Κατερίνα Λέχου: «Ο σεξισμός δεν θα ξεριζωθεί έτσι απλά. Σε όλη μου τη ζωή οι γυναίκες με κοιτούσαν περίεργα»

«Στα 35 με ταλάνιζε η γνώμη των άλλων, Μετά τα 50, είναι όλα ποιοτικά, γιατί δεν έχει χρόνο για χάσιμο, τώρα στα 57 νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου, στα 65 δεν θέλω να τρέχω σαν τρελή, να κυνηγάω την ουρά μου»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Την Κατερίνα Λέχου φιλοξένησαν στο #Στούντιο της Τρίτης (15/10) η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Η Κατερίνα Λέχου άνοιξε την καρδιά της σε μία ζεστή και εφ’ όλης της ύλης κουβέντα με το δίδυμο της ΕΡΤ, εξομολογούμενη μεταξύ άλλων τη σχέση με την εικόνα της και την αυτοβελτίωση. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων, αποκάλυψε την ηλικία της, ενώ μίλησε και για την περίοδο που πάλεψε με τις κρίσεις πανικού.

«Με ταλάνιζε πολύ η γνώμη των άλλων, είχα χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αντιλήφθηκα ότι δίνω πολλή σημασία στις γνώμες των άλλων, όταν κατέρρευσα και έπαθα κρίση πανικού. Στα 35 έπαθα κρίση πανικού, ήμουν τυχερή που το έπαθα, γιατί έτσι ξεκίνησα ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης. Τώρα είμαι 57 χρονών αλλά μη νομίζεις ότι το έχω τακτοποιήσει, απλά αμβλύνεται. Αυτό νομίζω ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που μεγαλώνουμε», περιγράφει η Κατερίνα Λέχου.

«Οι περισσότεροι την ηλικία των 50 την ζουν λίγο τραυματικά, δεν ξέρω τον λόγο αλλά νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό μας το έχουν φορέσει. Και μαθηματικά να το πάρεις, ουσιαστικά είσαι στο τρίτο κομμάτι του κύκλου της ζωής. Πρέπει να είσαι εξοικειωμένος με το ότι υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Μετά τα 50, είναι όλα ποιοτικά, γιατί δεν έχει χρόνο για χάσιμο», επισημαίνει η ηθοποιός.

«Νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου. Εγώ όταν φτάσω στα 65, δεν θέλω να τρέχω σαν τρελή, να κυνηγάω την ουρά μου. Ακόμα και δυνάμεις να είχα, θα ήθελα να είμαι πιο χαλαρή. Τα πράγματα είναι σοφά φτιαγμένα από τη φύση», εξομολογείται στη συνέχεια η Κατερίνα Λέχου.

«Στη γυναίκα υπάρχει μία αγωνία να μη γεράσει, ενώ στον άντρα το να έχει κοιλιά ή γκρίζα μαλλιά στα 50 είναι σέξι. Ο σεξισμός είναι κάτι που δεν θα ξεριζωθεί έτσι απλά αλλά τώρα έχει μπει το νερό στο αυλάκι. Εγώ ήμουν πάντα μετριοπαθής. Σήμερα, όμως, προσέχω περισσότερο. Όλη μου τη ζωή με κοιτούσαν περίεργα οι γυναίκες. Και μόνο λόγω ύψους, ήμουν κάτι το αξιοπερίεργο. Εκπαιδεύτηκα και συνήθισα σε αυτό», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Κατερίνα Λέχου.

e120f6804edf47afad840cc4464bca05

Η ταλαντούχα ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική της ζωή και τη σχέση της με τον Μάνο Στρατάκη, αποκαλύπτοντας πώς κατάλαβε ότι είναι ο «ένας».

«Στα 40 γίναμε ζευγάρι με τον Μάνο, είχαμε γνωριστεί από πιο πριν. Τότε είχα τα μάτια για να δω, να καταλάβω τις ανάγκες τις δικές μου και όχι ότι θα έπρεπε να είναι. Στα 40 ήμουν πιο γειωμένη, σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό μου, με αυτό που είμαι. Και έχει σημασία αυτό γιατί ένα πράγμα μάς δίνει ο άλλος που είναι κομβικό, πυρινικό, που χωρίς αυτό “δεν αναπνέουμε”. Ο Μάνος είχε αυτό που έψαχνα, αλλά έπρεπε να καταλάβω τι έχω ανάγκη εγώ για να το αναγνωρίσω στον άλλο. Έπρεπε να το βρω, αν δεν το έβρισκα, δεν θα τον έβλεπα», είπε αρχικά η Κατερίνα Λέχου.

«Ο Μάνος ήταν 33 και εγώ ήμουν 40 όταν γίναμε ζευγάρι. Ένας άντρας 33 χρονών δεν έχει κατασταλάξει στη σημερινή εποχή. Ο Μάνος όμως, είναι δομημένος. Έχει ζήσει πολλά χρόνια μόνος του, είναι αυτάρκης, φρόντιζε τον εαυτό του, έχει μια ωριμότητα. Μου αρέσει σε έναν άντρα να βλέπω ότι είναι τρυφερός και δεν ντρέπεται να το δείξει. Εγώ αυτό έχω ανάγκη και ήταν πολύ πυρινικό για μένα. Η τρυφερότητα, μια γλύκα δηλαδή. Γιατί εγώ είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου, πολύ απόλυτη, καθόλου επιεικής, αυτομαστιγώνομαι και δεν έχω ανάγκη να μου το κάνει κι άλλος παραπάνω. Δεν αντέχω», συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας η Κατερίνα Λέχου.

Δειτε Επισης

Η πρώτη on camera εμφάνιση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος της εκπομπής της στο Mega
Γιώργος Λιάγκας: «Σου εύχονται ψόφο, θάνατο, καρκίνο οι ηλίθιοι του διαδικτύου, είναι επικίνδυνο»
Στράτος Τζώρτζογλου: «Πέρασα μαύρη περίοδο για δύο χρόνια. Νόμιζα ότι θα τελειώσω, θα πεθάνω»
Φανή Χαλκιά: «Περνάμε δύσκολα, ο σύζυγός μου είναι σε κέντρο αποκατάστασης, μετά το ανεύρυσμα»
ΟΑΣΑ Vs. Μπάγια Αντωνοπούλου: «Πήγε να πέσει σε διάζωμα, έκανε ζικ ζακ και κοιτούσε το κινητό»
Έκτορας Μποτρίνι: «Σας μιλάω… ζωντανά! Με πέθαναν! Δεν έκανα εγχειρήσεις, στη χολή και στα νεφρά»
Λάκης Γαβαλάς: «Στο σπίτι μου στη Μύκονο έκαναν τα ωραιότερα όργια 200 ατόμων! Με γερανό τα ναρκωτικά»
Η ολική μεταμόρφωση του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη - Έγινε 300 κιλά για την παράσταση «Η Φάλαινα»
Ταξίδι στη Γαλλική Ριβιέρα για τον Αντρέα Γεωργίου και την Σιμώνη Χριστοδούλου
Η Μαρινέλλα βγήκε από την εντατική: «Θέλει χρόνο, είναι μία πολύ δυνατή γυναίκα»