντάσεις. Ο ένας έχει παντοδυναμία και ο άλλος όχι. Αυτό δημιουργεί ανισότητα και αυτή η ανισότητα εντάσεις. Και την ένταση την πληρώνουν τα παιδιά. Ένα ζευγάρι δεν χωρίζει ευχάριστα, άρα να μην εργαλοιοποιήσει αυτό το πάνω χέρι για να εκδικηθεί κάποιον άλλον και στη μέση αυτού του πράγματος να είναι τα παιδιά».

Δειτε Επισης

Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση του Σάκη Ρουβά στην Κάτια Ζυγούλη και το παθιασμένο φιλί στο στόμα
Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη η βραζιλιάνα superstar Anitta
Η πρώτη δημόσια αναφορά του William στον Harry μετά από χρόνια - Θυμήθηκε ότι έχει και αδερφό ο... διάδοχος
Μάριος Ιορδάνου: «Έφυγε πριν από κάποιους μήνες. H απώλεια του δεν συγκρίνεται με όσα εγκεφαλικά πέρασα»
Βασίλης Ζούλιας: «Το απελπισμένο αγόρι που πήδηξε στο κενό γιατί δεν άντεχε να ζει στα 25 του, δεν μένει εδώ»
Σίσσυ Χρηστίδου: «Δυστυχώς, αν ζητήσει συνεπιμέλεια ο πατέρας, τα παιδιά οδηγούνται στα δικαστήρια»
Στη ΜΕΘ με σοβαρά τραύματα παραμένει ο πατέρας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη
O Chris Evans βγήκε για ποτό στη Δράμα σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας του
Πασίγνωστος σκηνοθέτης ξυλοκόπησε άγρια 70χρονο - Υπέστη κάκωση αριστερού ώμου και κλείδας
Ελεονώρα Μελέτη: «Τα τελευταία 4-5 χρόνια στην τηλεόραση δεν ήταν ευτυχισμένα, λόγω της τοξικότητας»