Ηράκλης Γιωργαλλής: «Το 2ο παιδί μας, γεννήθηκε Δευτέρα του πραξικοπήματος & πέθανε Κυριακή της εισβολής»

«Έστειλα τους γονείς μου για προξενιά σε άλλη κοπέλα και επίτηδες πήγαν σε αυτήν που ήθελαν. Εγώ δεν μπορούσα να φύγω από το λόγο του πατέρα μου. Είμαστε 52 χρόνια μαζί και έχουμε 3 παιδιά και 6 εγγόνια»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Ο δημοφιλής ηθοποιός του κυπριακού θεάτρου και της τηλεόρασης μιλά στον Τάσο Τρύφωνος για τη ζωή και την καριέρα του. Περιγράφει τα παιδικά χρόνια στα χωριά Κάρμι και Τράχωνα και διηγείται πως βίωσε την προσφυγιά.

«Ήταν φτωχικά τα παιδικά χρόνια αλλά με αγάπη. Η εισβολή μας έκανε πιο προσεχτικούς, πιο καχύποπτους. Από το Δημοτικό ξεκίνησα να ασχολούμαι με το θέατρο. Από τα 16 μου, ξεκίνησα μαθήματα σε Δραματική Σχόλη. Από τα πρώτα μου βήματα βγήκα στο επαγγελματικό θέατρο. Σχεδόν όλες μου οι επαγγελματικές στιγμές ήταν όμορφες. Ήθελα να κάνω τον κόσμο ευτυχισμένο. Σχεδόν όλες οι δουλειές που έκανα ήταν επιτυχίες. Νιώθω γεμάτος από όλα»

Θυμάται τις μεγάλες δόξες της κυπριακής επιθεώρησης, αλλά και τη σχέση του με την Δώρα Κακουράτου και πόσο τον ξάφνιασε ο χαμός της και αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες για τον θρυλικό θίασο τους, τις βιντεοταινίες με το υπέρογκο κασέ για την εποχή, την παράκληση που έκανε στο Σωτήρη Μουστάκα να τον βοηθήσει αλλά και την συνεργασία που προσπάθησε να κάνει με το Στάθη Ψάλτη και δεν έγινε ποτέ καθότι ο ηθοποιός του ζήτησε 30 εκατομμύρια δρχ., αλλά και για την δεύτερη καριέρα που έκανε στην τηλεόραση, με το κοινό να τον αποθεώνει.

«Όταν με είδε η Δώρα Κακουράτου πρώτη φορά είπε: Ποιος τον έφερε τούτον δαμέ. Μετά την εισβολή πήρα τη γυναίκα μου και πήγα να δουλέψω σε εργοστάσιο στην Ελλάδα. Ο κόσμος μας αγάπησε πολύ ως ντουέτο με την Δώρα. Η συνεργασία μας με την Δώρα κράτησε 20 χρόνια. Για 30 χρόνια με την Δώρα βγαίναμε έξω για ποτό. Η Δώρα δεν ήθελε να ξέρει κανένας τι έχει». 

«Έκανα τις βιντεοκασέτες λόγω των χρημάτων. Τις βιντεοκασέτες τις σνόμπαρα. Ζητούσα υπέρογκα ποσά και μου τα έδιναν»

Στη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρεται στον πρόωρο θάνατο του παιδιού του τις ημέρες του πραξικοπήματος και στο προξενιό σε άλλη κοπέλα που κατέληξε στο γάμο με τη σύζυγο του Ξένια.

Ο Ηράκλης Γιωργαλλής, με την οποία κλείνει 52 χρόνια μαζί με τη σύζυγο του, εκ των οποίων τα 50 παντρεμένοι.

«H Ξένια είναι άξια μάνα αξία σύζυγος και ωραία γιαγιά»

«Με τη σύζυγό μου οι μητέρες μας ήταν φίλες αδελφικές Και ο πατέρας μου βάφτισε τον αδερφό της Που ήμασταν οικογενειακοί φίλοι και κουμπάροι και τα πάντα Εγώ τα Χριστούγεννα του 70 που πήγα στο στρατό είχα γνωρίσει μια κοπέλα.

Πήγα στον πατέρα μου τη νύχτα, με ένα δυο ποτά που είχα πάνω μου και του ζήτησα να πάρει προξενιά στην τάδε κοπέλα συνάδερφο στο θέατρο.

Μου λέει εντάξει θα πάω. Πήγαν, ήρθαν και μου λέει δεν ήταν μέσα η κοπέλα που ζήτησα, έλειπε και πήγαμε στην Ξένια. Εγώ την Ξένια την έβλεπα σαν ξαδέρφη μου. Πρωί πρωί ήρθε ο πεθερός μου και είπε το ok. Εγώ δεν μπορούσα να αφήσω τον πατέρα μου να φύγει από το λόγο του και είπα εντάξει».

Ο αγαπημένος ηθοποιός αποκάλυψε και τον τραγικό τρόπο που έχασε το δεύτερο παιδί του με την σύζυγό του: «Γεννήθηκε την Δευτέρα του πραξικοπήματος και πέθανε την Κυριακή της εισβολής, ενώ εγώ είχα ήδη φύγει για τον Πενταδάκτυλο».

Δείτε την συγκλονιστική περιγραφή του για το πως έμαθε μήνες μετά για το θάνατο του παιδιού του, αλλά και πως εξελίχθηκε η τραγική ιστορία μέσα στην καρδιά του δράματος που ζούσε η Κύπρος.

Ο Ηράκλης Γιωργαλλής μίλησε και για τα παιδιά του. Ο ένας μάλιστα εξ’αυτών είναι ο Κύπριος πρέσβης στην Ρωσία, Κύπρος Γιωργαλλής, ενώ ο άλλος είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, Παναγιώτης Γιωργαλλής.

Δειτε Επισης

Ο Hovig, μετά την επιτυχία στην παρουσίαση της #Eurovision, γιόρτασε το πρώτο πάρτι γενεθλίων του γιου του!
Ατύχημα για την Ντορέττα Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια των προβών της
Δικάζεται σήμερα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση της εκδικητικής πορνογραφίας
Γρηγόρης Πετράκος: «Με τη Θεοφανία Παπαθωμά, δεν υπάρχει νέα συνθήκη. Είμαστε μια φυσιολογική οικογένεια»
Η σπάνια φωτογραφία της Ήβης Αδάμου με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη!
Πέτρος Συρίγος: «Η κόρη μου ήπιε νερό στη θάλασσα και ήταν ένα στάδιο πριν από την ανάνηψη»
Γιάννης Κουκουράκης: «Είπαν ότι είμαι βίζιτα, μακάρι να μπορούσα και να είχα οικόπεδα στην Μύκονο τώρα»
Στην Κύπρο ο John Malcovich την Πέμπτη! Μια μοναδική ανοικτή συζήτηση για Τέχνη, Κουλτούρα & Οικονομία
Γιώργος Βογιατζής: «Ερωτεύτηκα τη σύζυγο του πρίγκιπα, τα παράτησε όλα! Συνειδητοποίησα ότι δεν έχω φράγκο»
Έγκυος για τρίτη φορά η Μαντώ Γαστεράτου! «Η οικογένεια μας μεγαλώνει, θα είμαστε 5 και εγώ 3ευτυχισμενη»