Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Τιμή μου και καμάρι μου που είμαι 70 ετών! Μ' αρέσει να κάνω όνειρα για το μετά»

«Η μητέρα μου δεν ήθελε να ασχοληθώ με το τραγούδι, ήμουν σαν το μαύρο πρόβατο στην οικογένεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή #Στούντιο4

Η αγαπημένη καλλιτέχνις έκλεισε χθες 18 Οκτωβρίου τα 70 της χρόνια και μάλιστα δέχθηκε μια όμορφη έκπληξη από την εκπομπή.

Συγκεκριμένα, μια φίλη η Δήμητρα Φραντζή της έκανε έκπληξη με μια λευκή τούρτα και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη το χάρηκε πολύ.

«Από το πρωί μου έλεγαν έχεις μια έκπληξη, αλλά δεν ήξερα», εξομολογήθηκε η εορτάζουσα.

Μιλώντας μάλιστα, για την ηλικία της, η ίδια αποκάλυψε: «Έγινα 70 και είναι τιμή μου και καμάρι μου. Είναι ένας αριθμός για εμένα. Σημασία έχει η ψυχή και o τρόπος της ζωής. Αν θέλεις να ζήσεις και να προσφέρεις και άλλα και υπακούει το σώμα και η φωνή…"

Μιλώντας για την παιδική της ηλικία, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη παραδέχτηκε ότι έκανε πολλές αταξίες ως παιδί και ταλαιπωρούσε τη μητέρα της: "Σαν παιδί έκανα σκανταλιές, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έκανα. Την μητέρα μου την τυράννησα πολύ! Ανησυχούσε πάρα πολύ χωρίς να το κάνω επίτηδες! Τι κλεινόμουν μέσα στο ψυγείο, φώναζα και έψαχνε να με βρει… Τι άνοιγα την πόρτα και πήγαινα στην άλλη γωνία, καθόμουν δίπλα σε έναν παππού και πούλαγα μαζί του αναψυκτικά… Δεν διανοείστε, τι της έχω κάνει αλλά, εντάξει, τα άντεξε».

Η κορυφαία τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και την αντίδραση των δικών της ανθρώπων στη διάθεση να ασχοληθεί με το τραγούδι.

«Σαν παιδί έκανα σκανταλιές, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έκανα. Την μητέρα μου την τυράννησα πολύ! Ανησυχούσε πάρα πολύ χωρίς να το κάνω επίτηδες! Τι κλεινόμουν μέσα στο ψυγείο, φώναζα και έψαχνε να με βρει… Τι άνοιγα την πόρτα και πήγαινα στην άλλη γωνία, καθόμουν δίπλα σε έναν παππού και πούλαγα μαζί του αναψυκτικά… Δεν διανοείστε, τι της έχω κάνει αλλά, εντάξει, τα άντεξε», είπε αρχικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Και συνέχισε: «Στο σπίτι υπήρχε πάντα η μουσική γιατί όλοι έπαιζαν κάποιο όργανο, ο παππούς και η γιαγιά επίσης τραγουδούσαν και τα Κυριακάτικα τραπέζια τα θυμάμαι να παίρνει κάποιος κάτι μετά το φαγητό, είχαμε και ένα πιάνο στο σπίτι. Άλλες εποχές. Τίποτα όμως δεν προμήνυε όλη αυτή την πορεία».

