Tσουνάμι αντιδράσεων κατά Γιώργου Λιάγκα: Οι παρουσιαστές τον δείχνουν με το δάχτυλο

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ο Γιώργος έχει απέναντί του τον κόσμο αλλά δεν μπορούσαμε & να το αγνοήσουμε» Τίνα Μεσσαροπούλου: «Υπήρχε μια ενόχληση του καναλιού. Σωρεία αντιδράσεων, όχι μόνο στα social media. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ σε όλη την ομάδα» - Δημήτρης Οικονόμου: «Χυδαιότητες, αθλιότητες... Η Ένωσή μας να βάλει φρένο» - Αιμίλιος Χειλάκης: «Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε ένα ρεπορτάζ που πρόβαλε ο Γιώργος Λιάγκας στο #ToPrwino σχετικά με το σπίτι που νοίκιαζε στην Ελλάδα ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην πισίνα του.

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ, που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα του σπιτιού του, η εκπομπή ασχολήθηκε με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου όπου έμενε.

Ο Γιώργος Λιάγκας έδωσε αναλυτική αναφορά για τη βίλα όπου βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ενημέρωσε τους τηλεθεατές για το πόσα τετραγωνικά είναι, το κόστος του ενοικίου, πότε κατασκευάστηκε, αν έχει θέα, τι λουλούδια έχει ο κήπος, πόσα μπάνια κι αν διαθέτει... κουφώματα αλουμινίου. 

Το βίντεο κατέβηκε κι από την πλατφόρμα του ΑΝΤ1

GZhT-lzWAAgbbW1

Λίγες ώρες μετά, ο Γιώργος Λιάγκας επανήλθε με story μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram στο οποίο αναφέρει ότι παραδέχεται ότι έκανε λάθος και ανέλαβε όλη την ευθύνη επ’ αυτού.

«Μπροστά στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν στο σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις» έγραψε ο παρουσιαστής.

3b1c5a7d-1746-4890-a429-5b08b4568d89-866x1536.width-800

Σήμερα το πρωί 11/10 ο Γιώργος Λιάγκας πήρε τον λόγο λέγοντας ότι αναλαμβάνει πλήρως όλη την ευθύνη αναγνωρίζοντας παράλληλα πως ήταν μια τεράστια λανθασμένη δημοσιογραφική εκτίμηση και ζήτησε ξανά συγγνώμη.

«Μπροστά στον χαμό ενός ανθρώπου δεν έχει σημασία πως αισθάνεται κάποιος που έκανε έναν λάθος. Μπροστά στον χαμό ενός ανθρώπου και ειδικά ενός νέου ανθρώπου υπάρχει η σύνθλιψη της οποιαδήποτε σκέψης, του οποιουδήποτε συναισθήματος.

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, δε θα πω καμία διότι λάθος που έκανα, και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, ξεπερνάει κάθε δικαιολογία. Άρα δε θα δικαιολογηθώ. Χθες έκανα, και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη εγώ και γι’ αυτό θα σας παρακαλέσω οποιαδήποτε δικαιολογημένη αντίδραση θυμού να περιοριστεί σε εμένα, και να αφήσετε έξω το περιβάλλον μου και τους συνεργάτες μου.

Ήταν μια απόλυτα λανθασμένη δημοσιογραφική εκτίμηση. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να επεκταθεί το ρεπορτάζ σε κάποια στοιχεία για το πως είναι το διαμέρισμα, και αν είναι ακριβά τα ενοίκια στην περιοχή. Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα, σκεφτόμουν ότι – και καλά κάνετε και μου τη λέτε γι’ αυτό – ότι όταν πριν 2-3 εβδομάδες είχε καεί το σπίτι μου, και είπα ότι δεν είναι δυνατόν ένα δράμα για κάποιον να γίνεται ρεπορτάζ. 

Έπεσα σε πολύ μεγαλύτερη παγίδα, διότι εδώ δε μιλάμε για ένα σπίτι που κάηκε και αποκαθίσταται, αλλά για μια ανθρώπινη ζωή που έφυγε.  Λάθος μεγάλο, περιττό όλο το χθεσινό. Λυπάμαι πάρα πολύ και είμαι συντετριμμένος που χωρίς να το θέλουμε, αμαυρώσαμε μια μέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου…. Συγγνώμη από όλους όσοι χθες στεναχώρησα, προκάλεσα, θύμωσα. Συγγνώμη» ήταν τα λόγια του Γιώργου Λιάγκα.

