Ορφέας Αυγουστίδης: «Είναι η πρώτη φορά που επέτρεψα στο στρες και το άγχος να με επισκεφθούν»

«Ζούμε μια εποχή όπου έχει αποφασίσει ότι θα κάνει φασαρία. Tα παιδιά θα γυρίσουν και θα μας φορτώσουν ούτως ή άλλως τα λάθη, γιατί είναι στη διαδικασία να γυρίσουν και να λένε στον γονιό: έκανες είναι λάθος»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Ορφέας Αυγουστίδης κάθισε στον καναπέ του #Στούντιο4 το απόγευμα της Τετάρτης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τα άγχη που του δημιουργήθηκαν από τότε που έγινε πατέρας.

«Είναι η πρώτη φορά που επέτρεψα στο στρες και το άγχος να με επισκεφθούν. Το παιδί και η σκέψη, η ανάλυση – παράλυση που παθαίνεις για τις ευθύνες και του τι πρέπει να κάνεις και ποιες είναι οι ανάγκες, μας απασχολεί καθημερινά», ανέφερε αρχικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

«Ζούμε μια εποχή όπου έχει αποφασίσει ότι θα κάνει αυτή τη φασαρία. Υπεραναλύοντας τα πάντα, προσπαθώντας να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος, δημιουργεί χώρο για πολλά πολλά καινούργια. Μπαίνουμε σε αυτό το τρικ κι εμείς γιατί συναναστρεφόμαστε ανθρώπους από την ίδια γενιά πάνω – κάτω, μιλάμε για τα ίδια προβλήματα, αντλούμε ιδέες – συμβουλές από τις ίδιες πηγές, που σημαίνει πάλι ανάλυση – παράλυση. Μην είναι αυτό και εκείνο κ.λ.π» πρόσθεσε.

«Θέλει αντίσταση σε αυτό και να επιτρέψουμε στη φύση να κάνει τη δουλειά της, να πάρει τον χρόνο η διαδικασία που χρειάζεται, χωρίς να τα προσπαθούμε να τα προλάβουμε για να μη γίνουν γιατί εκεί είναι το λάθος. Η γενιά μας προσπαθεί να προλάβει κάτι που γίνεται από μόνο του για να λέμε ότι εμείς το διορθώσαμε και το προλάβαμε.

Δεν καταλαβαίνουμε, ότι τα παιδιά θα γυρίσουν και θα μας ”φορτώσουν” ούτως ή άλλως τα λάθη, γιατί είναι στη διαδικασία να γυρίσουν και να λένε στον γονιό ”ό,τι έκανες είναι λάθος”», είπε αρχικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

«Ακόμα δεν έχουμε δώσει τάμπλετ στον γιο μας, αντιστεκόμαστε. Η επαφή του με την οθόνη έχει να κάνει με κάτι πολύ συγκεκριμένο, που είναι αγαπημένες ταινίες. Αυτή την περίοδο βλέπει «toy story». Τραγουδάει όλα τα τραγούδια», είπε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

«Απολαμβάνω αυτήν την περίοδο κάθε στιγμή που περνάω με τον γιο μου. Έχει μεγάλο νόημα για εμένα, αλλά και για το παιδί», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε για την τρέχουσα σεζόν που έχει αφιερώσει στο θέατρο και την οικογένειά του. Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία με το έργο «Η Μηχανή του Τούρινγκ» σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ο ηθοποιός συνεχίζει με την παράσταση «Ο Άσχημος» στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου.

Η τηλεόραση δεν τον αφορά για φέτος μετά από τρία χρόνια στον Σασμό, παρά τις προτάσεις που είχε: «Έπρεπε να βγω από αυτό, δεν γινόταν και με τις ευθύνες τις πρακτικές του σπιτιού και του παιδιού και με το θέατρο. Γιατί δεν σταμάτησα αυτά τα τρία χρόνια. Κάτι μένει στην άκρη.

Πολύ καιρό ήταν οι κουβέντες για τα επόμενα τηλεοπτικά βήματα. Οπότε είχα κι εγώ τον χρόνο για να το πάρω μέσα μου και να το σκεφτώ, πολλούς μήνες. Δεν ήταν μια απόφαση που πήρα σε ένα τηλεφώνημα, ναι ή όχι.

Δεν θα πω εγώ εύκολα ότι δεν ήταν καλές οι δουλειές ή αν ήταν καλές θα έκανα. Όχι. Και η πιο καλή δουλειά να ήταν, θα έκανα τα πάντα να γινόταν αργότερα. Αυτός ο χρόνος που περνάω με την οικογένειά μου και που συνδέομαι και με μένα για να δω τι θα κάνω μετά και στο θέατρο και στη δουλειά γενικότερα, ήταν απαραίτητος.

Περνάμε από τη μία δουλειά στην άλλη από ανασφάλεια. Δεν είναι ότι δεν εργάζομαι. Δουλεύω κάθε μέρα στο θέατρο, όπως δούλευα και πριν το καθημερινό σίριαλ.

Οπότε λες ότι από τη στιγμή που έχεις δώσει σε αυτή τη σειρά τόσο χρόνο και τόσο χώρο και έχεις φτάσει και σε ένα σημείο που ζεις κι εσύ αξιοπρεπώς, γιατί να μη μπορείς ξανά να επιστρέψεις εκεί. Έχει να κάνει και με τον τρόπο που θέλεις να ζεις.

Κάποια στιγμή ο κόσμος θα βαρεθεί να βλέπει τη μούρη σου και θα θέλει να γυρίσει σελίδα. Το πιστεύω ότι χρειάζεται να κάνει κι ένα διάλειμμα κάποιος. Στο θέατρο θα έρθει ο άλλος να σε δει για μιάμιση ώρα φέτος, δεν θα έρθει να δει για 174 ώρες φέτος», πρόσθεσε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Δειτε Επισης

Σοκάρουν οι εικόνες από τον χώρο της Μαρίνας Νικολαΐδου, στο «Σπίτι του ηθοποιού» της Άννας Φόνσου
Η Olivia Munn φωτογραφίζεται και δείχνει τις ουλές από τη διπλή μαστεκτομή της
Κατερίνα Μισιχρόνη: «Στην Αίγυπτο μας έβαλαν για δύο μέρες στο κρατητήριο, μας θεώρησαν κατάσκοπους»
Φάνης Μουρατίδης: «Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα σώβρακα, έχω χάσει πολλά, ψάχνω βρακί να βάλω & δεν έχω»
Ο Άρης Σερβετάλης απαντά για τον σάλο αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Πολλές φορές έχω αισθανθεί αμφισβήτηση από σχέσεις μου…»
Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ένιωσα δικαιωμένη! Πήραν αυτό που τους άξιζε, όσοι μου έριχναν πισώπλατα χτυπήματα»
Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μιλά πρώτη φορά on camera για τον θάνατο του πρώην συζύγου της, Δάνη Κατρανίδη
Ορφέας Αυγουστίδης: «Είναι η πρώτη φορά που επέτρεψα στο στρες και το άγχος να με επισκεφθούν»
Ο Μιχάλης Ρέππας & Θανάσης Παπαθανασίου αποκαλύπτουν για πρώτη φορά τη σχέση τους & τις κρίσεις τους