Πύρρος Δήμας: «Ξαναβαφτίστηκα δεύτερη φορά στην Ελλάδα για να έχω χαρτί να αποδείξω την βάπτισή μου»
08:31 - 02 Απριλίου 2024
Ο Πύρρος Δήμας βρέθηκε καλεσμένος στο #The2nightShow με τον Γρηγόρη Αρνατούτογλου και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τα χρόνια που έζησε στη Χιμάρα, την άφιξή του στην Ελλάδα και την απόφασή του να ασχοληθεί με την άρση βαρών: «Τα παιδιά όταν έμαθαν για την σχέση μου με την Αφροδίτη Σκαφίδα στεναχωρήθηκαν»
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus
Στην αρχή της συζήτησης, αναφέρθηκε και στην εγκυμονούσα σύζυγό του, Αφροδίτη Σκαφίδα και τα υπόλοιπα παιδιά του:
«Περιμένουμε κοριτσάκι, η κοράκλα μου! Θα έπαιρνα άδεια λεωφορείου αλλά τα μεγάλα έφυγαν, οπότε… Εγώ έκανα το χρέος προς την πατρίδα! Η μεγάλη μου κόρη είναι εδώ, ο Βίκτωρας και η Μαρία είναι Αμερική σπουδάζουν και ο Νικόλας είναι εδώ. Όλοι κάνουν αθλητισμό, τον έχουν κάνει τρόπο ζωής. Αν ήθελε κάποιος να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό θα τον στήριζα. Τα πρώτα χρόνια οι γονείς μου ήταν “χορηγοί”, να είναι καλά! Στην άρση βαρών πλέον στέλνουμε τα παιδιά στο εξωτερικό σαν Ομοσπονδία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα σωματεία και τα παιδιά μας αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα».
Δειτε Επισης
Χαμός ανάμεσα σε Νίκο Καρβέλα & Νίκη Λυμπεράκη: «Λες τα ίδια με όσους κιτρινίζουν, η συζήτηση είναι απογοητευτική» Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο, να υπερασπιστώ τη Μαρέβα κατά της Έλενας Ακρίτα» Αίθρα Λυκουρέζου: «Θα μπορούσα να είχα ξαναπέσει στα ναρκωτικά μετά το θάνατο της μάνας μου»Ο Πύρρος Δήμας μίλησε για το μεγάλωμά του στη Χιμάρα και το γεγονός πως βαφτίστηκε και δεύτερη φορά στην Ελλάδα.
Ο Πύρρος Δήμας μίλησε αναλυτικά στη συνέχεια για τα πρώτα χρόνια της ζωής και τις δυσκολίες που πέρασε μεγαλώνοντας:
«Γεννήθηκα το 1971 στη Χιμάρα. Μια χώρα με Χότζα, καθεστώς πολύ κλειστό, σε ένα σπίτι με τη γιαγιά μου έμενα τότε. Οι γονείς μου ήταν στα Τίρανα με τον αδελφό μου τον μεγάλο. Μέχρι τα έξι μου χρόνια έμενα στη Χιμάρα και πήγα στα Τίρανα μετά. Μιλούσαμε μόνο ελληνικά!
Με βάφτισε κρυφά η γιαγιά μου γιατί είχε κλείσει η εκκλησία λόγω Χότζα. Και ξαναβαφτίστηκα δεύτερη φορά στην Ελλάδα για να έχω χαρτί να αποδείξω την βάπτισή μου. Μου έβαλε λάδι ο Γιάννης Σγουρός και πήγε καλά! Μεγάλωσα με δυσκολίες αλλά πολλή αγάπη. Η γιαγιά μου ήταν ολόκληρο Πανεπιστήμιο γιατί είχε χάσει τον άντρα της στον Ελληνοιταλικό πόλεμο. Μεγάλωσε μόνη της τέσσερα παιδιά!
Κάποια στιγμή πήγαινα στο σχολείο και μάθαινα ότι χτυπούσαν τον αδελφό μου και πήγαινα να πάρω την εκδίκησή μου. Κάποια στιγμή με είδε ένας προπονητής να κλέβω μούσμουλα και μου λέει “Θες να κάνεις άρση βαρών;”. Κάτι είδε σε εμένα, τα πόδια μου μάλλον. Ο Μπουγιάρ ήταν ωραίος άνθρωπος, καλός άνθρωπος και παιδαγωγός. Ο πατέρας μου από τότε δεν ξανά ήρθε στο σχολείο μου γιατί ήξερε ότι αν έπαιρνα κάτω από 8 δεν θα έκανα προπόνηση. Άρχισα να διαβάζω γιατί φοβόμουν μην με βγάλει από την προπόνηση. Παίζαμε ποδόσφαιρο στο σχολείο και κάποια στιγμή στα 13 μου και μου είπε ότι αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν και έπρεπε να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω. Και εκεί πήρα την απόφαση να κάνω άρση βαρών!».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έρχομαι στην Ελλάδα 19 χρονών, 7 Φεβρουαρίου του 1991. Ήταν τα δεύτερα γενέθλιά μου αυτά! Θυμάμαι ότι φεύγω από Τίρανα, πήγα Κακαβιά και ήρθα στη Νέα Σμύρνη. Είχα έρθει το ’88 με την αλβανική ομάδα. Την πρώτη φορά που ήρθα δεν κοιμήθηκα σε όλη την διαδρομή. Κοιτούσα και τα δέντρα και μου φαινόντουσαν τόσο ωραία. Σαν παιδί από τη Χειμάρρα βλέπαμε την Κέρκυρα, όταν βλέπαμε κανένα φως λέγαμε “πώς να είναι εκεί;”. Ήταν όλα στη φαντασία μας!
