Κώστας Φαλελάκης: «Ο Μηνάς Χατζησάββας δεν υπάρχει πουθενά & έτσι αναγκάζομαι κάθε φορά να τον επινοώ»

«Η τέφρα του Μηνά είναι σκορπισμένη στο κτήμα της αδελφής του. Όταν τον χρειάζομαι, υπάρχει αυτούσιος και ολόκληρος, συνδιαλέγεται μαζί μου… Με αγαπάει, όπως τον αγαπάω κι εγώ» ανέφερε ο ηθοποιός

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Στη σχέση του με τον Μηνά Χατζησάββα αλλά και την εγγύτητα που εξακολουθεί να νιώθει μαζί του ακόμα και σήμερα, χρόνια μετά τον θάνατο του, αναφέρθηκε ο Κώστας Φαλελάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο ελληνικό περιοδικό #Λοιπόν.

Για το αν φυλάει την τέφρα του Μηνά Χατζησάββα στο σπίτι του, ο ηθοποιός ανέφερε: «Είναι πολύ μακάβριο κάτι τέτοιο. Η τέφρα του Μηνά είναι σκορπισμένη στο κτήμα της αδελφής του, στα Πολιτικά Ευβοίας, που του άρεσε πολύ όπως σου ανέφερα. Ο Μηνάς δεν υπάρχει πουθενά κι έτσι αναγκάζομαι κάθε φορά που τον χρειάζομαι, που μου λείπει να τον επινοώ. Όταν τον χρειάζομαι, υπάρχει αυτούσιος και ολόκληρος, συνδιαλέγεται μαζί μου… Με αγαπάει, όπως τον αγαπάω κι εγώ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι άθεος, όπως ήταν και ο Μηνάς. Δεν πιστεύω σε τίποτα μεταφυσικό και μεταθανάτιο, όμως κάποιες αισθήσεις που είναι άυλες μένουν και είναι ο λόγος που πιστεύω ότι υπάρχω στη ζωή. Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως η παρουσία του Μηνά είναι πιο παρούσα από ποτέ. Η αγάπη μπορεί να είναι άυλη έννοια, αλλά δημιουργεί ένα μεγάλο εκτόπισμα στην πραγματικότητα. Επομένως είναι ύλη, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται. Αυτό το εκτόπισμα το νιώθω και ήταν από τις αιτίες που εξακολουθώ να είμαι στη ζωή».

Έχουν περάσει σχεδόν οχτώ χρόνια από τον θάνατο του Μηνά Χατζησάββα, τι θυμάσαι από αυτόν, σου λείπει;

Ζούσαμε 25 χρόνια με τον Μηνά. Δεν το κρύψαμε ποτέ και δεν το διατυμπανίσαμε ποτέ. Η σχέση μας ήταν κοσμογονική, αυτό που έζησα μετά τον θάνατό του ήταν δύσκολο. Πολύ τρυφερός άνθρωπος και χαριτωμένος, όμορφος και ευφρόσυνος. Γίνεται να μην σου λείπει η ίδια σου η ζωή; Δεν είχα σκοπό ποτέ να μιλήσω ανοιχτά για τη σχέση μας, αλλά όταν μετά τον θάνατό του εγώ δε μπορούσα να πάρω το σώμα του, αυτό ξεχείλισε το ποτήρι… Αυτό με ξεπέρασε…

Είναι αλήθεια ότι είχατε κάνει κοινές διαθήκες;

Ναι, με τον Μηνά είχαμε κάνει κοινές διαθήκες. Θα μπορούσαν να τις προσβάλουν οι συγγενείς πρώτου βαθμού και να διεκδικήσουν το 50%. Δεν υφίσταται όμως κάτι τέτοιο. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα πηγαίνω στο εξοχικό της αδερφής του Μηνά στην Εύβοια. Είναι ένα σπίτι που λάτρευε ο Μηνάς. Από εκεί πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο. Έχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές. Από την πρώτη μέρα που συμβιώσαμε με τον Μηνά, είχαμε κοινά οικονομικά.

xatzisavvas-falelakis

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Λιποθύμησε και γύρισαν όλοι και με κοίταξαν. Δεν είμαι γιατρός, τον κάνω!»
Θέμης Αδαμαντίδης: «Η δήλωση για τον Λύτρα ήταν άστοχη, ΑΛΛΑ... γιατί να την βγάλει on air ο Λιάγκας;»
Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα – Μηνύματα θλίψης στο διαδίκτυο
Λουκίλα Καρρέρ για τον θάνατο του συζύγου της Μίμη Πλέσσα : «Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία»
Βαθιά υπόκλιση στον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα: «Ένας μύθος, ένας θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα»
Νίκος Πουρσανίδης: «Σκέφτομαι με τρόπο που είναι περισσότερο γυναικείος και χαλάω την πιάτσα»
Αλέξης Κούγιας: «Έχω κάνει ένα... λάθος, να παντρευτώ μια λαμπερή γυναίκα που ήταν Σταρ Ελλάς…»
Βάνα Μπάρμπα: «Δέχομαι απειλές. Μας εκβιάζουν! Απευθύνθηκα σε αστυνομία και εισαγγελία»
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Ζούμε τον φασισμό της... ελευθερίας, της κοινής γνώμης! Είμαι ιδεολόγος τεμπέλης!»
Η Σμαράγδα Καρύδη «φόρεσε το πιο λαμπερό της χαμόγελο» και βρέθηκε στην πρεμιέρα του Θοδωρή Αθερίδη