Η Τίνα Μεσσαροπούλου αποκάλυψε μέσα από το #HappyDay το παρασκήνιο της απόφασης του Γιώργου Λιάγκα να ανακαλέσει το λάθος του μέσα από το Instagram:

«Υπήρχε μια ενόχληση του καναλιού, υπήρξε ένα τηλεφώνημα από τον σταθμό στον παρουσιαστή, εκφράζοντας την ενόχληση για αυτό που συνέβη. Υπήρξε γενικότερα μια σωρεία αντιδράσεων, όχι μόνο στα social media. Στέλεχος του σταθμού επικοινώνησε μαζί του και ο Γιώργος Λιάγκας, προς τιμήν του κατάλαβε το λάθος του, είπε ότι θα ανακαλέσει και θα αναλάβει την ευθύνη. Δεν ζήτησε συγγνώμη, θα το κάνει από τον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής του. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ σε όλη την ομάδα».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή τοποθετήθηκε και εκείνη δημόσια, τονίζοντας πως αμφιταλαντεύτηκαν ως εκπομπή αν έπρεπε να μιλήσουν για αυτό ή όχι.

«Το να πούμε ότι ήταν λάθος, είναι κάτι αυτονόητο και προφανές. Το είπε κι ο ίδιος και το αντιλήφθηκε. Εμείς επειδή σκεφτήκαμε πάρα πολύ για το αν πρέπει να ασχοληθούμε και να το αναφέρουμε και πως να το κάνουμε… Επειδή πάντα σας κάνουμε κοινωνό των σκέψεων μας και των διεργασιών που γίνεται σε αυτήν την κλειστή οικογένεια του #HappyDay, θέλω να το κάνω και τώρα. Πολλές φορές σας έχω πει ότι δεν μας αρέσει να παίζουμε ένα θέμα απλά για να το στηλιτεύσουμε. Έχουν γίνει πολύ μεγάλα θέματα κι ατοπήματα, τα οποία τα προσπεράσαμε όχι επειδή το παίζουμε υπεράνω, αλλά επειδή δεν μας αρέσει να λέμε: α κοίταξε αυτό είναι απαράδεκτο» είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Δεν θέλαμε επ’ ουδενί τώρα που ο Γιώργος έχει απέναντί του όλον τον κόσμο να βάλουμε κι εμείς ένα φακό από πάνω του και να του πούμε κάτσε να απολογηθείς για το προφανές λάθος σου. Από την άλλη δεν μπορούσαμε και να το αγνοήσουμε γιατί θα λέγατε ότι λέτε για τον καθένα το μακρύ του και το κοντό του κι ένα τέτοιο θέμα επειδή είναι στο σινάφι σας το προσπερνάτε.

Το ότι είναι λάθος το ξέρει κι ο ίδιος και το είπε γιατί στον αιφνίδιο θάνατο ενός νέου ανθρώπου μένεις στα συλλυπητήρια και σε μία οικογένεια που μένει ακέφαλη κι όχι αν έμενε στα Πατήσια ή στα Σεπόλια. Επειδή ο Γιώργος είναι πολύ ευφυής κι αιχμηρός όταν βρίσκει το λάθος του άλλου και το υποδεικνύει και καλά κάνει. Είμαι σίγουρη ότι δεν χρειάζεται εμείς να του υποδείξουμε το λάθος του, το έχει καταλάβει και το ξέρει κι ό,τι έχει να πει θα το πει ο ίδιος» σημείωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Untitled

Δύο από τους δημοσιογράφους - παρουσιαστές που σχολίασαν το θέμα ήταν και ο Δημήτρης Οικονόμου με τον Άκη Παυλόπουλο στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, #Σήμερα.

«Αυτό το παιδί το περιγράφουν όλοι ως την ψυχή της ομάδας, ως έναν καλό και χαμογελαστό άνθρωπο, πάντοτε εκεί. Επαγγελματικά συνεπή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές του και τους τραυματισμούς του.

Μιλάμε για ένα σοβαρό άνθρωπο, επαγγελματία, αθλητή, χαμογελαστό. Έχει σημασία το τι άνθρωπος είσαι! Το ποιον του ανθρώπου έχει πάντα σημασία. Όταν έχεις να κάνεις με έναν τέτοιο άνθρωπο, πρέπει

Και συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου: «Έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο Άκης κι έχει μεγάλη σημασία. Δεν θέλω να σχολιάσω τις συγκεκριμένες χυδαιότητες κι αθλιότητες πραγματικά, που για εμένα δεν έχουν προηγούμενο.