«Η μητέρα μου αντιστάθηκε πάρα πολύ στο να ασχοληθώ με το τραγούδι. Γιατί όλοι στην οικογένεια ήταν χειρουργοί, γιατροί, από δω, από κει και ξαφνικά είχαν εμένα που ήθελα να ασχοληθώ με την τέχνη. Ήμουν σαν το μαύρο πρόβατο μέσα σε όλα. Οπότε είχαμε αυτό τον κραδασμό, όταν της είπα ότι θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι, μέχρι να καταλάβει ότι είχα τα μυαλά στο κεφάλι μου. Πέρασαν δυο τρία χρόνια αλλά μετά το ευχαριστήθηκε», συμπλήρωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

H απώλεια του πατέρα

«Έχασα τον πατέρα μου πολύ γρήγορα, από τη στεναχώρια του πέθανε, μην τα ξαναπούμε αυτά. Τραγουδούσα στη μητέρα μου, της έκανα κάτι θεατρικά δικά μου. Η μητέρα μου είχε καλύτερη φωνή από εμένα. Ο μπαμπάς μου έπαιζε μουσική, ήταν χειρουργός στο επάγγελμα. Η μητέρα μου ήταν δασκάλα στην Αίγυπτο. Με το που ήρθαν στην Ελλάδα, ο πατέρας μου δεν το άντεξε αυτό όλο. Η μητέρα μου βρήκε αμέσως δουλειά, μιλούσε πέντε γλώσσες αλλά υπάρχουν πολύ ωραίες μνήμες» είπε αρχικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Και συνέχισε: «Όταν έγινε η απομάκρυνση των ξένων από την Αίγυπτο τα μισά αδέρφια του πατέρα μου πήγαν στην Αυστραλία και τα άλλα μισά στην Αμερική. Ο πατέρας μου αποφάσισε να γυρίσουμε στην Ελλάδα, δεν ξέρω, μάλλον από την πολλή του αγάπη. Ήθελε να γυρίσει στη μαμά πατρίδα.

Πήγα στην Αίγυπτο να δω το πατρικό μου, υπάρχει. Έγινε μία τρομερή εκπομπή με τον δημοσιογράφο, Γιάννη Πολίτη, η οποία ήταν ένα ρίσκο. Τέσσερις μέρες ψάχναμε, την τελευταία ημέρα αναγνώρισα το καφενείο. Το σπίτι είχε γίνει ένα κτήριο της αστυνομίας. Σταματήσαμε, μπήκα στο καφενείο, αναγνώρισα τον άνθρωπο που ήταν πίσω από το μπαρ, παίζαμε μαζί όταν ήμασταν έξι χρόνων. Έκλαιγαν αυτοί, κλαίγαμε και εμείς, έκλαιγε το συνεργείο».

Δειτε Επισης

Η Πάολα για τη σοβαρή επέμβαση που έκανε: «Ο γιατρός δεν µου επιτρέπει ακόµη να ανέβω στη σκηνή»
Η σπαρακτική ανάρτηση της Kate Cassidy, συντρόφου του Liam Payne: «Άγγελέ μου, ήσουν τα πάντα για μένα»
Θάνος Βάγιος: «Έχασα τον πατέρα μου, θα ήθελα να δω τη μητέρα μου με έναν άλλο άνθρωπο»
Θάλεια Ματίκα: «Πάθαμε μια μεγάλη οικονομική καταστροφή μετά από μια θεατρική ιδέα του Τάσο Ιορδανίδη»
Χώρισαν Ματίνα Νικολάου και Βασίλης Πορφυράκης; Η αινιγματική ανάρτηση: «Όλα κάποτε τελειώνουν»
Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Τιμή μου και καμάρι μου που είμαι 70 ετών! Μ' αρέσει να κάνω όνειρα για το μετά»
Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός Στέλιος Πισής-Ο μουσικοσυνθέτης σύμβολο δεν είναι πια μαζί μας
Δύο μνημόσυνα (από σύντροφό & σύζυγό) για τον έναν χρόνο από τον θάνατό του Αίαντα Μανθόπουλου
Μίνως Μάτσας Vs. Όλγας Κεφαλογιάννη: Το βίαιο επεισόδιο, τα οπτικά ντοκουμέντα & τα ασφαλιστικά μέτρα
Συγκλόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη έξω από την Ευελπίδων: «Είμαι εδώ μόνο για τα παιδιά μου»