Μετά από χρόνια δεν έχεις κάτι να αποδείξεις! Νιώθεις την πίκρα αυτή, να νιώθεις Αλβανός στην Ελλάδα και Έλληνας στην Αλβανία και το συναίσθημα αυτό σε σκοτώνει. Τι να αποδείξω; Δυστυχώς η βλακεία είναι ανίκητη! Κάποια στιγμή στα 17 μου έχω παίξει σε αγώνες ανδρών και βγήκα δεύτερος. Έχω τσαντιστεί, κλαίω, έχω πέσει κάτω και λέω τα σταματάω όλα! Ευτυχώς είχα τον αδελφό μου που ήταν πολλή στήριξη! Αν δεν γινόμουν αθλητής, θα γινόμουν κηπουρός!».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρώτη φορά που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποκαλύπτοντας με χιούμορ πως εκείνη την ημέρα, έφαγε 36 παγωτά: «Το πρώτο χρυσό μετάλλιο το πήρα το 1992. Θυμάμαι στη Βαρκελώνη να λέω σε δημοσιογράφο ότι θα πάρω χρυσό. Όταν πήρα το μετάλλιο, όλοι πήγαν για ύπνο. Και εντελώς τυχαία έφαγα 36 παγωτά. Πήγαινα σε εστιατόριο και έπαιρνα ένα λεμόνι και ένα πράσινο μήλο. Δεν είχα ανάγκη να πάω σε ψυχολόγο. Μέσω του αθλητισμού, της προσπάθειας, το έχτισα αυτό. Πώς λειτουργώ, πώς αντιμετωπίζω την στραβή, πώς επανέρχομαι. Έφαγα τις σφαλιάρες μου, είχα τις αποτυχίες μου. Και όταν πήρα ένα χρυσό μετάλλιο τα ξέχασα όλα!»
Η αναφορά στη σύζυγό του που έφυγε από τη ζωή
Σε άλλο μέρος της συνέντευξης και με αφορμή τον γάμο του Πύρρου Δήμα με την Αφροδίτη Σκαφίδα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ανέφερε: «Από το λίγο που γνώριζα την Αναστασία, να μου επιτραπεί να πω πως είναι ευτυχισμένη που σε βλέπει ξανά ευτυχισμένο. Πραγματικά δεν ξέρω στο μυαλό σου πώς το έχεις, αλλά έναν άνθρωπο που τον αγαπάς και είναι τόσο νέος, θέλεις να συνεχίσει τη ζωή του, να είναι καλά», ανέφερε ο παρουσιαστής του ANT1.
«Όταν ξεκινήσανε οι πρωινές εκπομπές και είπαν ότι στεναχωρήθηκαν τα παιδιά μου με τον γάμο μου, εγώ είπα πως στην αρχή της σχέσης με την Αφροδίτη υπήρχε μια δυσκολία με τα παιδιά, δεν ήταν εύκολο όταν ένα παιδί έχει χάσει τη μαμά του.
Είχα πει εγώ σε κάποια συνέντευξη ότι τα παιδιά όταν έμαθαν για την σχέση μου με την Αφροδίτη στεναχωρήθηκαν. Αυτό σιγά σιγά περνάει. Είναι κάποια πράγματα που θέλουν ισορροπία», απάντησε ο Πύρρος Δήμας στο The 2Night Show.
Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πύρρος Δήμας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον χαρακτηρισμό «πρωινάδικα» που ανέφερε για τις εκπομπές, η Σταματίνα Τσιμτσιλή θέλησε να απαντήσει στο συγκεκριμένο σχόλιο του Χρυσού Ολυμπιονίκη.
Ο Δημήτρης Παπανώτας είπε από την πλευρά του: «Τα πρωινάδικα ποια είναι, που αναφέρθηκε ο Πύρρος Δήμας; Θυμίστε μου με ποιο κόμμα κατεβαίνει στις ευρωεκλογές… Η ουσία είναι ότι επειδή έρχονται Ευρωεκλογές, θέλει να κάνει κάποιες εμφανίσεις ο άνθρωπος».
«Παρόλο που δεν νιώθω ότι εννοούσε εμάς, γιατί εμείς είμαστε πάντα φειδωλοί και προσεκτικοί στον σχολιασμό. Θεωρώ ότι αυτός ο όρος «τα πρωινάδικα, τα μεσημεριανάδικα, τα κουτσομπολίστικα», και το έχω ξαναπεί, είναι μια επιλογή ενός ανθρώπου που θέλει να υποβαθμίσει και να μειώσει μια κατηγορία εκπομπών, οι οποίες υπάρχουν και κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και κόπο.
Όταν δεν σου αρέσει ο σχολιασμός, επειδή εσύ πρώτος δεν έθεσες σωστά το επιχείρημά σου ή τη σκέψη σου στο λόγο σου, δεν σου φταίει ο άλλος που σε σχολιάζει. Αυτό που είχε πει ο Πύρρος Δήμας το επανέλαβε με άλλο τρόπο. Είπε ότι «η σύντροφός μου αρχικά δεν έγινε αποδεκτή από τα παιδιά μου». Όπως και να ‘χει, εμείς τον εκτιμούμε» τόνισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.