Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ζούμε τον φασισμό της... ελευθερίας, της κοινής γνώμης! Είμαι ιδεολόγος τεμπέλης!»

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το σποτ της Άννας Διαμαντοπούλου: «Δεν με ακουμπάνε τα σχόλια» - «Αυτό που έβλεπα στον Θανάση Βέγγο δεν το έχω δει σε άλλον άνθρωπο»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο #Στούντιο4 της ΕΡΤ για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην κολακεία και την ανάγκη της αναγνώρισης που έχουν πολλοί συνάδελφοί του στο θέατρο και στην τηλεόραση.

«Από μικρός άκουγα ότι ήμουν καλό παιδί. Με έχει κουράσει, δεν με αφορά τόσο. Τώρα να ασχολούμαι με το τι λέει ο καθένας. Δεν έχω ανάγκη την κολακεία, δεν με αφορά να λένε ότι είμαι καλό παιδί» απάντησε αρχικά ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Τότε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τον ρώτησε αν είναι «εύκολος συνεργάτης και εύκολος σύντροφος» με τον ηθοποιό να γελάει αμήχανα με τις ερωτήσεις της παρουσιάστριας για την προσωπική ζωή του.

«Τι θες τώρα ρε;» είπε χιουμοριστικά ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής μίλησε για την συμμετοχή στο προεκλογικό σποτ της Άννας Διαμαντοπούλου και τα σχόλια που υπήρξαν, τόσο γι’ αυτό όσο και για κάθε άλλο πια θέμα, στα social media.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Παπαδόπουλος εξομολογήθηκε πως «επειδή εκ της Δήμητρας (σ.σ. Παπαδοπούλου) την γνωρίζω χρόνια την Άννα (σ.σ. Διαμαντοπούλου), την εκτιμώ τόσο πολύ που δεν με νοιάζει και σε ποιο κόμμα θα ήταν υποψήφια. Δεν το σκέφτομαι αυτό. Θεωρώ ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να λείπουν από την πολιτική».

«Δεν με νοιάζει να μην το σχολιάσουν ή να μην με τοποθετήσουν κάπου, γιατί δεν παρακολουθώ και αυτά που λένε στα social media. Τους οχετούς και τα λοιπά. Οπότε δεν με αφορούν αυτά, δεν με ακουμπάνε. Ζούμε εδώ και χρόνια, θα πω βαριά κουβέντα τώρα, τον φασισμό της κοινής γνώμης. Διότι αυτό το πράγμα, η δήθεν ελευθερία, είναι ένας υφέρπων φασισμός γιατί δεν μπορείς να μιλήσεις, να πεις κάτι, να πεις «πάχυνες» ή «πήρες δυο κιλάκια παραπάνω». Δηλαδή δεν επιτρέπεται να πεις τίποτα, πουθενά, σε κανέναν. Κρίνεσαι για τα πάντα, ό,τι κι αν πεις».

«Φοβόμουν λίγο τα θέματα της εφηβικής βίας στο Κάνε ότι Κοιμάσαι, μήπως το παρακάνουμε, μίλησα με κάποιους καθηγητές και μου έλεγαν πως αυτά δεν είναι τίποτα. Είχα μια εικόνα από τότε του συνέβαινε» συμπλήρωσε ακόμα, σε άλλο σημείο, ο Σπύρος Παπαδόπουλος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την παράσταση στην οποία συμμετέχει και το μάθημα που πήρε από την πρώτη συνάντησή του με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο.

Θυμίζουμε πως στην πορεία συνεργάστηκαν κιόλας, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να χαρακτηρίζει «ακραία καλό άνθρωπο» τον θρύλο του ελληνικού κινηματογράφου. Όπως ανέφερε, η ενέργεια που συνάντησε μαζί του και η ανταπόκριση του κόσμου, είναι κάτι ασύγκριτο μέχρι σήμερα.

«Μπορεί να είμαι μία μέρα κουρασμένος, μπαϊλντισμένος από δέκα ώρες γύρισμα και πάω στο θέατρο. Μόλις πάω να “πέσω”, θυμάμαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα δουν μόνο μία φορά αυτό το έργο, άσχετα αν το ανεβάζω τόσα χρόνια. Μπορεί να ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα και να έκαναν μεγάλο κόπο, τι θα πω “Εγώ σήμερα δεν είμαι καλά;”. Ε όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, αυτό είναι «μάθημα» που πήρε απ’ τον Θανάση Βέγγο: «Μπορεί να έχω συναντήσει άλλους 100, ωστόσο ο άλλος δεν το ξέρει αυτό και δεν τον αφορά. Θα πει “Το είδα και δεν μου μίλησε ο τύπος”. Δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου αυτό. Ήμουν πιτσιρικάς, 12 χρονών, και κάπου κοντά στο σπίτι μου γυριζόταν ταινία και βλέπω ξαφνικά τον Βέγγο μπροστά μου. Τρελάθηκα. Τον κοίταγα και μου λέει χαμογελαστός “Τι έγινε ρε μικρέ;”. Μου άρεσε ότι είχε 30 ανθρώπους δίπλα του, αλλά εκείνος κοίταξε προς εμένα. Αυτό μου έκανε μεγάλο καλό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνεργασίες του με μεγάλους ηθοποιούς του κινηματογράφου, μετέπειτα στην καριέρα του.