Να λέγονται από δημοσιογράφους τέτοιες αθλιότητες. Είδαμε χθες την αντίδραση όλων και των παικτών για αυτήν την αθλιότητα και μέσα στο γήπεδο στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Αυτά πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή κι ίσως και η Ένωσή μας θα πρέπει να βάλει ένα φρένο κάποια στιγμή, να ξυπνά και να είναι πιο κάθετη».

oikonomou

Μία σύντομη αναφορά έκανε ο Χρήστος Κούτρας στους «Αταίριαστους» για την μεγάλη χθεσινή νίκη της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στην Αγγλία. Παράλληλα, ο παρουσιαστής επισήμανε τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν όσοι είναι στον χώρο των media για ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή, όπως ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Το μόνο που έχουμε να πούμε εμείς είναι, “μπράβο μάγκες”. Συλλυπητήρια στους οικείους του παιδιού, συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική του οικογένεια και τους φίλους του και σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα απαιτούνται, γιατί έγιναν πολλά και άσχημα χθες, χρειάζεται σεβασμός και αξιοπρέπεια» ανέφερε ο Χρήστος Κούτρας.

«Από όλους μας και κυρίως από εμάς που κρατάμε τον δημόσιο λόγο. Τελεία, παράγραφος. Τα υπόλοιπα ανήκουν σε άλλους, για ακόμη μια φορά, μπράβο μάγκες» δήλωσε ο Χρήστος Κούτρας.

Untitled

Καλεσμένος στο #ToPrwino ήταν την Παρασκευή το μεσημέρι ο Αιμίλιος Χειλάκης. Ο Γιώργος Λιάγκας τον υποδέχτηκε θερμά και η κουβέντα τους, έπειτα από λίγα λεπτά, κινήθηκε προς τη συγχώρεση και τα λάθη.

«Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα η συγχώρεση. Το θέμα είναι πώς το αντιλαμβανόμαστε εμείς όταν έχουμε αδικήσει κόσμο ή όταν τα λεγόμενά μας προσβάλλουν ανθρώπους. Αν το πούμε, αν το καταλάβουμε, μπορούμε να περιμένουμε αργότερα τη συγχώρεση. Η συγχώρεση δεν διεκδικείται ούτε επιβάλλεται», είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε τότε: «Η συγχώρεση έχει να κάνει και με την ειλικρίνεια του ανθρώπου που αντιλαμβάνεται το λάθος του. Αν το κάνεις θεατρινίστικα, μπορεί να μη σε συγχωρήσει ποτέ κανένας. Αν το κάνεις ειλικρινώς και πείσεις τον κόσμο ότι πραγματικά ήταν λάθος ανθρώπινο και όχι ηθελημένο, είναι σίγουρο ότι θα συγχωρεθείς».

Σε αυτό το σημείο, ο Αιμίλιος Χειλάκης ξαναπήρε τον λίγο και είπε: «Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος, προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση. Γιατί πια είναι ένα δεδομένο δικό σου. Είναι από την αρχή, το έχεις μέσα σου και απλά το επαναλαμβάνεις διαρκώς, ακόμα και αν έχεις ζητήσει συγγνώμη. Επειδή έχουμε δημόσιο λόγο, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί.

Προς Θεού, δεν ξεκινάω κάτι για το πω εσένα, περισσότερο για μένα μιλάω. Γιατί κι εμε΄να πολλές φορές ο δημόσιος μου λόγος με έχει φέρει αντιμέτωπο με αυτό. Προσπαθώ όμως, ο δημόσιος μου λόγος να έχει σταθερά επιχειρήματα. Αυτό με βοηθάει την επόμενη φορά που θα ξαναμιλήσω».

Δειτε Επισης

Η Άννα Βίσση παραχώρησε τη σκηνή που εμφανίστηκε στο Καλλιμάρμαρο στη συναυλία αφιερωμένη στα Τέμπη
Ιωάννα Τούνη κατά Γιώργου Λιάγκα μετά το ξέσπασμά του εις βάρος της: «Τραγική δημοσιογράφια»
Γιώργος Λέντζας κατά Γιώργου Λιάγκα: «Αν η ντροπή γινόταν ρεπορτάζ. Ευθεία προσβολή νεκρού»
Πρεμιέρα «ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ»: Οικογενειακές απρόβλεπτες καταστάσεις με άφθονο γέλιο
«Παραδοσιακή Βραδιά» με ακούσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο
H Άση Μπήλιου επιστρέφει τηλεοπτικά με τις προβλέψεις της
Συγκινητικές στιγμές στο Ηρώδειο με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη - Η συνάντηση με τον πατέρα του, Άντη
Η εξομολόγηση της Φωτεινής Πετρογιάννη, Φαίης Σκορδά, Ελένης Χατζίδου & Emilias Vodos για τους stalkers τους
Γιώργος Λιάγκας σε Λουκία Πιστιόλα: «Συμβουλευτήκατε δικηγόρους για αναδίπλωση, γιατί θα φας αγωγή»
Κατερίνα Καινούργιου, Γιώργος Λιάγκας, Ανδρέας Μικρούτσικος στα χαρακώματα με την Ιωάννα Τούνη