Ο Μάρκος Σεφερλής συνεχίζει τα δικά του: «Δέχομαι άδικη και οργανωμένη επίθεση» - Η παρέμβαση του ΣΚΑΪ

Γιώργος Λιάγκας: «Τι να απαντήσω στην αρλούμπα; Ανέβασε ένα ακατάληπτο μήνυμα» - Φαίη Σκορδά: «Είναι πληγωμένος από τον χώρο που δεν τον βάζει ψηλά»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σε ένα διαρκές παραλήρημα φαίνεται να βρίσκεται ο Μάρκος Σεφερλής το τελευταίο διάστημα. Τον έχει κυριεύσει ο θυμός.

Ο ταλαντούχος κωμικός φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται, ότι το χιούμορ που κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εις βάρος κοινωνικών ομάδων και ήταν ιδιαίτερα προσφιλές στο κακό παρελθόν, τώρα πια δεν είναι αποδεκτό.

Κανένας βέβαια δεν αμφισβητεί το ταλέντο του και ως δημιουργός και ως ηθοποιός και ως επιχειρηματίας, αλλά το περιεχόμενο των παραστάσεων του.

Ο άνθρωπος εξελίσσεται και αντιλαμβάνεται ότι το bullying και η κοροϊδία, δεν αποτελούν κανένα είδος χιούμορ, την σημερινή εποχή, της αποδοχής και της ενσυναίσθησης.

Όποιος τόλμησε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στη νέα του παράσταση στο Δελφινάριο, πήρε και απάντηση γεμάτη θυμό από τον Μάρκο Σεφερλή, που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το αντίκτυπο που έχουν τα όσα λέει κατά καιρούς, για διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Τις τελευταίες μέρες συνέκρινε τον εαυτό του με τους δημιουργούς των τεράστιων επιτυχιών, Δημήτρη Αποστόλου και Αλέξανδρο Ρήγα, Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, αλλά και με τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Δεν άφησε αναπάντητο ούτε τον Λάκη Λαζόπουλο, ούτε τον Γιώργο Λιάγκα, ενώ προηγήθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και μαλλον σειρά παίρνει η Φαίη Σκορδά.

Προβάλλει στον προσωπικό του λογαριασμό στο ίνσταγκραμ, βιντεάκια από παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, προ εικοσιπενταετίας και δεκαπενταετίας.

Μετά το κύμα αντιδράσεων για το σκετς με το Nemo στο Δελφινάριο, ο Μάρκος Σεφερλής ξεσπά και από τη σκηνή του θεάτρου. Ο ηθοποιός, σε βίντεο που προβλήθηκε από το #ΤοPrwino, τονίζει ότι δέχεται το τελευταίο διάστημα οργανωμένη επίθεση.

Χαρακτηριστικά, ο Μάρκος Σεφερλής υποστηρίζει: «35 χρόνια στο σύνολο. 20 εδώ στο Δελφινάριο, κάνουμε κωμωδία για την οποία όλοι έχουν άποψη εκτός από αυτούς που την κάνουν, δηλαδή εμάς. Γιατί την κωμωδία δεν την αναλύεις, την κάνεις απλά. Λες ένα αστείο και ο κόσμος γελάει αυθόρμητα.

Πολλοί με ρωτάνε πώς καταλαβαίνω ένα αστείο που λέω ή γράφω θα βγάλει γέλιο ή πώς καταλαβαίνω ότι μία παράσταση που ετοιμάζω, θα κάνει επιτυχία… Είναι θέμα όσφρησης και όχι μύτης γιατί μύτη έχουν κι άλλοι μεγάλη αλλά εγώ είχα από μικρό παιδί έντονη την αίσθηση της όσφρησης. Μυρίζομαι τα πάντα. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια μυρίζομαι τις κακοτοπιές και γι’ αυτό και όσες τρικλοποδιές κι αν έχουν προσπαθήσει να μου βάλουν, δεν καταφέρνουν να με ρίξουν.

Εγώ παραμένω όρθιος κι αυτό το οφείλω σε εσάς που είστε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και στηρίζετε, αγαπάτε, ό,τι κάνω και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».

Σε άλλο σημείο, ο Μάρκος Σεφερλής απευθύνεται ξανά στον κόσμο, λέγοντας: «Βλέπω, με πόσο αγάπη απαντάτε, μου στέλνετε μηνύματα, με στηρίζετε σε κάθε επίθεση, άδικη αλλά πολύ οργανωμένη που δέχομαι κάθε φορά αλλά το αποτέλεσμα ποιο είναι; Αυτό… Ό,τι κι αν κάνουν, αυτό δεν θα αλλάξει».

Τη δική του απάντηση στα όσα υποστήριξε εναντίον του ο Μάρκος Σεφερλής έδωσε ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από #ΤοPrwino, το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου.

Ο παρουσιαστής χαρακτήρισε «ακατάληπτο» το μήνυμα του Μάρκου Σεφερλή και ισχυρίστηκε ότι πιθανόν στο παρελθόν να είχε επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να τον καλέσει σε εκπομπή του.

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Δεν έχω κρυφτεί ποτέ, θα απαντήσω. Αλλά τι να απαντήσω; Στην αρλούμπα, στη βλακεία; Διότι εχθές πραγματικά ο Μάρκος Σεφερλής, ανέβασε ένα ακατάληπτο μήνυμα. Ότι έχει μηνύματα από το παρελθόν… Εκτός αν του έχω στείλει κανένα ερωτικό μήνυμα και δεν το θυμάμαι. Διότι το να έχεις στείλει ένα μήνυμα σε έναν άνθρωπο και να τον καλείς στην εκπομπή, δεν το θυμάμαι. Εγώ σε αντίθεση με τον Μάρκο Σεφερλή δεν κρατάω μηνύματα.

Για να κρατάς μηνύματα, πρέπει να έχεις και μία διαστροφή. Εγώ τα μηνύματα τα σβήνω όλα. Μένουν μόνο τα μηνύματα από τον μεγάλο μου γιο που έχει κινητό και αυτά για όταν χρωστάω κάπου κάτι και όταν έχω μία δουλειά για να τα θυμηθώ. Το να κρατάω μηνύματα χρόνων πίσω, είναι και χαζό. Αν τα έχει κρατήσει, με γεια του με χαρά του.

Παράνομο να λέει ότι θα τα βγάλει αλλά από εκεί και πέρα – δεν θυμάμαι- να έχω στείλει μηνύματα για να τον καλέσω στην εκπομπή. Φέτος δεν του έστειλα σε καμία περίπτωση. Ούτε πέρσι ούτε πρόπερσι. Όταν ήταν στον ΑΝΤ1, μπορεί να του έστειλα όπως και σε άλλους. Δεν κατάλαβα που είναι το κακό και το ξεμπρόστιασμα».

Ο παρουσιαστής για εννέα λεπτά εξήγησε τι τον έχει πειράξει στον Μάρκο Σεφερλή, με τον οποίο στο παρελθόν ήταν τηλεοπτικά αντίπαλοι στην πρωινή ζώνη.

«Ανέβασε αυτό το ακατάληπτο βίντεο με το υποτιμητικό «Γιωργάκη». Το ποιόν του κάθε ανθρώπου από το πώς φέρεσαι σε αυτούς που θεωρείς αντίπαλούς σου. Κάποια στιγμή με τον Μάρκο Σεφερλή βρεθήκαμε αντιμέτωποι στα τηλεοπτικά πλατό, εμείς ήμασταν στον ΑΝΤ1 κι εκείνος στο Mega. Θυμάμαι ότι ήταν το πρωινό με τα μεγαλύτερα νούμερα, ξεκίνησε με 60%. Βέβαια κατέληξε να χάσει τη χρονιά και ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή στα τηλεοπτικά δεδομένα.

Τότε με πείραξε, ότι είχε βάλει ένα κάδρο που έκανε την αποφώνηση της εκπομπής. Εκεί είχε βάλει τις φωτογραφίες όλων των παρουσιαστών που έκαναν πρωινή εκπομπή στο Mega, πριν από αυτόν, μεταξύ των οποίων εγώ και η Φαίη. Τις πρώτες ημέρες που έσκιζε έκανε μία αναφορά στο πλαίσιο του χιούμορ ότι «όλοι γελάτε με την επιτυχία μας, εκτός από εσάς τους δύο (εμένα και τη Φαίη)». Με πείραξε πολύ τότε. Εγώ δεν έχω να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, έχω κάνει από τις μεγαλύτερες καριέρες. Το ποιόν μας ο κόσμος το κρίνει, όχι εσύ Μάρκο που έχεις γίνει τιμητής με τις μπούρδες που λες από χθες. Με ενόχλησε τότε γιατί λέω «σε έναν αντίπαλό σου, φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο;».

Πώς μπορείς να σκέφτεσαι όταν βγαίνεις και κοροϊδεύεις τον άνθρωπο που είσαι απέναντι; Τότε κατάλαβα ότι με αυτόν τον άνθρωπο δεν έχω τίποτα κοινό. Εγώ δεν θα βγω να κοροϊδέψω έναν αντίπαλό μου όταν χάνει. Κάνε πλάκα σε αυτόν που κερδίζει. Γιατί αν είσαι μάγκας, όταν έκανες αυτό και κορόιδευες εμένα και τη Φαίη που χάναμε, να έβγαινες και στο τέλος της σεζόν και να έλεγες «χα χα χα! Μάρκο έχασες», να κορόιδευες τον εαυτό σου. Εκεί είναι η μαγκιά. Πάμε να ακούσουμε γιατί με χωρίζει άβυσσος λογικής και πρακτικής από τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

Δείτε το βίντεο στο 00:26' ΕΔΩ

Τα συνεχή διαδικτυακά ξεσπάσματα του Μάρκου Σεφερλή φαίνεται πως οδήγησαν τους ιθύνοντες του ΣΚΑΪ, τον τηλεοπτικό σταθμό από τον οποίο προβάλλεται η εκπομπή του «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», στο να τον προσεγγίσουν και να του ζητήσουν να περιορίσει αυτές τις αναρτήσεις.

Ειδικότερα, η Αφροδίτη Γραμμέλη ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού γυρίσματος κάποια στελέχη του σταθμού, τον πλησίασαν και τον συμβούλεψαν να σταματήσει της τακτική που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντάς του πως αυτά τα βίντεο που δημοσιεύει καθημερινά δεν τον βοηθούν σε τίποτα.

Και η Φαίη Σκορδά μίλησε και σήμερα Τετάρτη 18/9 στον αέρα της τηλεοπτικής της εκπομπής #Buongiorno για τον Μάρκο Σεφερλή και τα καθημερινά του ξεσπάσματα μέσα από τα social media. Μάλιστα, η παρουσιάστρια έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά για τον λαοφιλή κωμικό και το πολυσυζητημένο πια σκετς με το Nemo.

«Για εμένα το λάθος που έχει κάνει ο Μάρκος είναι ότι δεν εξηγεί αυτό. Το να βγαίνεις, που καταλαβαίνω ότι είναι πληγωμένος από τον χώρο που δεν τον βάζει τόσο ψηλά όσο τον έχει ο κόσμος. Να εξηγήσει τι πρόθεση έχει μέσα από αυτά τα σκετς που χρησιμοποιεί πάντα και χρησιμοποιεί και συγκεκριμένους χαρακτήρες. Στο συγκεκριμένο κομμάτι σχετικά με το Nemo ήταν διαφορετικά. Ο Μάρκος κάνει αυτό που κάνει. Κάποια στιγμή ελπίζουμε να εξηγήσει την πρόθεσή του, το θέμα είναι ότι ο κόσμος αυτό το χειροκροτεί και συζητάμε όλο αυτό, γιατί πρέπει να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και δεν θέλουμε να στεναχωριέται αυτός που είναι απέναντί μας» ανέφερε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

«Επειδή στο Instagram δέχτηκα μηνύματα και είδα στα sites τίτλους “Η επίθεση της Σκορδά στο Σεφερλή” ξαναλέω… Δεν έκανα καμία επίθεση ούτε στον κ. Σεφερλή ούτε στον κ. Σούρα. Αλλά θεωρώ επικίνδυνο αυτό που έκανε ο κ. Σούρας και εκεί είναι η ουσία, να μιλάς με τέτοιο τρόπο στον κόσμο. Θέλω να απαντήσει ένας ειδικός. Κανείς δεν λέει ότι τα βιολογικά φύλα δεν είναι δύο, όλοι συμφωνούν με αυτό. Το θέμα είναι να σκεφτούμε με την καρδιά μας ανοιχτή, με αγάπη για τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι η ταυτότητα του φύλου τους είναι διαφορετική. Και μιλάμε για το κοινωνικό φύλο» κατέληξε η παρουσιάστρια του Mega.

Ο Σταύρος Νικολαΐδης μίλησε στο #Buongiorno για τα επαγγελματικά του και για την κριτική στον Σεφερλή.

«Έχω συνεργαστεί και θα ξανασυνεργαστώ. Θεωρώ ότι αυτή η ιστορία με το non binary είναι αστεία από μόνη της. Ενώ γεννιέμαι αγόρι και ξαφνικά κάνω την επανάστασή μου και δεν ξέρω τι είμαι, γεννήθηκα γάτα αλλά στα 18 μου μπορεί να είμαι και σκύλος, το θεωρώ αστείο από μόνο του. Επειδή είδα την παράσταση του Σεφερλή δεν έκανε κάτι, απλά μιμήθηκε, και γίνεται όπως γίνεται πάντα στην σάτιρα. Άλλοι κωμικοί έχουν μιμηθεί ομοφυλόφιλους με ακραίο τρόπο. Εκεί τότε δεν μίλησε κανείς. Έχει υπερβεί τα όρια το political correct αλλά κάθε επανάσταση, φτάνει στο άλλο άκρο μέχρι να βρει την ισορροπία της. έχει παραγίνει το θέμα με τον Σεφερλή. Δεν ξέρω αν γίνεται εσκεμμένα η επίθεση στον Σεφερλή, αλλά νιώθω ότι είναι εύκολος στόχος», σημείωσε.

«Αν αρχίζουμε να βάζουμε φίλτρα λογοκρισίας στη σάτιρα, δεν θα υπάρχει σάτιρα. Σου αρέσει ή δεν σου αρέσει κάτι, μην πας να το δεις» προσέθεσε ο Σταυρός Νικολαΐδης σχολιάζοντας το γεγονός.

Δειτε Επισης

H Μαρίνα Σάττι έσπασε ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης στη συναυλία της στη ΔΕΘ
Τα αισχρά, ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, για την παράσταση που πρωταγωνιστεί
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη #Eurovision 2025
Η στιγμή που ο Χρήστος Μάστορας δέχεται on stage επίθεση - Viral παλιό βίντεο από συναυλία στην Λάρνακα
#TemptingFortuneGR: Ο Τσιμιτσέλης έριξε την «βόμβα» για την παίκτρια που «άρπαξε» 2000 ευρώ από το ταμείο
#SurvivorGR: Το μυστήριο γράμμα, οι μάχες για τα κρουασάν και το κιτ ψαρέματος και η διπλή νίκη
Ελένη Τσολάκη: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ήθος & την ακεραιότητά του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου»
Ο πατέρας του Nemo, απαντά στον Μάρκο Σεφερλή: «Δεν είναι ρόλος μου να εκπαιδεύσω, ανεκπαίδευτους»
Ο Μάρκος Σεφερλής συνεχίζει τα δικά του: «Δέχομαι άδικη και οργανωμένη επίθεση» - Η παρέμβαση του ΣΚΑΪ
Aπεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών, Αλέξης Παπαδημητρίου