Κώστας Χατζής: «Ο Έλληνας είναι ρατσιστής αλλά όχι με επίγνωση, Το “γύφτος” σταμάτησε να με ενοχλεί»

Κώστας Χατζής: «Τα παιδιά μου μπήκαν τέσσερα χρόνια φυλακή. Είμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά» - «Τι έχει κάνει o Γιώργος Νταλάρας; Πόσο έχει προσφέρει στον χώρο του πολιτισμού;»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στην εκπομπή «Τετ α Τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος βρέθηκε καλεσμένος ο Κώστας Χατζής

Ο τροβαδούρος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την Ρομά καταγωγή του, τον ρατσισμό που βίωσε, ενώ μοιράστηκε ιστορίες από την πολυκύμαντη ζωή του.

«Ανήκω στους περιθωριακούς. Σαν τσιγγάνος πέρασα πάρα πολύ δύσκολα γιατί δεν γεννήθηκα μέσα στη φυλή, γεννήθηκα μέσα σε Έλληνες. Όταν πήγα σχολείο ένιωσα ότι ανήκω στους περιθωριακούς. Είμαι από Λιβαδειά και εκεί είναι τέσσερα σχολεία. Όταν πήγα σχολείο και με έβριζαν, τους χτυπούσα. Με έδιωξαν από το πρώτο, πήγα στο δεύτερο, στο τρίτο, στο τέταρτο και μετά ξανά στο πρώτο που έβγαλα την έκτη», είπε αρχικά ο Κώστας Χατζής.

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια και στον χαρακτηρισμό «γύφτος» που τον ακολουθούσε μέχρι και στο ξεκίνημα της καριέρας του.

«Πάντοτε ήμουν απαγορευμένος. Μετά από 68 χρόνια επέτρεψαν να μου δώσουν το Ηρώδειο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Αν κάτι πέτυχα είναι η αγάπη που ένιωσα από τον Έλληνα θα ήταν κρίμα να φύγω και να πάω έξω και με ένα αεροπλάνο να πάω να μαζεύω λεφτά. Ο Έλληνας είναι ρατσιστής αλλά όχι με επίγνωση. το “γύφτος” σταμάτησε να με ενοχλεί, όταν άρχισα να διαβάζω», συμπλήρωσε ο Κώστας Χατζής.

«Η Πολιτεία δεν έσκυψε ποτέ πάνω από τους τσιγγάνους. Γιατί όλες οι φυλές, οι Ερυθρόδερμοι, οι νέγροι, οι Ασιάτες, οι Πόντιοι είχαν ηγέτες και μπορούσαν να βοηθηθούν να μην κλέβουν, να μην ασχολούνται με τα ναρκωτικά. Τους χάρισαν τα γκέτο. Για παράδειγμα ο χώρος αυτός έχει 10 ευρώ, φέρνεις του γύφτους εδώ, υποβαθμίζεται και το αγοράζεις με 0,50 λεπτά. Τους διώχνεις και το πουλάς με 1000 ευρώ. Τους πήγαν στα Πετράλωνα, αξιοποιήθηκαν τα Πετράλωνα, τους πήγαν στην Αγία Βαρβάρα, αξιοποιήθηκε η Αγία Βαρβάρα και τους πήγαν στο Ζεφύρι. Αν μπεις στα γκέτο κινδυνεύεις. Γιατί τους αφήνουν να κάνουν όλες τις μορφές των εγκλημάτων;», πρόσθεσε ολοκληρώνοντας ο Κώστας Χατζής.

Ο τροβαδούρος με το σπάνιο γρέζι στον λαιμό και την ευρεία αποδοχή του κόσμου μίλησε για την επιτυχημένη του πορεία, τις σπουδαίες συνεργασίες του αλλά και για τα έξι του παιδιά.

Τα τέσσερα τα απέκτησε με Γερμανίδα και τα δύο με Γαλλίδα με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως υπήρχε «σχέδιο» πίσω από την επιλογή των συντρόφων του κάνοντας χιούμορ.

«Ο Αλέξανδρος είναι το τρίτο μου παιδί. Το πρώτο και το δεύτερο και που μιλάνε είναι φάλτσοι. Ο Αλέξανδρος είναι καταπληκτικός, το τέταρτο χορεύει καταπληκτικά, το πέμπτο παίζει βιολί και το έκτο που είναι η Δανιέλα είναι μαζί μου. Όλη η γυφτιά πήγε σε αυτό το παιδί. Η Δανιέλα είναι 20 χρονών και το πρώτο μου παιδί 60».

«Η γυναίκα μου η πρώτη ήταν Γερμανίδα και έχασε τη ζωή της. Μετά παντρεύτηκα μετά  Γαλλίδα. Τα τέσσερα έχουν γερμανική υπηκοότητα και τα δύο γαλλική. Αυτό το έκανα για να γεμίσω την Ευρώπη γύφτους».

«Μέχρι σήμερα ασχολήθηκα πολύ με τα παιδιά μου. Ξέρω ότι όσο και να δουλέψει ένας άνδρας δεν φτάνει τη γυναίκα στο σπίτι. Ό,τι ώρα και να πήγαινα στο σπίτι στις εξίμισι ήμουν στο πόδι. Ετοίμαζα κάτι για τα παιδιά μου, να τους διαβάσω ένα εδάφιο από την Αγία Γραφή και να τα πάρω από το σχολείο και αυτό το έκανα σε όλα μου τα παιδιά. Κι εκείνο που πέτυχα ήταν να μου λένε τα μυστικά τους ενώ στις μαμάδες τους δεν έλεγαν γιατί ήταν αυστηρές».

«Ο γιος μου ο Αλέξανδρος είναι μεγάλος καλλιτέχνης. Έχει κάποιες αρχές και δεν θέλει να συμβιβάζεται. Έφυγε στη Γερμανία, κάνει άλλη δουλειά και τραγουδάει».

«Ο Βαγγέλης επίσης, η Αγάπη έχει σπουδάσει Γεροντολογία και η Ζωή είναι παντρεμένη στην Ελλάδα. Η Λωίδα και η Δανιέλα είναι Γαλλίδες».

«Τα παιδιά μου δικάστηκαν και μπήκαν τέσσερα χρόνια φυλακή στην Ελλάδα. Ήταν αντιρρησίες συνειδήσεως. Είμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά».

«Έχω μία εγγονή και η εγγονή μου έκανε παιδί και έχω και δισέγγονο».

Ο τροβαδούρος μίλησε μεταξύ άλλων, για τον  ντόρο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα υπενθυμίζοντας το σημαντικό του έργο στον χώρο του πολιτισμού.

«Μην μπερδεύουμε την διαφήμιση, το θέμα είναι όμως πώς την κάνουμε. Εγώ δεν παρακολουθώ καθόλου την αγορά, ξέρω όμως πόσο έχουν συμβάλει πάρα πολλά άτομα μέσα στον χώρο του πολιτισμού. Ξεχνάμε κάποια πράγματα. Τι έχει κάνει ο Νταλάρας; Έχουμε ξεχάσει; Ξέθαψε όλους τους λαϊκούς τραγουδιστές και τους έφερε πάλι στην επιφάνεια. Πόσο έχει προσφέρει λοιπόν στον χώρο του πολιτισμού; Τώρα μην τον κατηγορούμε, μην κάνουμε κάτι τέτοια πράγματα», είπε αρχικά ο Κώστας Χατζής.

Και συνέχισε: «Έπειτα υπάρχουν παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που έχουν προσφέρει και επιμένουν να προσφέρουν. Δεν ξέρω όμως τώρα, δεν το παρακολουθώ. Δεν παρακολουθώ καθόλου την αγορά. Εμένα με ενδιαφέρει πόσο μπορούμε να είμαστε χρηστοί μέσα στο σύστημα αυτό».

«Εσάς σας έκαναν ποτέ πρόταση για κάποια διαφήμιση, για να χρησιμοποιήσουν το πρόσωπο σας;» ρώτησε ο παρουσιαστής και ο Κώστας Χατζής απάντησε: «Όχι, έχω τις απόψεις μου αλλά μπορεί να μην μπορώ να τις νικήσω. Μπορώ όμως κάτι να καταφέρω. Επειδή καμιά φορά λέμε για «αυτό που βρήκαμε». Ωραία, βρήκαμε την φουστανέλα και τα τσαρούχια και μαγειρεύαμε με τα καυσόξυλα αλλά βλέπεις ότι σήμερα έχουμε ηλεκτρική κουζίνα και ψυγεία. Γιατί δεν κρατάμε δηλαδή αυτά που βρήκαμε; Άρα, λοιπόν, και σήμερα υπάρχει μια αλλαγή αλλά κάνουμε τα ίδια πράγματα».

Δειτε Επισης

Home Alone: Από διαρρήκτης… γλύπτης ο «Μαρβ»-Πώς είναι σήμερα ο ηθοποιός
Αθηνά Οικονομάκου: «Ο καθένας κυνηγάει την ευτυχία του και αυτό έκανα κι εγώ»
«Δεν υπήρχε λόγος να αντιδράσω, ένιωσα πιεσμένος, ήταν κι η κατάσταση δύσκολη με τη Μαρινέλλα»
Ο Έλτον Τζον αποκάλυψε το μήνυμα που θέλει να αναγράφεται στην ταφόπλακά του
«Νομίζω πως κανείς από τους φίλους μου δεν το ξέρει αυτό»-H on air αποκάλυψη της Μιμή Ντενίση:
«Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου-Έχουμε συγχρονιστεί συναισθηματικά»
Ακυκλοφόρητη μουσική του Michael Jackson ανακαλύφθηκε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη
Ορφέας Αυγουστίδης: «Η ευτυχία είναι μια ρύθμιση, είναι στον τρόπο που υποδέχεσαι τα πράγματα»
«Έδωσα μεγάλη μάχη για τον Πέτρο Φιλιππίδη στο 50-50, δεν ήταν η πρώτη λύση»
«Ίσως ο πατέρας μου να πήρε τη θέση που του αξίζει καλλιτεχνικά αφού έφυγε»