«Από μεγάλους, ήμουν με τον Θανάση Βέγγο στο “Περί ανέμων και υδάτων”. Του είπα την ιστορία μας, αλλά φυσικά δεν τη θυμόταν. Επίσης συνάντησα τον Γιάννη Μιχαλόπουλο στο “Αλίμονο στους νέους”. Αδιανόητος άνθρωπος και ηθοποιάρα», σημείωσε σε διαφορετικό σημείο ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

«Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ακραία καλός. Δεν έχω συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά όταν κυκλοφορούσαμε μαζί στους δρόμους της Κέρκυρας, αυτό που έβλεπα απ’ τον κόσμο, δεν το έχω δει σε άλλον άνθρωπο», κατέληξε ο Σπύρος Παπαδόπουλος για τον Θανάση Βέγγο.

Το αίτημα του κόσμου για remake των Απαράδεκτων δεν μπορεί να υλοποιηθεί για ένα συγκεκριμένο λόγο, δήλωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής ανέφερε ότι δεν βλέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και ότι το σκετσάκι των «Απαράδεκτων» με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον Γιάννη Μπέζο στην Ταράτσα του Φοίβου δεν σημαίνει ότι η σειρά επιστρέφει.

«Το αίτημα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει, το έχουμε αποφασίσει εδώ και χρόνια. Ο βασικός λόγος είναι ότι λείπει ο Βλάσσης», τόνισε ο Σπύρος Παπαδόπουλος

Εξήγησε ότι μετά τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου, ο οποίος ήταν η «ψυχή» της σειράς, το ενδεχόμενο ενός reunion δεν θα είχε το ίδιο νόημα.

Σε άλλο σημείο της συνεντευξής του είπε με χιούμορ, «Δουλεύω από τα 12, αλλά είμαι ιδεολόγος τεμπέλης. Μου αρέσει να μην κάνω τίποτα».

Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στις διαφορές που μπορεί να έχει το αστείο και η σάτιρα με βάσει τον δημιουργό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Παπαδόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν το αστείο κρύβει από πίσω σκέψεις και νοιάξιμο, έχει μια άλλη διείσδυση, άλλη αποτελεσματικότητα και μια άλλη λάμψη. Είναι άλλο το γέλιο, άλλο το χάχανο, άλλο το αστειάκι και άλλο το πραγματικά αστείο. Ο δημιουργός παίζει απόλυτα ρόλο σε αυτό, ο κόσμος του».

«Υπάρχουν άνθρωποι που σε κάνουν να γελάς, το κάνουν πάρα πολύ ωραία και την επόμενη στιγμή το έχεις ξεχάσει. Αυτό είναι το χάχανο. Είσαι αυτό που φέρεις. Το να έχεις κάποιες ειδικές ικανότητες, όπως υπάρχουν άνθρωποι που σε κάνουν να γελάς και στην παρέα και στο θέατρο, δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος φέρει κάτι. Εάν όμως φέρει και κάτι, τότε ουσιαστικά τα πράγματα γίνονται πιο ακριβά, ας πούμε».

«Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ακόμα και όταν σκηνοθετεί, η λέξη που λέει 7/10 φορές είναι αλήθεια. Η Δήμητρα λοιπόν ξεκινάει και γράφει από την προσωπική της αλήθεια, η οποία είναι πολύ πλούσια και έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα» πρόσθεσε, επίσης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Δειτε Επισης

Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα: «Ένας μύθος, ένας θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα»
Νίκος Πουρσανίδης: «Σκέφτομαι με τρόπο που είναι περισσότερο γυναικείος και χαλάω την πιάτσα»
Αλέξης Κούγιας: «Έχω κάνει ένα... λάθος, να παντρευτώ μια λαμπερή γυναίκα που ήταν Σταρ Ελλάς…»
Βάνα Μπάρμπα: «Δέχομαι απειλές. Μας εκβιάζουν! Απευθύνθηκα σε αστυνομία και εισαγγελία»
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ζούμε τον φασισμό της... ελευθερίας, της κοινής γνώμης! Είμαι ιδεολόγος τεμπέλης!»
Η Σμαράγδα Καρύδη «φόρεσε το πιο λαμπερό της χαμόγελο» και βρέθηκε στην πρεμιέρα του Θοδωρή Αθερίδη
O Σωτήρης Κοντιζάς αποκαλύπτει τον λόγο που αποχώρησε από τα εστιατόρια του: «Θέλαμε άλλα πράγματα»
Το δημόσιο «ευχαριστώ» της Τατιάνας Μπλάτνικ «στην μία και μοναδική», Ελένη Φουρέιρα!
O αποχαιρετισμός του Μίμη Πλέσσα, από την σύζυγό του, Λουκίλα Καρρρέρ: «Καλό ταξίδι ψυχή μου, καλή αντάμωση»
Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας - Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια