Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Ο πατέρας μου δεν με γνώριζε. Κάθε φορά που έφευγα, έπεφτα στο τιμόνι & έκλαιγα»

«Μου είπε: Κυρία Παλαιολόγου, δεν θα γίνω η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να σας ξεπλύνω από τη σαπουνόπερα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, αυτή την εβδομάδα, μιλώντας στο ελληνικό περιοδικό #ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο.

Μέσα σε όλα, δε, η γοητευτική πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στην δύσκολη διαχείριση στην απώλεια του αγαπημένου της πατέρα και τις τελευταίες στιγμές μαζί του.

Είχες μιλήσει ανοιχτά για την απώλεια του πατέρα σου και την άνοια που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Έχασα τον πατέρα μου πριν από τέσσερα χρόνια, στις 23 Μαρτίου, όταν ξεκίνησε το πρώτο lockdown. Η περίοδος που είχε άνοια είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Πήγαινα στο πατρικό μου να τον δω, με κοίταζε με εκείνα τα γλυκά ματάκια που είχαν πάρει μια αγγελική μορφή και δεν με γνώριζε. Κάθε φορά πήγαινα προετοιμασμένη να το αντιμετωπίσω αλλά, όταν έφευγα, έπεφτα στο τιμόνι του αυτοκινήτου και έκλαιγα πριν ξεκινήσω.

Πως διαχειρίστηκες τον θάνατο του;

Όταν ο άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να φάει, αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι οδεύει προς το τέλος του, εκεί που θα πάμε όλοι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θρήνησα, είχα πένθος. Είμαι πολύ αγαπημένο με τον αδελφό μου και πλέον έχουμε τη μητέρα μας, να την προσέχουμε, αλλά εκείνη έχει μια ενέργεια και μια απίστευτη αισιοδοξία που μας βάζει κάτω. Ουσιαστικά, η μητέρα μου με στήριξε στον θάνατο του μπαμπά.

Μμεταξύ άλλων, η γοητευτική πρωταγωνίστρια μίλησε για την απόφαση να αποχωρήσει από τη #Λάμψη του Νίκου Φώσκολου αλλά και τη «στάμπα» της σαπουνόπερας.

Ειδικότερα, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου εξομολογήθηκε πως «ναι, φυσικά ήταν δύσκολο να αποχωρήσω ενώ η επιτυχία συνεχιζόταν, το σκέφτηκα πολύ. Είμαι πάντα ευγνώμων στον Νίκο Φώσκολο, αυτός με έβγαλε στη δουλειά, αλλά από την άλλη ήθελα να κάνω κι άλλα πράγματα. Αν καθίσεις πολύ, αρχίζεις και ταυτίζεσαι. Κάθε νοήμων ηθοποιός φοβάται την τυποποίηση».

Από την άλλη, πολλοί ηθοποιοί δημιουργούν μια μανιέρα, τη διατηρούν και πλουτίζουν από αυτήν.

Ναι, αλλά πόσα χρόνια θα έχεις την ίδια μανιέρα; Μπήκες στο επάγγελμα για να κάνεις ρόλους, να ζήσεις άλλες ζωές μέσα από τους ρόλους σου, να «ενδύεσαι» ανθρώπους που δεν είσαι εσύ. Αυτή είναι η δουλειά του ηθοποιού, όχι να κάνει τον ίδιο ρόλο για πενήντα χρόνια. Ασφαλώς τα πράγματα έχουν αλλάξει πια. Βλέπουμε θεατρικούς ηθοποιούς, που παλιότερα δεν θα έπαιζαν στην τηλεόραση, να εμφανίζονται πλέον σε σίριαλ και δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Εμείς που παίζαμε σε καθημερινή σειρά τη δεκαετία του ’90 είχαμε περίεργη στάμπα. Ήταν μαχαιριά στην καρδιά. Ειδικά αν έπαιζες στη Λάμψη, ήξερες ότι δεν θα έπαιζες με τίποτα σε παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή. Θυμάμαι, είχα απευθυνθεί σε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή να με δει για την παράσταση στην οποία ήταν θιασάρχης και μου είπε: «Κυρία Παλαιολόγου, δεν θα γίνω η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να σας ξεπλύνω από τη σαπουνόπερα».

«Η αλήθεια είναι πως έχω κάνει πολλή τηλεόραση και μέσα από τη «Λάμψη» έγινα ευρέως γνωστή. Σε εποχές που το σήριαλ έκανε 70% θεαματικότητα ήταν λογικό να γίνεσαι γνωστή σε μικρό διάστημα. Αποφοιτώντας από τη σχολή, έστειλα βιογραφικό στον Φώσκολο και λίγες μέρες μετά, στις 7 το πρωί, χτύπησε το τηλέφωνο στο πατρικό μου. Το απάντησε η μητέρα μου. «Καλημέρα, είμαι ο Νίκος Φώσκολος. Θα μπορούσα να μιλήσω με την Αλεξάνδρα;». Ήρθε και με ξύπνησε η μητέρα μου: σήκω, σε θέλει ο Νίκος Φώσκολος στο τηλέφωνο», περιγράφει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

«Μην μπορώντας ακόμη να το πιστέψω, πήρα το ακουστικό και άκουσα τον Φώσκολο να μου λέει: είδα το βιογραφικό σου, να έρθεις από το σπίτι μου να σε δω. Πήγα κάπου στην Ηλιούπολη, ήταν και η σύζυγός του η Τόνια εκεί. Με είδε, του άρεσα και μου είπε: καλωσόρισες στη Λάμψη! Αυτό ήταν», συμπληρώνει στην αφήγησή της η ηθοποιός.

Τελευταία, ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί μαζί του βγαίνουν και δεν μιλούν κολακευτικά για τον Νίκο Φώσκολο…

«Ο Χρήστος Πολίτης είναι ο μόνος που έχει εκφραστεί με παράπονο για εκείνον. Εγώ είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία μας. Ξέρεις, όταν σου ανοίγεται μια πόρτα και μάλιστα τόσο μεγάλη όσο η «Λάμψη», είναι και στο δικό σου χέρι το πώς θα το διαχειριστείς. Για παράδειγμα, όταν είσαι σε μία καθημερινή σειρά, οφείλεις να αποχωρήσεις κάποια στιγμή. Εγώ πήγα τους πρώτους μήνες και έφυγα στον τέταρτο χρόνο», απαντά η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία της με τον Αλέξανδρο Ρήγα στους «Δυο Ξένους», ενώ αποκαλύπτει για πρώτη φορά το παρασκήνιο πίσω από την πρόταση που έκανε η ίδια στον σεναριογράφο να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Μαρία, η άσχημη».

«Με τον Αλέξανδρο κάναμε παρέα, είχε κάνει και ένα guest στο σήριαλ που έγραφε, το «Πάτερ Ημών» με τον Κώστα Καρρά, οπότε με πήρε τηλέφωνο και μου πρότεινε τον ρόλο της Μίνας. Έχω μόνο τα καλύτερα να θυμάμαι από αυτά τα χρόνια με τους «Δυο Ξένους». Μπορεί να μην είχα τις κωμικές ατάκες της Ντένης Μαρκορά ή της Φλώρας, αλλά ήραν μια τρομερή εμπειρία για μένα, ένας ρόλος που αγάπησα», περιγράφει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

«Νιώθω πως οι «Δυο Ξένοι» είναι σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες που παραμένουν διαχρονικές και τις βλέπουμε ξανά και ξανά και μαζί μας οι νέες γενιές. Ακόμα και σήμερα, τα παιδιά που με βλέπουν στον δρόμο με φωνάζουν «κυρία Μίνα» ή «η μαμά της Αλίνας» από το Σόι Σου«, αναφέρει στη συνέχεια η ηθοποιός.

Είναι προσόν να είσαι ωραία;

«Δεν είναι κακό, απλά δεν πρέπει να επενδύσεις μόνο στην ομορφιά. Για να έχεις διάρκεια, δεν μπορείς να παίζεις πάντα την όμορφη. Όταν θα ξεκινούσε η «Μαρία η Άσχημη», έλεγα στον Αλέξανδρο Ρήγα: βάλε με να κάνω τη Μαρία την άσχημη, να γίνω χάλια, να τσαλακωθώ. Εκείνος μου έλεγε: ρε Αλεξάνδρα, αυτά τα μάτια θα σε προδώσουν και θα σε καταλάβουν αμέσως», αποκαλύπτει για πρώτη φορά η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Δειτε Επισης

Λένα Μαντά για τον θάνατο του συζύγου της: «Τον διαισθάνομαι δίπλα μου, είναι μέσα μου, στα κύτταρά μου»
Πάνος Μουζουράκης: «Θα καταθέσω υπέρ του πατρός Αντώνιου. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια»
Άντζελα Γκερέκου: «Μετά από την απώλεια αναλαμβάνεις την ευθύνη για το παιδί και από τις δυο πλευρές»
Προς το παρόν η δικαστική διαμάχη Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του έχει παγώσει
Θέμης Αδαμαντίδης: «Εγώ δεν ακούμπησα την Βαρβάρα Κίρκη στην μούρη, ένα σπρώξιμο έκανα. Ήταν στημένο»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη: «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν όλα τα δόντια μου, δεν είχα τα λεφτά να κάνω εμφύτευση, έβαλα μασέλα»
Η πρώην σύντροφός της Madonna, Jenny Shimizu για τη σχέση τους: «Ένιωθα σαν πόρνη πολυτελείας»
H Lady Gaga εξηγεί γιατί δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες που την ήθελαν να ήταν άντρας: «Δεν ένιωσα ποτέ θύμα!»
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Σακελλαρίου μετά το χειρουργείο: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες & βελόνες»